Реклама / Ads
0| 4243 |25.03.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 март

.
 
Заседава НС; МСДС обсъжда актуалната политическа обстановка в страната и предстоящите избори; оповестяват резултатите от проверките за смъртта на Пламен Куцаров; студенти и граждани протестират пред парламента.

Заседание на Народното събрание ще се състои от 09.00 часа.

На пролетно тържество в Народното събрание ще бъде обявено началото на тазгодишната кампания „Да засадим дърво”. Традиционно организираният от парламентарната комисия по околната среда и водите празник ще започне в 11.00 часа в Клуба на народния представител.

Народните представители Мария Капон, Елеонора Николова и Антонела Понева ще дадат пресконференция от 10. 00 ч. в зала Запад на Народното събрание на тема: „Как Министерството на държавната администрация източва пари от бюджета”.

МСДС организира пресконференция, на която ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и предстоящите избори за Европейски парламент и 41-во Народно събрание. Участие в брифинга ще вземат представители на ръководството на МСДС. Пресконференцията ще се проведе от 11, 30ч. в централата на Съюза на демократичните сили на ул. „Г.С.Раковски” №134.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще се срещне с Вили Щехеле, финансов министър в правителството на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг, който е на посещение у нас. След приключване на разговорите в 11.45 ч., в зала „Колегиум” на Министерството на финансите ще се състои пресконференция, в която ще участва и заместник-министър председателят Меглена Плугчиева.

От 11.00 часа в заседателната зала на Министерството на вътрешните работи ще се проведе пресконференция. Ще бъдат оповестени резултатите от проверките на Дирекция "Инспекторат" за смъртта на Пламен Куцаров в столичния отдел "Пътна полиция" - КАТ и в столичното Пето РУМВР, а също и решенията за налагане на наказания.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще открие 32-то изложение „Стройко 2000” – пролет 2009 г. От 25 до 31 март на Стройко 2000 водещи български и чуждестранни фирми ще представят най-новите технологии и продукти в областта на строителството. Официалното откриване на изложението ще се състои в централното фоайе на Националния дворец на културата от 11.00 ч.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще връчи сертификати за предоставяне на компютърна техника на министъра на правосъдието Миглена Тачева и на проф. Анелия Мингова. Връчването ще се състои от 13:00 ч. на заседание на Висшия съдебен съвет ул. „Съборна” 9.

Mинистърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще присъства на пролетен празник в целодневна детска градина № 117 „Слънце” в София. Тържеството е от 17:30 часа.

Българският хелзинкски комитет ще представи Годишния си доклад за състоянието на правата на човека в България през 2008 г. от 12:00 часа в заседателната зала на Факултета по журналистика и масова комуникация.

От 10:00 часа в зала “А” на Българската търговско-промишлена палата Асоциацията на организациите на българските работодатели ще подпишат Обществен договор с участващия в избори 2009 г., Съюз на демократичните сили, представляван от Мартин Димитров - председател, за подобряване на икономическите условия за успешна стопанска дейност.

Дискусионна кръгла маса на тема: „Права на пациентите с остеопороза в България:европейски перспективи” ще се проведе в хотел „Шипка” от 10.00 – 13.00 ч.

Българската асоциация на частните училища и Частно средно общообразователно училище "Рьорих" ще дадат пресконференция на тема: Пролетен дискусионен форум на тема: "Средното образование в България - степен на ефeктивност и конкурентност на изхода" от 14.00 часа в БТА.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу австралиеца Пол Фрийман за смъртта на 20-годишния Андрей Монов. Делото ще се гледа от 9,30 часа в СГС.

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу бившия изпълнителен директор на „Топлофикация” – София Валентин Димитров за безстопанственост и присвояване. Делото ще се гледа от 9,30 часа в СГС.

Държавно посещение у нас ще направи президентът на Ирландия Мери Макалийс. В програмата на посещението са предвидени среща на държавните глави на България и Ирландия и разговори на двете официални делегации. Мери Макалийс ще се срещне с председателя на Народното събрание Георги Пирински и с министър-председателя Сергей Станишев. Тя ще участва в откриване на фото-изложба на Иво Хаджимишев „Островите Аран”.

Студенти и граждани ще протестират пред парламента от 11.00 часа срещу убийствата на млади хора.

Млекопроизводители ще протестират от 12.00 часа пред Народното събрание.

Реформата на международната финансова система и глобалната финансова криза” е темата на научната дискусия в Икономическия институт на БАН . Тя започва от 13,00 часа в залата на първия етаж на Института.

Гражданско сдружение „Видовден” и социологическа агенция „Естат” ще представят на пресконференция Индекс на обществената търпимост, който измерва степента и причините за протестната активност на българските граждани. Брифингът е от 12:00 ч. в БТА.

В 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще направи първа копка на пътя Дивотино – Люлин – Големо Бучино, община Перник. Реконструкцията на пътя се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за устойчиво и интегрирано местно развитие чрез рехабилитация и реконструкция на общинска пътна мрежа”. Проектът предвижда реконструкция на 3,3 км общински път извън регулационните граници на населените места, изграждане на отводнителна система за отвеждане на повърхностни води, полагане на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка. Договорът е на стойност 4 266 094,20 лв. Срокът за изпълнение е 16 декември 2009 г. За изпълнител на проекта е избран „Гранит 97” АД, гр. Кюстендил. Строителният надзор ще се изпълнява от „Ел консулт” ЕООД, гр. Перник. Очаква се след реализацията на проекта да се намалят предпоставките за пътно - транспортни произшествия по пътя Дивотино – Люлин – Големо Бучино и да се подобри достъпа до слабо урбанизирани периферни територии на община Перник.

Министър-председателят Сергей Станишев ще посети „Дуропак – Тракия Папир” АД в град Пазарджик. Той ще разгледа Завода за производство на хартия и Завода за производство на велпапе и опаковки в града. Посещението в „Дурапак – Тракия Папир” АД е поредното от планираните посещения на премиера в български предприятия, работещи в различните сектори на икономиката. Дружеството е водещ производител в България на хартии за гладки и вълнообразни пластове на велпапе, дву-, три- и петпластно велпапе и транспортни и потребителски опаковки от велпапе. Фирмата е с 60-годишен опит и използва най-съвременно оборудване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4400 |23.03.2009 Предстоящо на 24 март . 0| 4281 |22.03.2009 Предстоящо на 23 март . 0| 4388 |19.03.2009 Предстоящо на 20 март . 0| 4248 |18.03.2009 Предстоящо на 19 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads