Реклама / Ads
0| 4270 |12.04.2010 ПРЕСАТА ДНЕС

Пресата на 13 април

.
Вестниците пишат за това, че енергото лъже за кражбите на ток; за министри на изпит всяка сряда, без да знаят въпросите; за 50 лв. на ден за море, ядене и пиене.
 

Енергото лъже за кражбите на ток, пише Стандарт.

Енергото преувеличава за размера на кражбите на ток и загубите по мрежата, за да вдига цените. Това разкри пред "Стандарт" председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН обявяват много по-високи загуби на електроенергия по трасето от реалните и така печелят допълнително милиони. Според докладите на трите електроразпределителни дружества годишните им загуби надхвърлят 20%, но всъщност те са доста по-малко, смята Семерджиев. По света признатите загуби на такива предприятия се движат между 6 и 8%, каза шефът на федерацията на потребителите Павел Кърлев. Според него е недопустимо нас да ни премятат с 3-4 пъти по-високи цени и това да се признава от държавата. И Семерджиев, и Кърлев са на мнение, че намаляването на признатите загуби е един от механизмите за намаляването на цената на тока за потребителите от 1 юли.

Подкрепи Дънката - иначе без заплата, оповестява 24 часа.

Служител на варненската строителна фирма “Борд” позвъни в редакцията, за да каже, че целият личен състав на дружеството е принуден днес да се яви на протестен митинг пред апелативния съд на Варна. От 11 ч магистратите ще гледат обжалваните мерки за арест на шефа на общинския съвет от БСП Борислав Гуцанов и бизнесмена Даниел Славов - Дънката. Фирма “Борд” е на Славов. В 10 ч събират всички да се отправим на протестно шествие, заяви работникът. Ако не се включим в протеста, няма да ни изплатят закъснелите заплати от 2 април, каза служителят. Служителите от "Градски транспорт" също ще се включат в бунта.

Министри на изпит всяка сряда, без да знаят въпросите, известява 24 часа.

Седмичен изпит на целия кабинет поискаха да провеждат депутатите. Такова предложение за промяна на парламентарния правилник ще внесе ДПС в началото на новата сесия. Идеята на ДПС е да се въведе т. нар. ад хок парламентарен контрол, при който министрите да идват на отчет в събранието, без да знаят предварително въпросите и без да имат възможност да се подготвят по тях. “Сега министрите пристигат и четат отговори, които някакви чиновници са им написали. Контролът е формален и скучен”, мотивира идеята зам.-шефът на ДПС Лютви Местан. Бърз контрол с неочаквани въпроси според него много по-добре ще покаже реалната компетентност на министрите, ще бъде интересно за аудиторията и ще гарантира своевременна информация по актуалните въпроси.

Проверяват 30 хил. заможни родители за детски добавки, съобщава Дневен Труд.


НАП и всички дирекции за социално подпомагане започват кръстосани проверки за доходите на по-заможни родители, които получават детски добавки. Вече сме изпратили писмо до НАП и в края на седмицата очакваме засичаща информация, съобщиха вчера от Агенцията за социално подпомагане. Очаква се двете ведомства да поставят под контрол близо 30 000 семейства, в които професиите на партньорите предполагат по-високо заплащане от декларираното. Става дума за адвокати, доктори, ветеринари, одитори, таксиметрови шофьори, зъболекари и т.н., които получават детски добавки, въпреки високите си доходи, обясни министърът на труда Тотю Младенов.

Кризата удари и парада за Георгьовден, информира Новинар.

Армията ще празнува скромно празника си на 6 май. През площад "Батенберг" няма да минат тежките бронирани машини на армията. Това съобщи министърът на отбраната Аню Ангелов. „Въпреки че е криза, празникът на Българската армия ще бъде отбелязан", подчерта обаче министърът. По думите му основният парад ще бъде пеши, но с участието на вертолети и два самолета.

МВР постави условия и срокове на "Сименс", уведомява Дневник.


МВР е поставило строги изисквания пред "Сименс", които от фирмата са приели - до 15 април системата за изработване на новите лични документи да може да прави по 9 хиляди бройки на ден, а до 20 април - по 12 хиляди. Това научи "Дневник" от МВР. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди, че при разговорите със "Сименс" са поставени искания за ускоряване на работата по експресните и бързите поръчки за лични карти, задгранични паспорти и шофьорски книжки.

50 лв. на ден за море, ядене и пиене, изчислява Дневен Труд.

За добро или за лошо, кризата приземи хотелиерите и ги накара да помислят за българските туристи, които са най-лоялните клиенти и най-добрите платци, показва проверка на “Труд” по морските курорти. 50 лева на ден “ол инклузив” (всичко в цената) предлагат класни хотели почти по цялото Северно Черноморие. На юг обаче има хотели 4 звезди, които стартират от 27 лв. и достигат до 56 лв. във върховия сезон. Такава цена чудо не се помни - в нея влизат храна и пиене на корем, плюс шезлонги, чадъри и прочее екстри.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3996 |11.04.2010 Понеделнишката преса на 12 април . 0| 4124 |08.04.2010 Петъчната преса на 9 април . 0| 4187 |07.04.2010 Пресата на 8 април . 0| 4122 |06.04.2010 Пресата на 7 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads