Реклама / Ads
0| 3938 |23.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Престоящо на 24 ноември

.
Продължават честванията на 120 годишнината на Софийския университет; представят новости в кардиохирургията; учени дискутират икономическата криза и възможните решения за излизане от нея.
 

Продължават честванията на 120-годишнината на Софийския университет и на 120-годишнината на висшето образование в България. В 9.00ч. в аулата слово ще произнесе ректорът на Софийския университет проф. Иван Илчев. След това ще бъдат изнесени лекции на тема: “Ролята на университета в ерата на комуникациите”, “Свободни умове – археология на университетската идея”. “Университетът като катедрала” и други. В 12ч. ректорът на Софийския университет ще връчи голямата награда за научни изследвания „Софийски университет”.

 

 Партия “Ред, законност и справедливост” (РЗС) и сдружениe Европейски демократически институт (ЕДИ) ще дадат пресконференция със следните тематични акценти: „РЗС и ЕДИ учредяват нов политически проект под надслов „България на гражданите и регионите” от 12 ч. в пресклуба на БТА.

 

Продължава посещението на началника на Генералния щаб на Кувейтските въоръжени сили генерал лейтенант Фахад Ахмад Ал-Амир в България. Визитата е по покана на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. В 10.15 ч. в сградата на Генералния щаб на Българската армия генерал-лейтенант Фахад Ахмад Ал-Амир и генерал Златан Стойков ще направят изявления пред медиите.

 

 В Аула Максима на УНСБАЛ „Св. Екатерина” от 12,30ч. проф. д-р Генчо Начев, директор на здравното заведение, ще даде пресконференция, съобщиха от УНСБАЛ „Св. Екатерина”. Пресконференцията ще бъде на тема „Новости в кардиохирургията, въведени за първи път в болницата. Чуждестранни хирурзи за първи път специализират у нас”.

 

Икономическият институт при БАН ще даде пресконференция в БТА от 11ч. Тема на пресконференцията е: ”Икономическата криза и България - последствия и възможни решения”.

 

В Българска стопанска камара (БКС) ще се проведе пресконференция на тема: „Производителност, заплати, тенденции в растежа. В нея участие ще вземат Божидар Данев, председател на БКС и Камен Колев, зам.-председател на БКС.

 

Представители на Българска нова демокрация (БНД) тържествено ще положат венци пред Мавзолея на княз Александър I Батенберг в столицата от 11.00 часа, а от 11.30 в църквата „Св. Седмочисленици” ще се отслужи панихида в памет на княз Батенберг. Двете събития са част от честванията, които Българска нова демокрация организира в памет на княз Александър I Батенберг.

 

Министерството на културата организира Фотоизложба на традиционни къщи от различни европейски държави, наречена „Къщите - архитектурни знаци на културното многообразие. Изложбата ще бъде открита от 17 ч в зала „Средец” на Министерството на културата, бул. „Ал. Стамболийски” № 17

 

В сградата на “Българска фондова борса официално ще бъдат представени Холдинг Пътища АД - София, чиито акции се допускат до търговия на Официален пазар на акции, Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД - София, акциите на което ще се търгуват от 28 ноември 2008 г. Ще бъдат представени и облигационните емисии на Артекс Инженеринг АД - София и ТБ Инвестбанк АД.

 

В БТА ще бъде обявявен стартът на Международната олимпиада по информатика.

 

Софийски апелативен съд ще заседава от 10 ч. по делото за смъртта на Емил Трифонов-Кембъла. Подсъдим по делото е Боян Георгиев.

 

Софийски военен съд ще гледа делото срещу бившия началник на поделението в Челопечене Мирослав Митов. Заседанието ще започне в 13,30ч. часа. *** София. Софийски военноапалетивен съд ще гледа от 10 ч делото срещу полицая от Бояджик Митко Чавдаров.

 

Софийски градски съд ще заседава от 9.30часа по делото срещу бившите служители на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Любомир Лилов и Иван Владимиров.

 

„Международни проекти в областта на публично-частните партньорства” е темата на кръгла маса, която ще се проведе на от 9.30 в зала „Александър” на хотел Радисън. Организатори на събитието са фирма Смарт Консултинг Груп ЕООД и Европейският консултантски съюз (E.C.U. - European Consultans Unit) с подкрепата на «Заубермахер България» ЕООД.


Заместник-министърът на отбраната Спас Панчев ще открие. Той е организиран от дирекция „Връзки с обществеността” на Министерството на отбраната в изпълнение на програмата на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

 

Българската асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи(БАЗК) ще консултира безплатно хора пострадали при катастрофи за правата, които имат и процедурите, които е необходимо да предприемат.
Всеки, който е пострадал в катастрофа пътник, водач, пешеходец или има близък, пострадал при пътно-транспортно произшествие, може да получи от експертите на БАЗК подробно обяснение какво е необходимо да се предприеме след настъпване на катастрофа, какви документи трябва да бъдат набавени, в какви срокове могат да се предявят претенциите, какво обезщетение може да се получи от застрахователите, как да се претендира за нанесени материални и нематериални щети, пропуснати ползи, медицински разноски.
Безплатни консултации може да получите на 25 ноември /вторник/ от 14:00  часа в магазина на "Финансова група СОМОНИ" в търговски център ЕВРОПА, на ул. "Цар Симеон Велики" 105, партерен етаж.Приемната се организира с подкрепата на "Финансова група  СОМОНИ".

 

Frognews.bg  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4436 |20.11.2008 Предстоящо на 21 ноември . 0| 4172 |19.11.2008 Предстоящо на 20 ноември . 0| 4565 |18.11.2008 Предстоящо на 19 ноември . 0| 3879 |17.11.2008 Предстоящо на 18 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads