Реклама / Ads
0| 4685 |06.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 7 декември

.
У нас пристига вицеканцлерът и министър на финансите на Австрия; водят се преговори между представители на синдикатите и работодателите за компенсиране на ощетените от въвеждането на плоския данък; организират мълчалив протест срещу ниското заплащане на медицинските сестри, лаборантите и акушерките.
 

 

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще участва в Брюксел в редовното заседание на Съвета на НАТО на равнище външни министри.

Вицепрезидентът на Европейската комисия и комисар по транспорта Жак Баро ще даде пресконференция на Летище София, Терминал 2 от 10.00 часа. Във Варна еврокомисарят Жак Баро ще изнесе лекция на тема „Безопасността на морския транспорт”. Тя ще се състои от 11.30 часа в зала „Дали” на хотел „Golden Tulip” (Бизнес хотел), ул. „Христо Ботев” № 3А. След лекцията е предвидена пресконференция.

По покана на министъра на финансите Пламен Орешарски, на официално посещение в страната пристига вицеканцлерът и министър на финансите на Република Австрия Вилхелм Молтерер. От 15.00 часа, в зала „Колегиум” на Министерството на финансите, ще се проведе брифинг за журналистите, на който Вилхелм Молтерер ще сподели своите впечатления от проведените в рамките на посещението си срещи.

Центърът за изследване на демокрацията и Инициативата за развитие на Югоизточна Европа организират открита кръгла маса на тема “Енергийна сигурност: диверсификация и зависимост от източниците”. Тя ще се проведе от 10.30 до 12.30 ч. в Централния военен клуб на бул. „Цар Освободител” 7.

От 10.00 ч. в малката партерна зала на МТСП ще бъдат представени резултатите от проекта “Повишаване на политическата компетентност и насърчаване на политическата активност на жените в България”, който се реализира от Либералния политологичен институт в рамките на Европейската година на равните възможности. Партньор на ЛПИ е Министерството на труда и социалната политика.

От 9.30 ч. в хотел “Шератон Балкан”, зала “Средец”, ще започне Международна конференция “Европейски социален фонд за административен капацитет в държавите членки на ЕС – добри практики”. Конференцията ще бъде открита от министър Николай Василев. На нея държави членки от Европейския съюз ще споделят опита си и добри практики при усвояването на средствата от Европейския социален фонд в процеса на изграждане на прозрачна и ефективна администрация в техните страни.

В 11:30 ч. в зала „Колегиум” на Министерство на културата проф. Стефан Данаилов и министърът на културата на Република Армения Хасмик Погосян ще подпишат Програмата за сътрудничество в областта на културата между Правителството на Република България и Правителството на Република Армения за периода 2007-2009 г. Преди подписването е предвидена среща между двамата министри, по време на която ще бъде обсъдено състоянието на двустранното културно сътрудничество и ще бъдат набелязани конкретни инициативи в изпълнение на Програмата.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България в партньорство с Белгийския съюз на предприемачите и с любезното съдействие на посолството на Кралство Белгия в България организира от 9.15 часа в хотел Хилтън конференция на тема: „Стратегии за оптимизиране на усвояването на Структурните фондове”. За целта в София идва белгийска бизнес мисия, която ще проведе и двустранни срещи с български компании, предимно членове на КРИБ.

Издателство "Милениум" организира представянето на книгата на Миролюба Бенатова и Кристияна Вълчева "Осем години заложница на Кадафи". Представянето ще е в петък от 16 часа в кафене "Хеликон" - НДК, ет. 1, Мраморно фоайе.

ПД “Социалдемократи” ще даде пресконференция за решението на Административния съд в Стара Загора за обявяване за недействителен изборът за кмет на община Чирпан . В брифинга ще участват Николай Камов - председател на ПД "Социалдемократи" и Васил Донев - касираният кмет на община Чирпан. Брифингът е от 10 часа в пресклуба на БТА.

Граждански общински съвет, Инициативата "Граждани за София" и други граждански и екологични организации ще дадат пресконференция, на която ще изкажат становище за Софийското метро. Брифингът е от 13 часа в БТА.

Международен научен симпозиум по проблемите на репродуктивното здраве: „Преждевременна яйчникова недостатъчност и слаб яйчников отговор” ще се проведе на 07 и 08 декември 2007 г. (петък и събота) в зала „Опал” на хотел „Принцес”. Организатори на научната конференция са Институт по Репродуктивно Здраве и АГ клиника „Д-р Щерев”. Официално откриване на симпозиума е на 7 декември 9.30 ч.

Национално сдружение Недвижими имоти отбелязва с тържествено Общо събрание 15 години от създаването и утвърждаването си като една от водещите браншови организации в България. В 9,30 часа в зала Киото на Кемпински хотел Зографски председателят на УС на НСНИ Лъчезар Искров и членове на Сдружението ще дадат пресконференция за ролята на Национално сдружение Недвижими имоти, на която ще очертае посоките на бъдещата си работа, както и бъдещите тенденции.

Под егидата на Филиз Хюсменова, депутат в Европейския парламент, на 7 декември в София ще се проведе конференцията "Различни региони - един стандарт". Конференцията ще бъде открита в 10.00 ч.

От 10,00 до 12,30 ч в залата на Столичен общински съвет, ул. „Московска“ 33, етаж 5 ще се проведе дискусия на тема „Добро управление и организационна култура в Община София“, организирана от НПО Линкс, със съдействието на програма МАТРА на холандското правителство.

Пресконференция на министъра на отбраната Веселин Близнаков ще се състои в Министерството на отбраната. По-късно същия ден министър Веселин Близнаков, вицепрезидентът на фирма „Текстрон Марин & Ланд Систъмс” Дон Флодин и управителят на „Крипто” ООД Петър Петров ще подпишат Меморандум за разбирателство. Пресконференцията на министъра на отбраната Веселин Близнаков ще започне в 10.00 ч. Меморандумът за разбирателство между Министерството на отбраната и „Текстрон Марин & Ланд Систъмс” и „Крипто” ООД ще бъде подписан в 13.00 ч. същия ден.

Премиерът Сергей Станишев ще се срещне с вицеканцлера и министър на финансите на Австрия Вилхелм Молтерер. Той е на посещение у нас по покана на министъра на финансите Пламен Орешарски.

Резултатите от представително изследване за грижите за деца, лишени от родителски грижи на Националния център за изследване на общественото мнение ще бъдат представени от 11:00 часа, в 230 аудитория, в сградата на Факултета по начална и предучилищна педагогика .

От 18.30 ч. в зала "Средец" на Министерството на културата се открива Коледна изложба - текстил и керамика, на Златка Андреева и Марена Джингова. Експозицията, която може да се види всеки ден до 14 декември от 10.00 ч. до 19.00 ч. на бул. „Ал. Стамболийски” в столицата, е организирана от Министерство на културата.

Ще се проведат преговори между представители на синдикатите и работодателите за компенсиране на ощетените от въвеждането на плоския данък. Във връзка с резултатите от работната среща ще се проведе преконференция, която ще се проведе от 13.00 ч. в “Заседална зала” на 11. ет.

Семинар на тема “Прилагане на Регламент 850/2004/ЕС – мониторинг и контрол на Устойчиви органични замърсители. Добри производствени практики за намаляване на емисиите в атмосферата” ще се проведе на 6 и 7 декември 2007 г. в хотел „Амбасадор”, град София.

В 11.00 часа, в музей „Конака” кметът на община Видин инж. Румен Видов ще открие изложба „150 години от рождението на Найчо Цанов – общественик, политик, радикалдемократ”. От 14.00 часа в малката зала на VІ-тия етаж на Община Видин ще се проведе кръгла маса на същата тема, с лектори Невен Илиев, Вера Банова, Светлана Кръстева, Красимир Койчев. Организатори на юбилейното събитие са Община Видин, Радикалдемократическа партия, Регионален исторически музей Видин и Териториален държавен архив Видин.

Правозащитната федерация “Справедливост-България” организира в град Дългопол митинг под надслов “Не на произвола на ДПС”.Той е в подкрепа на кандидата за кмет на общината Янко Иванов.

От 13 до 14 часа ще се проведе мълчалив протест срещу ниското заплащане на медицинските сестри, лаборантите и акушерките, членове на Медицинска федерация на КТ “Подкрепа”. Протестът ще бъде пред Многопрофилните болници за активно лечение в София (“Александровска”, “Царица Йоана”), Бургас, Велико Търново (освен МБАЛ, към протеста ще се включи и Психиатричният и Белодробен диспансер), Сливен (освен МБАЛ, ще се включи и Домът за медико-социални грижи за деца), Враца, Лом, Шумен, Ловеч, Кърджали, Гоце Делчев, Пазарджик, Омуртаг.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5542 |05.12.2007 Предстоящо на 6 декември . 0| 4633 |04.12.2007 Предстоящо на 5 декември . 0| 4199 |03.12.2007 Предстоящо на 4 декември . 0| 4344 |02.12.2007 Предстоящо на 3 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads