Реклама / Ads
0| 4032 |28.04.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 29 април

.
Заседава НС; президентът Първанов участва в заключителното заседание на Националния форум за науката; дискутират проекта за изграждане на АЕЦ „Белене”; аптекарите протестират символично.
 

В 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

В 9.00 часа в БАН президентът Георги Първанов ще участва в заключителното заседание на Националния форум за науката.

От 10:30 часа в Гранд хотел “България” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще вземе участие в пресконференция за представянето на резултатите от Първия централизиран конкурс за хора с трайни увреждания.

В 10.00 ч. в Университета за национално и световно стопанство министърът на външните работи Ивайло Калфин ще проведе среща-разговор със студенти по актуални теми от вътрешната и външната политика на страната.

Ще се проведе кръгла маса под надслов “Истината за местното самоуправление на ГЕРБ”. Инициативата за форума е на Градския съвет на БСП-София.

В 11.00 часа в хотел „Кемпински-Зографски” ще се проведе пресконференция за проекта за изграждане на АЕЦ „Белене”. На пресконференцията ще бъде представена позицията на Архитект-Инженера относно реалния статус на проекта и развитието на неговото изпълнение.

От 10.00 часа в Министерство на икономиката и енергетиката ще бъдат представени резултатите от извършения анализ на причините за увеличението на пътуванията на българи зад граница, дейност по проект 3 - „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България”.

Ще се проведе символичен протест на аптекарите. В големите градове като София и Пловдив от 14.00 до 14.10 часа фармацевтите ще излязат пред аптеките и ще пият студена вода.

В 14.00 часа Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” американският посланик у нас Нанси Макълдауни ще изнесе публична лекция пред студенти от Историческия факултет.

От 10.00 часа на ул. Московска пред входа на представителството на Европейската комисия групата младежи “За Натура 2000” ще проведат мероприятие по повод представянето няколко петиции от Коалиция “За да остане природа в България” за Натура 2000 и някои зони в нея: Рила, Иракли.

От 10.00 часа, в хотел “Радисън” в София ще се проведе кръгла маса на тема: «Бюджетът на София – възможности и предизвикателства».

Министър-председателят на провинция Бранденбург - Матиас Платцек, ще бъде на посещение у нас от днес до 1 май 2009 г. по покана на вицепремиера Меглена Плугчиева.

Състав на Върховния касационен ще заседава от 9.00 часа по делото за убийството на българския студент Мартин Борилски.

В 13.00 часа Националният кризисен щаб ще даде пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет. В нея участие е вземат председателят на НКЩ Тодор Модев, членове на щаба и експерти.

От 19.30 ч. в Археологическия музей при БАН ще се проведе тържествен концерт, част от програмата за честване на 140 години от създаването на Българска академия на науките.

Кръгла маса на тема «Защо младите хора да гласуват на изборите за Европейски парламент?» ще се проведе от 13.30 часа в „Грандхотел София".

От 10.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция по повод изпращането на петиции до Европейския парламент от страна на участниците в кампанията "Чист парламент 2009".

Конкурсът „Мис и Мистър УНСС 2009” ще се проведе от 18:30 часа в аула „Максима” на УНСС.

От 13.00 часа в Софияпрес ще се проведе пресконференция на Съюза на занаятчийските сдружения в България на тема: «Войната на банките и финансовите институции срещу бизнеса».

Министър-председателят Сергей Станишев ще присъства на откриването на завод за сухи строителни материали на френската компания Сейнт Гобен Вебер в гр. Костинброд. По-късно премиерът ще открие производствен комплекс на „Ролпласт груп” АД в града.

Паралелен протест на студентите в София и Варна ще се състои от 11.00 часа. В столицата проявата на гражданска позиция ще бъде пред сградата на Народното събрание.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, председателят на партията Цветан Цветанов и Румяна Желева – ръководител на групата на ГЕРБ в ЕП са на посещение във Варшава, където присъстват на конгреса на Европейската Народна Партия.

Зам.-председателят на Народното събрание Надежда Михайлова също ще участва на конгреса на ЕНП
във Варшава.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4087 |27.04.2009 Предстоящо на 28 април . 0| 3870 |26.04.2009 Предстоящо на 27 април . 0| 4145 |23.04.2009 Предстоящо на 24 април . 0| 4068 |22.04.2009 Предстоящо на 23 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads