Реклама / Ads
0| 3956 |27.08.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 28 август

.
Заседава МС; зам.-председателят на ЕК Гюнтер Ферхойген закусва работно с министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова; обсъждат екологичната безопасност на газопровода „Южен поток”; телефонът за спешни повиквания 112 започва работа в Бургас на тестови режим.
 

 

Министерският съвет ще проведе редовно заседание. То започва от 10.00 часа.

Софийски районен съд трябва да се произнесе по искането на Софийска градска прокуратура за разкриване на банкова тайна.
Искането се прави по повод досъдебно производство водено срещу Александър Томов и Александър Гарибов, в качеството им на длъжностни лица от ПФК „ЦСКА”. Конкретно се иска „Интернешънъл АСЕТ банк” АД да предостави информация за наличността и операциите, извършени по три банкови сметки, открити в същата банка, по които титуляр е ПФК „ЦСКА” АД, както и по още една сметка, с титуляр „Финметалс Холдинг” ЕАД.

В 8.00 ч. започва работната закуска на заместник-председателя на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген с министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.

От 11.00 часа в сградата на Министерството на държавната администрация и административната реформа ще бъдат отворени офертите на участниците в процедурата за сключване на рамково споразумение с предмет „Сертифициране на системи за управление за съответствие с международно признатите стандарти ISO 9001:2000, ISO 14001:2004 и ISO 27001:2005 в избрани администрации”. Дейността по процедурата е в рамките на проект „Промотиране на системи, инструменти и добри практики за управление на качеството в администрациите”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Видеомост София - Москва на тема „Екологичната безопасност на газопровода „Южен поток”, ще се състои от 12.00 часа на площадката на Руския информационен център на „РИА Новости” в хотел „Хилтън”, бул. „България” 1, етаж 2, зала „Рожен”.

От 11.00 часа в БТА ще се състои пресконференция на тема „Дарителството в България - развитие и тенденции. Реализираните кампании през последната година. Възможностите за контрол при даренията. Препоръки към дарителите, за да бъде максимално ефективна тяхната подкрепа”. Участие ще вземат Красимира Величкова от "Български дарителски форум", Пенка Цветкова от фондация "Помощ за благотворителността в България" и Йордан Петров от "Спаси, дари на..."

В БТА от 12.00 часа Българският ветеринарен съюз ще представи на новоучредения съюз и ръководството му. Основни задачи на БВС за здравеопазване на животните и хората. В пресконференцията ще участват д-р Трифон Цветков, председател на БВС, д-р Георги Гавазов и д-р Радослав Архипов - зам.-председатели, д-р Тодор Тодоров, председател на Контролния съвет, и др.

От 11.00 часа в Централ парк хотел – София ще се състои пресконференция по повод международния музикален фестивал за хора с физически увреждания, организиран от фондация „Сила за живот” със съдействието на Агенцията за хората с увреждания. Фестивалът ще се проведе от 5 до 7 септември в Поморие.

Международният съюз на автомобилните превозвачи приключва пилотен проект за издаване на шестлистови карнети ТИР във връзка с малкия интерес на българските превозвачи и ниското потребление на шестлистови карнети. 28 август е последният ден, в който АЕБТРИ ще издава шестлистови карнети ТИР за превози от България до страна от Европейската общност и обратно. Срокът на валидност на тези карнети е шест дни, периодът на отчитане е 105 дни от датата на издаването им. След 28 август АЕБТРИ ще продължи да издава 4-, 14-, 20-листови карнети ТИР, както и 20-листови карнети ТИР за „чувствителни” стоки.

За 10.05 ч. е предвидено да започне посещение на заместник-председателя на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген в Регионална станция за отпадъчни води в Горна Оряховица, изградена по проект, финансиран със средства от предприсъединителната програма ИСПА. В 10.30 ч. той ще отпътуване за Лакото, Велико Търново, за да се запознае с проекта, финансиран със средства от предприсъединителната програма ФАР. По предварителна информация Гюнтер Ферхойген ще бъде придружаван от вицепремиера Меглена Плугчиева.

Телефонът за спешни повиквания 112 започва работа в Бургас на тестови режим. Денонощният и безплатен телефон ще обслужва жителите на областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол. Спешната линия 112 ще открие главният директор на “Национална система 112” Стоян Граматиков в кметството на район “Славейков” в Бургас от 11:00 ч. На съвместна пресконференция той, директорът на спешния център в Бургас инж. Наталия Миткова и представители на РДВР, НС”ПБЗН” и Бърза помощ ще разяснят взаимодействието и координацията при възникване на спешен случай.

Тържество, посветено на 60-годишнината от създаването на първия транспортен авиационен полк и 55-годишнината от връчването на бойното знаме, ще се състои от 9.45 часа в поделение 24 900 – Враждебна. На тържеството ще присъстват заместник-министърът на отбраната Иван Гаврилов, командващият Щаба на ВВС генерал-лейтенант Симеон Симеонов, директор на дирекция „Логистика” в Генералния щаб на Българската армия бригаден генерал Бойко Рабаджийски, военнослужещи от ВВС, ветерани.

Учредителна конференция и избор на общинско ръководство на политическа партия ЛИДЕР ще се проведат в град Радомир от 18.00 часа в Младежкия дом на общината.

За 15-ти пореден път, но за пръв път в Русе ще бъде отбелязан 28 август – Ден на 13 поименни безсмъртни българи. Инициативата е на фондация „Безсмъртни българи”. От 18:00 часа във Възрожденско читалище “Зора” ще се състои тържество със слово на Ваклуш Толев на тема: “Осмислена жертва – 13 поименни безсмъртни българи”. Събитието ще бъде предшествано от поднасяне на венец на паметника на Баба Тонка от 17:15 часа и пресконференция от 11:00 часа в Историческия музей в града. В Бургас и Видин също ще отбележат този ден – в Бургас от 12.30 ч. в храм "Иван Рилски" ще се състои панихида за 13 поименни безсмъртни българи и във Видин от 10.00 ч. – поднасяне на цветя на паметника на цар Симеон Просветител.

В 19.30 часа кметът на община Видин Румен Видов ще открие традиционният Видински панаир. Програмата ще продължи с концерт на Ансамбъл „Дунав” и участие на Славка Калчева.

С откриване на изложба - живопис на местния художник Христо Николов в Баня продължава празникът на града. Тази година той преминава под надслов “Обичам те, защото те познавам”. Изложбата ще бъде открита в 18.00 часа. От 20.00 ч. за първи път след основен ремонт на сцената и залата на читалището ще бъде представена театралната постановка “Хитър Петър I” на театър “Елена Снежина” - Карлово. Преди това - от 19 ч. на площада пред читалището ще изнесат концерт фолклорни групи от селата Христо Даново, Столетово, Сушица, Климент, Пролом и оркестър “Калофер”.

 

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4355 |26.08.2008 Предстоящо на 27 август . 0| 3866 |25.08.2008 Предстоящо на 26 август . 0| 3696 |24.08.2008 Предстоящо на 25 август . 0| 3709 |21.08.2008 Предстоящо на 22 август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads