Четвъртък, 19 Октомври 2017, 10:24
Frognews
0| 2591 |10.10.2016

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Лекарите от Смолян показаха, че в такъв отдалечен край не само се практикува медицина, но се твори наука

.
Лектори по време на Чиловата академия, която се проведе в Пампорово, бяха и лекари от болницата в Смолян. Това беше особено интересно, защото дадохме много добър пример как могат да бъдат привлечени младите лекари и как в такива отдалечени места като нашия регион не само се практикува медицина, но се твори наука, заяви д-р Даниела Дариткова – депутат от ГЕРБ, председател на здравната комисия в парламента и общопрактикуващ лекар в Смолян. Тя подчерта, че приносът на Районната лекарска колегия в Смолян за привличането на млади лекари е реален.

Честването на проф. д-р Константин Чилов - основоположникът на българската интернестична медицина, е ежегодно и събира лектори и медици от цяла България.

„Честването на нашите учители е повод и да си припомним техните завети - че най-важно в медицината е отношението към пациента, към болния човек, което е много повече от всичко, което сме научили в университетите и че призванието на лекаря е да дарява надежда“, коментира д-р Дариткова.
 

Лауреати на тазгодишната Чилова награда станаха двама лекари – гастроентерологът от Кърджали д-р Марин Мухтаров и доц. д-р Калинка Коприварова.

„За мен беше голяма чест да връча голямата Чилова награда за 2016 г. на доц. д-р Калинка Коприварова - детски ендокринолог, един от моите учители по педиатрия, която е поредният носител на тази награда. Тя и е чест за Районната лекарска колегия в Смолян, защото беше за пореден път наш лектор и гост на събитието“, отбеляза председателят на здравната комисия.  
 

В навечерието на деня на българския лекар - 19 октомври, шестима лекари от Смолян получиха почетен знак от Българския лекарски съюз. За носител на почетен посребрен знак на БЛС на национално ниво бе обявен д-р Петър Добриков, а на регионално ниво - дерматологът д-р Яна Данчева, д-р Юлияна Лазарова (пневмофтизиатър), неврологът д-р Евгений Фотев, старши ординаторът от Отделението по хемодиализа д-р Васил Бояджиев, общопрактикуващият лекар д-р Снежана Бакърова, която е и председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолян.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6231 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6336 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10714 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6310 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах