Реклама / Ads
0| 3820 |06.12.2009 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 декември

.
Президента Първанов поднася цветя на паметника на Никола Вапцаров по повод честването на стогодишнината от рождението му.
 


В 11.00 часа, от името на президента Първанов ще бъдат поднесени цветя на паметника на Никола Вапцаров във ВВМУ “Н.Й. Вапцаров” и на гроба на поета на Централните софийски гробища.

Президентът Георги Първанов ще посети Варна. В 17.00 часа държавният глава ще пристигне пред сградата на общината и ще има среща с кмета Кирил Йорданов и ръководството на общината. В 17.45 часа, президентът ще участва в тържественото събрание-концерт във Фестивалния и конгресен център по повод 100 години от рождението на Никола Вапцаров.

От 11.00 часа на Мемориален комплекс “Гарнизонно стрелбище”, вицепрезидентът Ангел Марин ще участва в тържествения ритуал по повод честването на стогодишнината от рождението на Никола Вапцаров.

Международна конференция “Икономически и политически предизвикателства пред присъединяването към Еврозоната” ще се проведе от 9.30 ч. в зала „Александър” на хотел Радисън в София.

В зала 201 от начало 9.30 часа на Националния институт на правосъдието ще се проведе първият семинар "Обучение на обучители по съдебна етика". Програмата се осъществява от Висшия съдебен съвет и Националния институт на правосъдието, със съдействието на Министерството на правосъдието на САЩ.

От 10.00 Център за изследване на демокрацията ще даде пресконференция в БТА на тема: „Kорупцията в България през 2009 г.- перспективи и основни предизвикателства. Представяне на равнището на корупция в страната според последните резултати от Системата за мониторинг на корупцията за 2009 г. на Центъра за изследване на демокрацията”.

От 10.00ч. в Културен дом "Красно село" на бул. "Цар Борис III" № 41, ще се проведе заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. Пресконференцията ще бъде от 12.30ч.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова ще открие форум на Световната банка, на който ще бъде представен регионален доклад „Кризата идва у дома – анализ на въздействието върху домакинствата в Европа и Централна Азия”. Събитието ще се проведе от 10:00 часа в хотел „Шератон”, зала „Средец”.

От 10 часа Държавна агенция за българите в чужбина и Министерство на образованието, младежта и науката организират кръгла маса, посветена на проблемите, свързани с приема и обучението на студенти от чужбина с български произход. Кръглата маса на тема „Характерни проблеми и трудности, срещани в осъществяването на приема и обучението на студенти по постановление 103 и 228 в държавните университети и начини за справяне с тях”, ще се проведе в конферента зала № 2 на 7 етаж в сградата на Министерството на образованието, младежта и науката.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще валидира пощенско-филателно издание по случай 100-та годишнина от рождението на Никола Вапцаров от 10,30 часа в Музея на съобщенията на ул. Гурко 6.

Планинската спасителна служба при БЧК свиква извънредна пресконференция от 11.00 ч. в зала „Музейна” в сградата на НС на БЧК /бул. „Дж. Баучер” 76/.

От 11:00 ч. в заседателната зала на Института по социология (ул. "Московска" 13) ще се проведе пресконференция на Комитета за отбелязване на 20-тата годишнина от учредяване на Коалиция Съюз на демократичните сили (СДС). На пресконференцията ще присъстват първият председател на коалиция СДС - д-р Жельо Желев и представители на партиите - членки на коалицията СДС.

От 11 часа в пресцентъра на ул. „Раковски” 108 ще се състои извънредна пресконференция на ПГ и ПС на партия „Ред, законност и справедливост” .

От 11ч. в Столична община ще се състои среща между зам.-кмета по финанси Минко Герджиков и собствениците и управителите на най-големите бизнес-центрове в София във връзка със стойността на данък сгради и такса смет за фирмите.

Столична община - дирекция „Социални дейности” и Консултативен съвет по въпросите на психичното здраве към Столична община организират Кръгла маса и пресконференция за представяне на резултати от „Проучване на психичното здраве на гражданите на Община София”, проведено от Институт за маркетинг и социални изследвания МВМД. Пресконференцията ще се проведе от 11,00 часа в Зала № 5 на Столична община – ул. „Московска” № 33.

От 11.00ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод на учредяването на ново национално ловно сдружение.

Националното ръководство на ДСБ ще даде пресконференция в 11.30ч. в централата на партията на бул. Витоша18, вход от към ул.Кърниградска

От 9.00 часа състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Тони Томов по чл. 294 от НК.

От 09.30 часа ще се проведе заседание по делото срещу Апик Гарабедян, бивш депутат.

От 12.00ч. в БТА Вестник "РИКИ - Кандидат-гимназист" и Национална природоматематическа гимназия ще дадат пресконференция по повод на състезанието по математика "РИКИ", което се провежда за 16-а поредна година.

Министър-председателят Бойко Борисов ще присъства на благотвотителен обяд за деца, лишени от родителски грижи. Събитието ще се проведе от 12.30 часа в хотел „Шератон”, зала „Сердика”.

От 13.00 Национална асоциация на децата с диабет и Български пациентски форум ще проведат кръгла маса: "Диабет и решаване на проблема" в БТА

От 13.30 часа Софийски градски съд ще зас едава срещу Анелия Цветкова, бивш председател на Административен съд гр. Варна

От 13.30 часа в хотел “Сити - София” Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве /БАСП/ организира кръгла маса на тема “Международната конференция за население и развитие, Кайро 1994 – петнадесет години по-късно”.

От 14.00 ч. в Гранд Хотел „София” ще се проведе обсъждане на Зелената книга за реформа на Общата политика в областта на рибарство. В обсъждането участие ще вземат Карла Монтеси, Директор на Дирекция „Средиземно и черно море” в ГД МАРЕ, Стефанос Самарас, Началник-отдел „Структурни действия” в Дирекция „Средиземно и черно море” в ГД МАРЕ, Цветан Димитров, Заместник-министър на земеделието и храните, Проф. Йордан Стайков, Изпълнителен директор на ИАРА, Представители на браншови организации.

От 17.00ч. в Националната библиотека ще бъде открита изложба “Реликви от наследството на Никола Вапцаров”. Оорганизатори са Национален литературен музей, Къща музей “Никола Вапцаров” – София, Национална библиотека “Св. Св. Кирил и Методий”.

ПАСЕ организират второ мониторингово посещение за България, което ще продължи до 9 декември. От 16.00 до 16.45 в Информационния офис на Съвета на Европа /"Хан Аспарух"2, ап.7/ ще се проведе тематична среща-разговор на тема: свобода на медиите и словото.

Министър-председателят Бойко Борисов ще връчи наградата „Инвеститор на годината” от 17.00ч. в Зала „Роял” 1 на хотел „Шератон”. За четвърта поредна година Българската агенция за инвестиции организира конкурса, на който се номинират и награждават инвестиционните проекти с принос в различните сфери от икономиката. Ще бъдат присъдени 7 награди, които са в секторите: добивна и преработваща промишленост, енергетика и строителство.
На церемонията ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, изпълнителният директор на БАИ Стоян Сталев, дипломати, бизнесмени и др.

От 18.30ч. ще се състои премиера на стихосбирката на Гриша Трифонов „Югоизточната порта” в пиано бар Social klub в Столична библиотека.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3868 |03.12.2009 Предстоящо на 4 декември . 0| 4112 |02.12.2009 Предстоящо на 3 декември . 0| 3928 |01.12.2009 Предстоящо на 2 декември . 0| 3886 |30.11.2009 Предстоящо на 1 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads