Реклама / Ads
0| 4111 |29.12.2009 ПРЕСАТА ДНЕС

Пресата на 30 декември

.
Пощальони ще започнат да мерят водомерите ни, а лифтът, който заклещи Станишев сега чака Бойко Борисов. Хотели и кръчми се бият за клиенти, докато кредитите в левове стават по евтини..... За това пишат вестниците днес:
 

Пощальони ще отчитат водомерите ни, пише 24 часа

Пощальони ще отчитат електромерите и ще следят за изправността им, стана ясно от обществена поръчка на ЧЕЗ, която снабдява с ток Западна България. Хората от пощите ще следят и за повреди и ще подават информация, ако има разминавания в показанията. Процедурата на директно договаряне с пощите е обяснена с това, че изпълнителят трябва да има добре изградена клонова мрежа. От февруари ЧЕЗ трябва да върне едномесечното отчитане на тока. Преговаряме освен с ЧЕЗ и с EVN, каза вчера Милен Керемедчиев, шеф на "Български пощи".

Лифтът - душманин на Станишев, чака Борисов, пише Труд
Злополучният лифт над Благоевград, на който м.г. заради повреда вися във въздуха 40 минути бившият премиер Сергей Станишев, сега очаква новия - Бойко Борисов. Днес в 16 ч е предвидено Генерала да открие съоръжението. От общината в Благоевград твърдят, че този път екшън нямало да има. Лифтът - душманин на Станишев, вече бил в изправност и готов да повози настоящия премиер.

Хотели и кръчми във война за клиенти, пише Стандарт
Хотели и кръчми влязоха в невиждана война за клиенти. Часове преди Нова година като домино рухват цените за празника. Намаленията са с 20-30 процента. В последния момент ресторанти късат контракти с чалга певици и смъкват офертите. Други пък глезят румънци и гърци с безплатна мамалига и евтини жрици. В Банско например цените са най-ниските от 3 г. насам. Там примамват клиенти с 30% отстъпка и бонуси към менюто. Битката за туристи е стигнала дотам, че почти във всички механи дават безплатна чаша вино към обяда или вечерята. Менютата в курорта са предимно на гръцки.

Кредитите в левове поевтиняват, пише Монитор
Годишният процент на разходите за жилищните кредити в левове и потребителските заеми намалява на месечна база, сочат данните на БНБ към края на ноември. Докато ипотеките в родна валута са поевтинели с 0,93 процентни пункта за един месец, тези в евро са поскъпнали с 0,48 процентни пункта.

Пуснаха онлайн Библия за вярващите, пише Новинар

Българската патриаршия пусна в интернет електронен вариант на светата Библия. Поводът е Рождество Христово и посрещането на новата 2010 година, пише в официалния сайт на патриаршията. Онлайн вариантът е синодалното издание на свещеното писание от 1993 година. Там може да се открият всички 50 книги от Стария „вехтия” завет, както и книгите от Новия завет. Затова и изданието е особено полезно, защото може да се прави справка със синодалния вариант на свещените текстове, а не с многобройните ширещи се в публичното пространство такива.

Мешани кандидати за завода за боклук на София, пише Дневник
Строителят на завода за преработка на отпадъците на София ще бъде избран измежду девет фирми и обединения на български и чуждестранни дружества. В понеделник вечерта приключи подаването на офертите за проектирането и изграждането на съоръжението край село Яна с прогнозна стойност 229 млн. лв. "Документи за участие бяха купили над 40 дружества, но само тези подадоха оферти", каза пред "Дневник" заместник-кметът по екологията Мария Бояджийска.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4390 |28.12.2009 Пресата на 29 декември . 0| 4167 |27.12.2009 Понеделнишката преса на 28 декември . 0| 4628 |22.12.2009 Пресата на 23 декември . 0| 4139 |21.12.2009 Пресата на 22 декември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads