Реклама / Ads
0| 3980 |12.03.2009 ПРЕСАТА ДНЕС

Петъчната преса на 13 март

.
Вестниците пишат за "социалното парно", което ще топли до изборите; за това, че МВР пак поиска пасивен достъп до интернет данните; за данъчните в акция за повече приходи.
 

 

Заради кризата с боклука: Опасност от зарази в София, предупреждава Новинар.

Столичната здравна инспекция призова вчера софиянци да не бързат с пролетното почистване на домовете си. Заради кризата с боклука има реална опасност от разпространението на различни зарази, затова столичани трябва да изхвърлят колкото се може по-малко отпадъци, смятат от инспекцията за опазване на общественото здраве. Според експертите препълнените контейнери и разпиленият боклук около тях се превръщат в убежище на гризачи, които са преносители на заразни и паразитни болести. Със затоплянето на времето рискът от разпространение на различни болести ще се увеличи, ако дотогава не се реши проблемът с боклука, смятат още здравните инспектори. Според техните данни за момента епидемичната обстановка в града е спокойна. За да остане такава обаче, столичани и гостите на София трябва да спазват препоръките на лекарите срещу разпространението на зарази. Такива например са редовното измиване на ръцете, особено след посещение на тоалетна, дезинфекция на домовете, почистване на обувките, както и на лапите на домашните любимци след разходка. Изхвърлените отпадъци пък трябва да са в добре затворени в здрави найлонови торби и чували, за да не се разпиляват по улиците, препоръчват от инспекцията. 

Боклучиите от село, не знаят къде са кофите в София, установил е 24 часа.

“Цяла нощ инспекторите са се возили с камионите от тези 9 фирми, които наехме, за да им показват улиците и адресите. Пропускат се кофи, но шофьорите са от провинцията и не познават града.” Това призна кметът Бойко Борисов вчера. Той се оплака, че фирма “Новера” не е дала на общината нито графика, нито разположението на кофите, които чистеше. Юристи от общината правели всичко възможно договорът с “Новера” да бъде прекратен надеждно. Столична община няма закъснения по заплащанията на фактурите за свършена работа от “Новера”, каза зам.-кметът по финанси Минко Герджиков. В ДАНС не са получени материали от прокуратурата по случая с “Новера”, заяви говорителят на службата Зоя Димитрова. Фирмите по почистване са уведомени, че ще бъдат глобени с по 10 хил. лв. на ден за всеки един от районите, в които не чистят, каза зам.-кметът по екология Мария Бояджийска. Подготвяла се документация за обществена поръчка за почистване. Пише се и правилник за работа на общинско предприятие, което да започне да чисти града. Междувременно правителството разреши да започне строителството на инсталации за преработка на софийските отпадъци край с. Яна. Общинският терен от близо 333 хил. кв. м бе една от възможните площадки за завода и е избран като подходящ и поради факта, че почвите му са със замърсяване от средна до силна степен. Въпреки обещанието на БСП кабинетът обаче не отпусна 20 млн. лв. за депата в Силистра и Харманли, които трябва да поемат столичните бали. Най-критично е положението с боклука в кварталите Бели брези и Красна поляна, заяви зам.-министърът на околната среда и водите Чавдар Георгиев. 

Разрешиха зарята на сватби, оповестява Дневен Труд.

Фойерверки ще могат да гърмят по време на сватбените тържества в столицата, реши вчера градският парламент. Зарята е разрешена на Коледа и на Нова година. Но гърменето с бомбички и пиратки - не. Стрелянето с всякакъв вид оръжие обаче е абсолютно забранено. Пиенето на всякакъв твърд алкохол, както и на бира и вино извън заведенията, по пейки и полянки в градинки и междублокови пространства в столицата вече ще струва на купонджиите глоба от 200 до 1000 лв. Същото наказание ще грози и домакините, които чистят с прахосмукачка или пускат шумна пералня между 14 и 16 ч, както и след 22 ч и преди 8 ч сутринта. Новите правила и глоби бяха приети вчера от общинския съвет, като одобри наредба за обществения ред в града. Забранява се организирането и на сватби и всякакви други тържества на улици, площади, градинки, паркове. Както и хвърлянето на бомбички, пиратки, фойерверки и др. пожароопасни предмети навсякъде, дори и на Коледа и Нова година. Все пак за младоженците има утеха. Общинарите разрешиха гърмящи фойерверки на сватбени тържества. Първоначално ограничението беше да се използва пиротехника, която възпроизвежда само светлина. Но в зала съветниците прецениха, че зарята може и да гърми, но с минимален шум. Забранява се и лица над 16 г. да ползват люлки, пързалки и други съоръжения на детски площадки. Глоба ще отнася и всеки, който хвърля отпадъци през прозореца на дома или колата си или пуска обелки от картофи например в спецконтейнерите за разделно събиране на сметта. 

Данъчните в спасителна акция за повече приходи, обявява Дневник.

Изпълнението на бюджетните приходи през 2009 г. ще бъде изключително трудно, призна в четвъртък Националната агенция за приходите. Месеци след предупрежденията на бизнеса управляващите също заговориха, че икономическата криза ще намали сериозно оборотите, а оттам и данъчните приходи. Това стана повод новият изпълнителен директор на НАП Красимир Стефанов да лансира пореден пакет от извънредни мерки срещу данъчните злоупотреби и сивия сектор, включващ съвместни акции на приходната агенция и другите контролни органи. "Въпросът вече не опира до изпълнение на приходната част в бюджета, а до спешни мерки, с които загубите да са по-малки", предупреди Стефанов пред парламентарната бюджетна комисия в четвъртък. Той поиска подкрепа от депутатите и изпълнителната власт и заяви, че без нея "приходите ще претърпят крах" и няма да има средства за финансиране на социалната, здравната и образователната система. Въпреки тревожната картина, описана от НАП, финансовият министър Пламен Орешарски отрече да се планира актуализация на бюджета до средата на годината, когато свършва мандатът на правителството. Следващият кабинет също не трябвало да променя параметрите, ако следва разумна фискална политика, смята Орешарски. Той призна, че има негативни сигнали за годишното изпълнение на приходите въпреки 8-процентния им ръст за януари и февруари в сравнение с година по-рано. 

Ревизия за всички хазаи!, продължава по темата 24 часа.

Данъчните ще ревизират всички, които дават под наем имоти и дали декларират доходите си от тях. По данни на НАП щетите за бюджета от необявени наеми са 74 млн. лв. Ревизии ще има и за хората, които отпускат заеми на близки, познати и приятели. За последните 5 г. са раздадени под формата на такива заеми 2,7 млрд. лева. Незабавни ревизии чакат и тези, които карат скъпи лизингови автомобили, чийто месечни вноски са по-големи от легалните им доходи. Данъчните ще преминат и към конфискация на лично имущество на управители на фирми, които са натрупали големи задължения. Мотивът е, че го правят съзнателно като разчитат на това, че отговорността с имущество на компанията е до 5000 лв. Конфискация на налични пари от касите на търговски обекти, собственост на длъжници, ще предприемат още инспекторите. Идната седмица те ще влязат в около 40 скъпи магазина. Проверки ще има и в компании, които са се регистрирали доброволно по ДДС, тъй като имат съмнения, че някои от тах източват данъка. Бирниците заедно с гранична полиция, ще проверяват всички стоки, влизащи през Румъния и Гърция, пак заради подозрения за източване на ДДС.

Имотите на Ахмед Доган отиват в прокуратурата, информира Дневен Труд.

Зам. главният прокурор Валери Първанов е изискал документацията и резултатите от проверките за имотите на лидера на ДПС Ахмед Доган, които текат в НАП. Това стана ясно вчера от заседание на комисията за борба с корупцията в парламента. Данъчните още не били пратили цялата информация за 6 имота на Сокола, но проверката трябвало да приключи до дни. В НАП течала проверка на собственика по документи на хотел “Каза Домини” в Рибарица - бизнесмена Арбен Хавальов, и още една дама. Данъчните нищели несъответствия между декларираните им доходи, които били до около 500 лв. месечно, и взети милиони кредити от банки, за които не е ясно как били обезпечени, научи “Труд”. За спа хотела “Орфей” в Девин пък проверките били приключили, разказаха депутати. Сградата, която е била собственост на общината, през 2003 г. е дадена на концесия. Тя обаче е прекратена след 3 г., а направените подобрения за над 20 млн. лв. се изплащат на концесионера във вид на дялове. Така имотът станал частен. Тази сделка вече е в прокуратурата. 

МВР пак поиска пасивен достъп до интернет данните, съобщава Дневник.

Правилата от отменената през ноември м.г. от Върховния административен съд наредба, осигуряваща постоянен, безконтролен и неограничен достъп на МВР до данните от интернет и телефонните разпечатки, да бъдат въведени отново, този пък в закон. Такава поправка в Закона за електронните съобщения ще се опитат да прокарат депутатите от БСП. Министърът на вътрешните работи Михаил Миков вече им е предоставил текстове, написани от министерството, с които "Дневник" разполага. В четвъртък социалистите вече започнаха да събират подписи в подкрепа на промяната. Сондажи показват, че в ДПС са склонни да одобрят разпоредбите. Някои депутати от НДСВ първоначално също обещали да се подпишат като вносители, но после заявиха, че са категорично против предложенията. Новият, четвърти опит на МВР за получаване на достъп до трафичните данни и телефонни разпечатки без разрешение на съдия идва само 20 дни, след като парламентът реши, че предоставянето на такава информация ще става само за тежки и компютърни престъпления, и то след съдебна санкция. Тогава Миков заяви, че ограниченията ще затруднят борбата с престъпления като сводничество, разпространение на детска порнография и други, които не са тежки според българското законодателство. Щяло да се затрудни и работата по "горещи следи". Макар да не наложи вето върху текстовете, президентът Георги Първанов подкрепи тезите на Миков, че законът връзвал ръцете на министерството. Сега със същите мотиви се внасят и новите промени в закона. Те на практика дават т.нар. пасивен достъп на дирекция "Оперативни технически операции" при МВР до информацията от обществени електронни съобщителни мрежи. Това ще става при широката формулировка "за нуждите на оперативно-издирвателната дейност", и то чрез интерфейс. На практика интернет доставчиците и мобилните оператори ще бъдат задължени да предоставят на МВР пароли за достъп до сървърите си. Разрешение от съд ще се иска единствено за крайното получаване на данните за нуждите на наказателното производство, но не и за самото следене на разговори и интернет дейности на граждани.  

Според социолозите: Десните избиратели не искат стари лидери в листите, цитира Новинар.

Обединената десница би имала по-голям шанс, ако бившите лидери се изключат от листите, смята мнозинството от анкетираните в изследване на МБМД. Сред симпатизантите на десницата този дял е 68 %, обясни директорът на социологическата агенция Мира Радева. Според проучването едва 18% одобряват тяхното участие.Това дава основание да се смята, че обединена по този начин десницата не вдъхва силно доверие, каза Радева. Според нея поне засега коалицията между СДС и ДСБ повдига повече въпроси, отколкото отговори на избирателите. Обединението на равнище избиратели е нито ясно, нито решено, категорична е тя. Излизат нови лидери, нови политически сили, които се възползват от вълната, за да получат електорална подкрепа, отбеляза социоложката. Според българите основен проблем е корупцията, но въпреки това според Радева рейтингът на кабинета не е намалял чувствително. Премиерът остава сред тримата най-харесваните политици. В битка за първенството са президентът Георги Първанов и кметът на София Бойко Борисов. Разликата между двамата е едва 0.03 %. Лидерът на ВМРО и съпредседател на „Напред” Карсимир Каракачанов получава 11.7 % , лидерът на СДС Мартин Димитров е с 5,5 %, а Иван Костов с 5,9 %. Ако изборите бяха днес ГЕРБ отново печели над БСП с почти 10 процента пред втората партия - БСП. Трети в класацията си остават ДПС, след тях са "Атака". Ако се съберат процентите на СДС и ДСБ, те биха могли да преминат изборната бариера, смята Радева. 

Седесари пак се бунтуват заради Костов, твърди Дневен Труд.

Има вероятност дясната коалиция между СДС и ДСБ да не се представлява от лидерите им Мартин Димитров и Иван Костов. Това научи “Труд” от участници в преговорите между двете партии. Вместо тях се очаква да бъдат посочени шефовете на изборните щабове на сини и тъмносини - кметът на Плевен Найден Зеленогорски и общинският съветник в София Петър Москов. Решението за това обаче предстои. Синьото ръководство щяло да се събере днес следобед по въпроса. В кулоарите на парламента вчера се говореше, че има шанс коалиционното споразумение между СДС и ДСБ да бъде подписано днес. Ако не, то вероятно би се случило идната седмица, когато Димитров и Костов се приберат от вилата “Каденабия” край Лаго ди Комо в Италия, където през уикенда десните лидери в България са на среща по покана на фондация “Конрад Аденауер”, казаха от “Раковски” 134. Междувременно в СДС противници на коалицията твърдят, че се заражда бунт срещу общо явяване на избори с Костов. Седесарите били готови да напуснат и да бойкотират вота, разказаха депутати. Зам.-шефът на “Новото време” Мирослав Севлиевски пък каза вчера пред електронното издание “Всеки ден”, че ако панайотките, заради които таралежите напуснаха НДСВ, поискат прошка от избирателите за политическите си грешки, не е изключено двете партии да са част от дясната коалиция. 

Костов - троянски кон в десницата, диви се Стандарт.

Командира си призна, че е троянският кон в десницата. Само ден след като изви ръцете на сините за коалиция и пороби СДС, Иван Костов заби нож в гърба на партньорите си и се обясни в любов на БСП. "Аз мога да работя с много хора. Мога да работя с БСП. Спомнете си, че аз бях начело на управлението, когато БСП се включи в консенсуса за евроатлантическите ценности и се извърши този голям геополитически завой, страната застана силно на курса на европейско членство и на курса за членство в НАТО." Това обяви пред Нова тв вчера Командира. Иван Костов иска да стане премиер в експертно правителство, подкрепено от БСП, ако се стигне до такъв вариант. Такъв сценарий видя в думите на Командира независимият депутат и бивш член и съпартиец в ДСБ Нено Димов. Той разказа, че Костов е участвал в подобен кабинет, подкрепен от червените, като финансов министър. Командира беше и първият човек, който преди години заговори, че БСП е партия с бъдеще и че тя се реформира и е модерна, коментира парламентаристът. Димов очаквал лидерът на ДСБ да каже, че ще се коалира с БСП. На "Раковски" 134 бяха потресени от думите на Командира. Оттук нататък ще ми бъде много трудно да не свързвам системата отпреди 10 ноември, както и днешните социалисти с Иван Костов, коментира депутатът от ОДС Димитър Йорданов. Според него Командира играе роля. Не ми се иска да вярвам на слуховете, че той е наследник на Луканови схеми и е част от тях, допълни Йорданов. От СДС-София, които бяха твърдо против коалиция с ДСБ, също са изумени от думите на Костов. Те дори планират да свикат нов Национален съвет, на който да поискат разтуряне на предизборната коалиция.

Стягат трета дясна коалиция, научил е "Монитор".

Трета дясна коалиция може да бъде сформирана преди изборите. Първоначални разговори са били проведени между РЗС, ЕНП и "Новото време". За този вариант не отрекоха нито от ЕНП, нито от РЗС. Председателят на ЕНП Мария Капон заяви, че с колегите си от другите две партии работи много отдавна, включително и при внасянето на законопроекти и в борбата с корупцията. Според нея в обществото има нова разделителна линия, която не минава между ляво и дясно или между опозиция и управляващи, а минава между мафия и граждани, между почтени и непочтени, между корупция и хората, които искат България да работи на чисто. Капон заяви, че има два подхода на правене на коалиция. Единият е за промяна на страната, национален консенсус по евроинтеграцията, операция "Чисти ръце", преодоляване на кризата, воля и енергия. "Други се опитват да сглобят Ноев ковчег, за да оцелеят лидерите, но за съжаление днес няма море от знамена и от ръце", допълни тя.

Люта битка за листите в БСП, твърди Монитор.

Броени дни преди крайния срок за определяне на партийните водачи на листи в БСП вече има сериозно напрежение. Това съобщиха за "Монитор" източници от "Позитано" 20. Според решение на пленума на партията, водачите на листите трябва да бъдат утвърдени до 24 март, а до 25 април трябва да станат ясни всички имена от окончателните списъци. Поне няколко от първите места със сигурност ще бъдат подменени, категорични бяха социалистите. Едно от тях е това в Монтана, където досега несменяем водач беше Васил Калинов. След като той замина посланик в Азербайджан обаче, за поста се спрягат няколко мераклии. Една от тях е шефката на общопартийната контролна комисия Валентина Богданова. Там се е прицелил и предишният водач на листата в София-област Младен Червеняков, твърдят червените. Според тях на досегашното му място със сигурност ще седне досегашният трети в списъка - Кирил Добрев. Нов водач ще има листата в Добрич, където през 2005 година първи беше коалиционният партньор Николай Камов. Кой ще е новият първи там обаче, още не се знае. Нови водачи ще имат още листите в Търговище, Ямбол и Хасково. Преди там първи бяха Румен Овчаров, за когото се говори, че ще е водач на едно място - в София, Кристиян Вигенин, който ще остане само в листата за евродепутати, и Костадин Паскалев, който не смята да се отказва от кметския пост. За едно от тези три места се спряга Любен Корнезов, който щял да бъде преместен от листата в Благоевград, където най-вероятно ще води външният министър и вицепремиер Ивайло Калфин. 

"Социалното парно" ще топли до изборите, "стопля" Дневник.

От януари до март парното в София ще се изчислява по цената от края на миналата година, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Поевтиняването спрямо сегашната стойност на топлоенергията, която от януари 2009 г. поскъпна с 18.79%, ще се отрази в сметките за февруари и март, обеща той. Според заповедта му държавната вече "Топлофикация - София" ще фактурира дължимите от абонатите суми по цена 81.99 лв. за мегават. През април цената на топлоенергията вероятно ще остане на същото ниво, прогнозира Димитров. Промяна на цената може да има чак от 1 юли, около парламентарните избори. Още в края на февруари той обяви, че парното в София ще поевтинее. До решението се стигна броени дни след като абонатите получиха с 30-40% по-високи сметки спрямо януари 2008 г., въпреки че близо седмица радиаторите останаха студени заради газовата криза. Първоначално министърът обясни разликата с това, че от 1 юли до 1 януари топлоенергията е поскъпнала с 34 на сто. Само няколко дни по-късно той изненадващо заяви, че парното ще се отчита по миналогодишните цени заради поевтиняването на горивата на международните пазари. Димитров обясни, че това е решение на правителството, и го определи като "антикризисна социална мярка". Въпреки поканата му частните топлофикации в страната обявиха, че не смятат да последват примера на държавното дружество. 

Нова квота прави лукс ваучерите за храна, негодува 24 часа.

Ваучерите за храна на работниците стават все по-недостъпни, предупреждават синдикатите. Вместо да улесни операторите и да разшири потребителите, новата наредба на финансовото министерство превръща купоните в лукс за българина, заяви Александър Загоров, конфедерален секретар на "Подкрепа". Увеличението на месечната сума от 40 на 60 лв., необлагаеми с данъци и осигуровки нито за работника, нито за шефа, са отлична стъпка и възможност за финансова подкрепа на домакинствата в кризата, каза Загоров. Успоредно с това обаче от януари годишната квота за всички оператори била намалена от 197 млн. лв. на 150. Това значи, че вместо да работи с 23 млн. годишно, всеки от 11-те оператори с ваучери трябвало да се вмести в 15. Увеличението на цената на ваучера предполагало по 34-35 лв. на фирма. Ситуацията блокирала системата. Заинтересованите предприятия се принуждавали да сменят операторите един с друг и в системата настъпвал хаос. И миналата година ваучерното хранене не беше достатъчно разпространено, каза Пламен Димитров, вицепрезидент на КНСБ. Възползвали се едва 100 хил. души в производството. В образованието, в здравеопазването и в общинската администрация изобщо нямали достъп. Намаляването на общата квота е грешка и настояваме финансовото министерство да я коригира, твърдят синдикалистите. Заради вдигането накупона на 60 лв. тя трябвало да скочи също с 50%. "Подкрепа" предлага нова система, която да увеличи потребителите на 420 хил. В ситуация на финансови затруднения, съкращения, замразяване и орязване на заплатите било недопустимо да се посяга на тази социална придобивка. Миналата година имаше квота за отделните оператори, а някои не работеха ефективно. Новата обща квота била въведена за добро, но редуцирането на парите влошило нещата. 

Децата ни бият и псуват като тв звезди, ужасен е Стандарт.

Хлапетата у нас бият и псуват като тв звезди. 9 от 10 деца в България проявяват агресивност над световно приетата норма за бунтарско поведение. Това показва проучване на Центъра за психологически изследвания. То е поръчано от американския Конгрес и е проведено освен у нас в САЩ, Холандия, Швеция, Италия и други страни от Евросъюза. През последните 4 години сме анкетирали 1672 души, сред които деца на възраст от 6 до 21 години, обясни д-р Диана Инджова, председател на центъра. Тя допълни, че психолозите са интервюирали и родители, и учители. 4% от наблюдаваните деца са били от семейства на свещеници и църковни служители. Шокиращата новина е, че агресията и в тази група нараства лавинообразно. Тези хлапета по принцип се характеризират с по-кротки реакции и толерантност към другите, уточни д-р Инджова. Анкетите обаче показали, че 6 от 10 деца на духовници също проявяват патологична агресия 

Без пиене и кола до 21 г., допълва темата Стандарт.

Кола, водка и булка да са забранени до 21 години. Това предлагат група депутати заедно с МВР. Те настояват българчетата да стават пълнолетни не на 18, а три години по-късно, както е в САЩ и повечето държави в Европа. Дотогава те няма да имат право да карат кола, да употребяват алкохол, да се женят без родителско разрешение и да гласуват. Идеята за тази поправка в конституцията е заради серията брутални убийства и жестоки катастрофи с младежи. Най-често те са провокирани от алкохол, сочи черната статистика. Ако зависи от МВР, ще променим закона, защото това ще спаси живота на много хора, каза пред "Стандарт" генералният комисар Павлин Димитров. Стоя твърдо зад предложението, коментира и Светослав Спасов от Комисията за младежта и спорта в парламента. 

Православието срещу Страсбург, описва Дума.

Представителите на 12 поместни православни църкви се обърнаха вчера с апел към българската държава да предприеме необходимите мерки и да обжалва решението на Европейския съд по правата на човека в Страсбург, който постанови реабилитация на разколниците на Инокентий. Това стана след двудневна работна среща в резиденция “Бояна”, след края на която участниците представиха и своето комюнике. 700 000 евро и предаване на 107 църкви искат разколниците след решението на Евросъда. В България има една църква, един синод, с един патриарх, декларира по време на срещата с представителите на 12-те православни църкви и заместник-председателят на Народното събрание Любен Корнезов. По думите му не може един международен съд да се намесва в делата на православието у нас. Дойдохме, за да подпомогнем църквата на България и да заявим, че подкрепяме единствената канонична българска църква и сме заедно с патриарх Максим, заяви френският митрополит Емануил от Вселенската патриаршия и представител в ЕС. 

Съдия Приоре: Българите са невинни за атентата срещу папата, пише Дума.

Българите, чиито имена са били свързани със случая за атентата срещу папа Йоан Павел Втори, са напълно невинни. Това заяви вчера на пресконефренция съдия Розарио Приоре, който е водил една от фазите на делото за атентата срещу папа Йоан Павел II. Той присъства на представянето на книгата на Румяна Угърчинска "Истината за атентата срещу папа Йоан Павел Втори". Близо 10 години отне разследването за съставянето на документалната книга на авторката, която е разследващ журналист във Франция, преподавател в Парижкия институт по криминология, сътрудник на големи френски печатни и електронни издания. Тя се е срещнала с бивши и настоящи агенти на ЦРУ, КГБ, Държавна сигурност, на френските и италианските служби, с магистрати и мафиоти, с духовници и терористи. Всеки един от тях е дал по нещо за разплитане на историята. Исках да получа отговор на въпросите, защо има толкова много бели петна в разследването на атентата и защо се говори за "българска следа", макар че доказателствата показват, че тя не съществува, заяви Угърчинска. Този случай рискува да бъде забравен, а той заслужава да бъде разгледан, коментира Приоре. Той добави, че в книгата на Угърчинска се е натъкнал на много съответствия със своите собствени проучвания, когато е водил разследването. Най-несправедливото нещо в тази история е участта на Сергей Антонов и начинът, по който той умря, коментира Угърчинска. Неговата невинност бе установена още от съда в Рим, но това не попречи съдбата му да бъде жертвана, а никой няма право да жертва човешка съдба с каквато и да е цел, каза тя.  

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4182 |11.03.2009 Пресата на 12 март . 0| 4061 |10.03.2009 Пресата на 11 март . 0| 4435 |09.03.2009 Пресата на 10 март . 0| 4348 |08.03.2009 Понеделнишката преса на 9 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads