Реклама / Ads
0| 4256 |29.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 30 ноември

.
Заседава НС; организират мероприятия за превенция и контрол на ХИВ/СПИН; откриват Първият международен фотографски салон “Варна 2007"; редуват се множество пресконференции; столичният кмет посреща световноизвестни дизайнери и топ модела Ева Херцигова.
 
Министерството на транспорта в партньорство с АЕБТРИ организира семинар на тема: „Таксиметрови превози – регулации и добри практики”. Форумът ще се проведе от 10.00 ч в Гранд Хотел София.

На пресконференция от 14 часа в столичния КАТ ще бъде представена информация за пътната обстановка в столицата и статистика на пътно-транспортните произшествия.

От 9.00 ч. ще се проведе заседание на парламента.

„Младите хора в транспорта – перспективи за реализацията им” е темата на Младежки форум 2007 г. Той ще се проведе от 9.00 часа в Националния дом на науката и техниката, гр. София, ул. „Раковски” 108, зала 4.
Той се организира от Научно-техническия съюз по транспорта, Федерацията на научно-техническите съюзи в България, Обединеното младежко научно-техническо дружество, национален клуб „БИ-БИТ” с подкрепата на Министерството на транспорта, НК „Железопътна инфраструктура”, БДЖ ЕАД и Софийската компания за градски транспорта.

От 12 часа в Зала 1 на Столична община ще се състои пресконференция на общинските съветници Вили Лилков и Владимир Кисьов, които ще говорят за символите и титлите в СОС – герб, знаме, почетен знак.

В сградата на Военномедицинска академия гр. София от 09.00 до 19.00 часа, ще се проведе Национална научна конференция „Война и милосърдие”, посветена на 95-годишнината от Балканската война и 90-годишнината от смъртта на царица Елеонора – създателката на дружество “Самарянка” в България.

Министър Гайдарски и екипът на Програма ”Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” ще се срещнат с ученици от 73 СОУ “Владислав Граматиков” на 30 ноември (петък) 2007 г., от 10.00 часа.

Ще се проведе и Ден на отворените врати в Националната потвърдителна лаборатория по ХИВ към Националния център по заразни и паразитни болести в София и в лабораториите в 28-те Регионални инспекции по опазване и контрол на общественото здраве. През този ден всички граждани ще имат възможност да се запознаят с дейността на отделите на РИОКОЗ и лабораториите, в които се извършват изследванията. Желаещите ще могат да си направят безплатно изследване за ХИВ, Хепатит В и С, сифилис.

Дискусионна среща на тема „Медии и целите на хилядолетието за развитие (ЦХР)” ще се проведе в София, на 30 ноември 2007 г., в х-л Арена ди Сердика, с финансовата подкрепа на офиса на ООН и Програмата за Развитие на ООН в България, организирана от Центърът за европейски програми на Американския университет в България.

От 12.00 ч. ще бъде открита поредната социална кухня във Варна. През зимните месеци тя ще осигурява безплатна храна за 100 бедни варненци.

От 18.00 ч. ще бъде открит Първият международен фотографски салон “Варна 2007” под патронажа на кмета Кирил Йорданов, в ГХГ “Борис Георгиев”. През тази година FIAP – Международната федерация на фотографите артисти, присъди на Националния фотографски салон “Варна” статут на международен салон за фотографско изкуство. В експозицията са включени 237 фотографии на 122 автора от 26 държави.

Фондация “Български център за джендър изследвания” организира пресконференция на 30 ноември 2007 от 11.00 до 12.30 в зала МАТИ, НДК, на тема „Партньорства и стратегии за създаване на благоприятна среда за ефективно изпълнение на Закона за защита срещу домашното насилие”.

На 30 ноември, петък, от 12:00 часа в Информационния център на АЕЦ ще има брифинг на ръководството на атомната централа, съвместно с представители на ТВЕЛ и други руски организации. Поводът – на 29 ноември 2007 г. се навършиха 20 години от включването в паралел с енергийната система на България на първата 1000-мегаватова ядрена мощност на АЕЦ “Козлодуй” – Пети енергоблок.

Българската публика ще види хореографии на Иржи Килиан, представени от така наречената Регионална танцова програма, инициирана от Недерландс Данс Театър. Представлението ще се състои на 30 ноември 2007 г. от 19.00 часа в зала Люмиер на НДК.

На 30 ноември от 17 часа в Зала “Бриони” в гр.Кавадарци, република Македония, директорът на Националния исторически музей д-р Божидар Димитров ще представи две нови свои книги на местната общественост – “Истинската история на Балканската война” и “Българската християнска цивилизация”. Представянето на книгите е организирано от местното дружество “България – Македония” с председател Никола Соколов.

Обединени Холандски фондации за Централна и Източна Европа напускат България след 10 годишна подкрепа за неправителствения сектор.На официална церемония от 17 часа на 30 ноември в “Червената къща” Фондация Лале ще засвидетелства благодарността и уважението си към холандските фондации, които през последните 10 години финансираха над 350 различни проекта на местни граждански организации в цялата страна на обща стойност около 8 милиона лева.

Семинар „Намаляване на разходите за електроенергия в индустрията при използване на компресорна техника” ще се проведе на 30 ноември, петък, от 11.00 до 15.00 ч в Гранд хотел „София”, зала „Триадица”.
Организатор е „Атлас Копко България”. С доклад на тема „Намаляване на вредните емисии и разходите за електроенергия в индустрията” в семинара ще участва Кирил Желязков – експерт в БСК.

Посолството на Република Германия в България, Германо-Българската индустриално-търговска камара и Техническият университет - София организират публичната лекция на тема: „Българо-германските отношения след присъединяването на България към ЕС”, която ще изнесе Н. пр. г-н Михаел Гайер – посланик на Германия в България на 30.11.2007 г. от 10:30 ч., в зала 2140, блок 2 на ТУ София.

На 30 и 31 ноември т. г. в зала „Форум” на хотел „Шумен” в град Шумен ще се проведе VI-ти Национален форум на професионалистите по здравни грижи. В продължение на два дни в три секции ще бъдат докладвани научни разработки по различни аспекти на здравните грижи. За форума са дали заявки около 1200 делегати.
Успоредно с форума ще заседава Националният съвет на БАПЗГ, съвместно с Националния съвет по качество. На съвета председателите на регионалните колегии от страната ще докладват резултатите от проведеното проучване по дружества: какво иска съсловието, готово ли е за протести и ако да - какви и кога.

До 30 ноември 2007 г. в шестте района за планиране се провеждат семинари, посветени на енергийната ефективност в малките и средните предприятия. Семинарите са част от проекта „Повишаване на културата за ефективно потребление на енергия в малките и средните предприятия, който Министерството на икономиката и енергетиката изпълнява в рамките на Комуникационната стратегия на България за членство в ЕС на 30 септември семинарът в София ще се проведе в хотел “Сити”, ул. „Стара планина”.

На 30 ноември и 1 декември т. г. ще се проведе национална конференция с международно участие на тема “Предизвикателствата на членството на Република България в ЕС: политики и добри практики за ефективна интеграция на уязвими етнически общности”. Конференцията се организира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси (НССЕДВ) към Министерския съвет, в рамките на проект, разработен по Комуникационна стратегия на Република България за Европейския съюз - Работна програма 2007 г. Конференцията ще се състои в София, хотел „Кристал Палас”, ул. „Шипка” 14, началото е в 12.30 ч.

Обучителен семинар на тема „Структурните фондове на Европейския съюз”, организиран от Министерството на държавната администрация и административната реформа и Програмата на ООН за развитие, ще се проведе във Велинград.

Европейско Движение-България и Информационният център на МО организират публична лекция на Генералния секретар на Международното Европейско Движение Хенрик Крьонер на тема “Ролята на гражданското общество в Европейския съюз”, която ще се проведе в Информационния център на МО на ул. “Раковски” 106 от 10.00 ч. на 30 ноември (петък) 2007 г.

На 30 ноември Светата православна църква чества Св. Всехвален апостол Андрей Първозвани (Андреевден). По този повод във всички епархии на Българската православна църква ще бъде отслужена Божествена Св. Литургия и ще бъдат осъществени разнообразни инициативи, свързани с празника.

Дректорът на НЗОК предлага на БЛС следващото съвместно заседание по НРД да се проведе на 30 ноември от 11 часа в залата на НЦООЗ /Център по хигиена/ на 10 етаж, зала 18. БЛС трябва да потвърдят дали приемат срещата.

Заключителна пресконференция по Проект "Обучение на възрастни за придобиване на професията "машинен техник" специалност "Машини и системи с ЦПУ" за технологичен съпровод със САМ продукти", финансиран по програма ФАР /Министерство на труда и социалната политика/ ще се проведе в БТА от 10.00 ч.

Хумболтов съюз в България организира пресконференция в БТА от 11.00 ч.

Граждански общински съвет, Инициатива "Граждани за София" и други граждански и екологични организации организират пресконференция в БТА от 13.00 ч.

Пресконференция на тема "Писмо на 50 ромски неправителствени организации до премиера Станишев по повод оказван груб политически натиск върху независимите граждански сдружения и изключване на ромските организации от процеса на вземане на решения относно интеграцията на ромите" ще се проведе в Националния пресклуб на БТА на 30 ноември (петък) от 14,00 ч.

Началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков и командващият Военноморските сили вицеадмирал Минко Кавалджиев заминават на 30 ноември, на еднодневно посещение в Неапол, Италия. Визитата е по покана на командващия Съвместното командване на НАТО в Неапол адмирал Улрих III и е признание за добро сътрудничество. Генерал Стойков и вицеадмирал Кавалджиев ще участват в церемонията по встъпване в длъжност на новия командващ на силите на НАТО в Неапол адмирал Фицджералд, който сменя на поста адмирал Улрих III.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне в 11.15 ч. със световноизвестния дизайнер Фабрицио Джорджо и Принц Серж Югославски. Двамата ще бъдат в България за участие в изложението „Лукс онли”, което се провежда в Интер Експо Център. Срещата ще се състои в Столична община и е по искане на Фабрицио Джорджо и Принц Серж Югославски.

Поклонението пред тленните останки на Доньо Донев ще бъде в петък, 30 ноември, от 11.30 до 12.30 ч. в църквата “Свети Седмочисленици” в София.

На 30 ноември 2007 г. в НУЦ на БЧК в с. Лозен ще се проведе Национална среща на щатните специалисти, отговарящи за младежката дейност.

На 30 ноември 2007 г. в Минск ще се проведат политически консултации между МВнР на Република България и МВнР на Република Беларус на ниво заместник-министри на външните работи. Такива не са провеждани от 2003 г. Българската делегация ще бъде водена от Евгения Колданова, заместник-министър на външните работи, а беларуската от Валерий Воронецки, заместник-министър на външните работи на Беларус и лице за контакти с ЕС от правителството на Беларус.

На 30.11.2007 г. от 13.30 ч. в сградата на Съюза на юристите в България ще се проведе Общо събрание на Асоциацията на българските административни съдии, която бе учредена на 12.10.2007 г.

Образователният детски еко-спектакъл „Посланици на ЕКОПАК” ще спре в петък в Батак и Брацигово. Клоунът Панко и неговите асистентки ще обучават децата в двете общини как разделно да събират отпадъците от опаковки.

Кметът на София Бойко Борисов ще се срещне с топ модела Ева Херцигова. Срещата ще се състои в Столична община в 17.30 г.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4204 |28.11.2007 Предстоящо на 29 ноември . 0| 4206 |27.11.2007 Предстоящо на 28 ноември . 0| 4093 |26.11.2007 Предстоящо на 27 ноември . 0| 4270 |25.11.2007 Предстоящо на 26 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads