Реклама / Ads
0| 3249 |10.10.2016 Президентски избори 2016

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Лекарите от Смолян показаха, че в такъв отдалечен край не само се практикува медицина, но се твори наука

.
Лектори по време на Чиловата академия, която се проведе в Пампорово, бяха и лекари от болницата в Смолян. Това беше особено интересно, защото дадохме много добър пример как могат да бъдат привлечени младите лекари и как в такива отдалечени места като нашия регион не само се практикува медицина, но се твори наука, заяви д-р Даниела Дариткова – депутат от ГЕРБ, председател на здравната комисия в парламента и общопрактикуващ лекар в Смолян. Тя подчерта, че приносът на Районната лекарска колегия в Смолян за привличането на млади лекари е реален.
 

Честването на проф. д-р Константин Чилов - основоположникът на българската интернестична медицина, е ежегодно и събира лектори и медици от цяла България.

„Честването на нашите учители е повод и да си припомним техните завети - че най-важно в медицината е отношението към пациента, към болния човек, което е много повече от всичко, което сме научили в университетите и че призванието на лекаря е да дарява надежда“, коментира д-р Дариткова.
 

Лауреати на тазгодишната Чилова награда станаха двама лекари – гастроентерологът от Кърджали д-р Марин Мухтаров и доц. д-р Калинка Коприварова.

„За мен беше голяма чест да връча голямата Чилова награда за 2016 г. на доц. д-р Калинка Коприварова - детски ендокринолог, един от моите учители по педиатрия, която е поредният носител на тази награда. Тя и е чест за Районната лекарска колегия в Смолян, защото беше за пореден път наш лектор и гост на събитието“, отбеляза председателят на здравната комисия.  
 

В навечерието на деня на българския лекар - 19 октомври, шестима лекари от Смолян получиха почетен знак от Българския лекарски съюз. За носител на почетен посребрен знак на БЛС на национално ниво бе обявен д-р Петър Добриков, а на регионално ниво - дерматологът д-р Яна Данчева, д-р Юлияна Лазарова (пневмофтизиатър), неврологът д-р Евгений Фотев, старши ординаторът от Отделението по хемодиализа д-р Васил Бояджиев, общопрактикуващият лекар д-р Снежана Бакърова, която е и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолян.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7556 |20.06.2022 Политологът Тончо Краевски: Провал на ПП ще върне електорат на ”Демократична България” . 1| 2800 |05.10.2021 Красен Станчев: Ще има политически последици за партии от ”Досиетата Пандора” . 0| 7434 |08.11.2016 Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София . 0| 7674 |08.11.2016 Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads