Реклама / Ads
0| 3793 |05.11.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 6 ноември

.
Премиерът връчва държавната награда “Св. Паисий Хилендарски” на Валери Петров; гледат 2 дела, образувани на основание чл. 104 от Закона за местните избори; дискутират първата година на България в Европейския съюз.
 
В 15 ч. министър-председателят Сергей Станишев ще връчи държавната награда “Св. Паисий Хилендарски” на нейния тазгодишен носител – Валери Петров. Церемонията ще се проведе в Гранитната зала на Министерския съвет.
Церемонията по приемането на първия транспортен самолет „Спартан” от българските Военновъздушни сили ще се състои утре от 10.00 ч. на Правителствен ВИП на летище „София”.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството организира двудневен семинар, посветен на оперативна програма “Регионално развитие”. Семинарът ще се проведе в Интер Хотел – Сандански.

Информационен ден, посветен на оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българските предприятия 2007-2013 г. ”, ще се проведе от 9.30 часа в хотел „Аква” , зала „Амфибия”, к-с „Лазур”, бул. „Демокрация”.
Генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура” Антон Гинев и двамата директори на австрийските железници Oesterreichische Bundesbahnen AG (OBB AG) – Петер Клугар и Арнолд Шифер, ще подпишат Меморандум за сътрудничество в присъствието на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. Събитието ще се състои от 11.00 часа в Заседателната зала на Министерството на транспорта.

От 11.00 ч. в залата на Информационния център на Европейския съюз (ул. Московска №9) ще се проведе пресконференция, свързана с инициативата на Европейската комисия и Европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток Интернационал “Единен европейски ден за здравословно и забавно готвене с деца”.

Административен съд – София-област (АССО) ще разгледа 2 дела, образувани на основание чл. 104 от Закона за местните избори.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.
Съгласно правилата за работа на комисията, утвърден с приетата от правителството наредба, обсъждането на лекарствените продукти, включени в дневния ред, се провежда в откритата част на заседанието. Докладването от рецензентите на съответните лекарствени продукти и вземането на решението става на закрито заседание.

Американската търговска камара в България организира бизнес дискусия на тема “Първата година на България в Европейския съюз”. Дискусията ще се проведе между 11:30 и 14:00 часа в хотел “Радисън”, зала “Александър”.

Със сътрудничеството на УНСС, в Институт Сервантес – София, ще се осъществи среща на трима именити филолози и университетски преподаватели: Анхел Лопес Гарсия-Молинс, Иван Кънчев и Даниела Кожухарова. На кръглата маса изтъкнатите лингвисти ще говорят за езиковото многообразие в Испания, за преподаването и разпространението на езиците там и ще засегнат модели на лингвистично разнообразие, които гарантират оцеляването на езиците. По този начин ще бъдат поставени предпоставки за една интересна дискусия в Тържествената зала на Институт Сервантес. Дискусията е от 18.30 часа.

Фондация "Фридрих Еберт" и Институтът за политически и правни изследвания организират дискусия на тема “Стачката и изборите: тест за българската демокрация” – форумът ще продължи от 10.30 до 12.30 часа и ще се проведе в пресклуба на БТА.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4288 |04.11.2007 Предстоящо на 5 ноември . 0| 4182 |01.11.2007 Предстоящо на 2 ноември . 0| 4177 |31.10.2007 Предстоящо на 1 ноември . 0| 4218 |30.10.2007 Предстоящо на 31 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads