Реклама / Ads
0| 3979 |03.11.2009 ПРЕСАТА ДНЕС

Пресата на 3 ноември

.
Вестниците пишат за това, че има нова форма на изнудване, както и че кмет е преспал в ареста заради кошута. Пише се и за скрото съкровище на Александър Велики.
 

Искаш да си жив? Прехвърли фирмата, разкриват нова рекетьорска схема в "24 часа"


Вместо отвличане прехвърляне на активите на фирми е новата форма на изнудване. Подобен рекет, роден от кризата, е бил засечен първо от банкови институции, които информирали МВР. Сериозен бизнесмен е обявил пред банка, че прехвърля активи - складове за около 3 милиона евро, на нов собственик, пише вестник 24 часа.
При подобна сделка е логично в сметките на фирмата продавач да постъпи посочената сума. Никакви трансакции обаче не са били засечени от купувача към въпросния клиент на банката.
"Оказа се, че бизнесменът е бил предупреден, че ако иска да спаси от отвличане дъщеря си, трябва да прехвърли част от активите на посочено от изнудвачите дружество", обясниха неофициално полицейски източници.
Това е схема, която се прилага вече вместо похищения, тъй като жертвите предпочитат да отстъпят имоти, коли, складове, но да спестят инфаркта от изчезването на близки и дните на очакване похитителите да се обадят.
"Така или иначе те плащат откуп, а държавата не може да им помогне и затова предпочитат без много шум да се откажат от част от своите активи, но да спасят живота на семейството си", обяснява експерт, запознат с новата форма на изнудване.


Кмет преспа в ареста заради кошута, информира "Труд"


Кметът на Созопол Панайот Рейзи и дружина негови акрани преспаха в ареста на полицейския участък в Приморско, в нощта срещу понеделник, след като бяха заловени да бракониерстват в ловно стопанство “Ропотамо”, пише вестник "Труд".
Екип от подвижната горска стража засякъл на местопрестъплението бракониерите до застреляната от тях кошута на благороден елен.
Вчера по обед задържаните още не бяха освободени от кауша, в който са заключени към 19,30 ч в неделя.
“Килията в Приморско е малка. Как ли се събират пет-шест души в нея и какво ли си говорят?”, коментираха в региона запознати с “героичните подвизи” на бракониерската шайка. Незаконните ловни набези на кмета са обществена тайна в цялата област.


Крият 40 г. имане на Александър Велики, пише "Стандарт"


Най-голямото златно съкровище у нас стои под ключ от 40 години. Десетилетия държавата се дебне с откривателите, за да събере монетите от хазната на Александър Македонски.
Спасената част от 80-килограмовото имане пък стои скрита в сейфове, защото няма нужната техника, за да бъде показана. Баща и дъщеря открили несметното богатство през 1968 година край брезнишкото село Режанци, пише вестник "Стандарт".
Двамата орали нива през нощта, когато тракторът разбил голям глинен съд, в който се събирало зърното. Питосът, който е с размери на голяма делва, се пръснал и от него се разпилели монети от чисто злато и сребро. Имането било предадено с милиция на музея в Перник. Откривателите обаче, както и овчари в района, скътали част от съкровището.

София с най-евтини нови жилища в ЕС, известява "Монитор"


София е с най-евтините новопостроени жилища сред столиците на страните от ЕС, а на Балканите след нас е само Тирана. Това показва статистиката на базирания във Виена Институт за недвижими имоти, строителство и жилища (IIBW), пише вестник "Монитор".
Големият проблем на пазарите в бившите соцстрани остава невъзможността на голяма част от населението да купи собствено жилище. Цените на имотите в държавите от Централна и Източна Европа (ЦЕИ) са близо до нивата в богатите западни страни, а доходите им са над 10 пъти по-ниски.
.

Борисов забрани крошетата в ДАНС, съобщава "Новинар"


"Забранил съм побоя в ДАНС. Който иска да се бие - в Министерски съвет при мен". Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали ще има още крошета в агенцията, пише вестник "Новинар".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3871 |02.11.2009 Пресата на 2 ноември . 0| 4063 |28.10.2009 Пресата на 29 октомври . 0| 3975 |27.10.2009 Пресата на 28 октомври . 1| 4586 |26.10.2009 Пресата на 27 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads