Петък, 24 Ноември 2017, 05:48
Frognews
1| 2974 |07.10.2016

Корнелия Нинова: Днес избираме или смелостта, или послушанието и страха

.
Корнелия Нинова
Здравейте, българи тук в Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Гоце Делчев и София. Във всички градове и села на България, където едновременно, заедно, всички десетки хиляди родолюбиви българи откриваме кампанията за президент и вицепрезидент на България. Здравейте, българи в чужбина. Където и да сте, вие носите България в сърцето си. Време е за избор. Време е да вземем страна. Или достойнството на един народ, или безчестието на едно правителство, или вярност към родината или служба на чужди интереси. Или тръгваме с народа си, или с мафията, приседнала на държавната трапеза на това управлени
Днес избираме или смелостта, или послушанието и страх, в който искат да ни държат сегашните управляващи. И в този момент сме заедно хиляди да заявим нашия избор. Искаме честта и достойнството си на българи. Нашият европейски път е предначертан и ясен, но искаме да бъдем равни на другите европейски народи  и няма да позволим чужди държави да определят съдбата ни, да отнемат гордостта ни и да тъпчат народа ни.

Ние сме направили своя избор. Заставаме на страната на народа срещу мафията, монополите, които всеки ден богатеят на гърба на хората. Ние сме на страната на младите, които не искат да връщат 16 млрд. лв. заем, за да живее сега една клика в разкош. Ние сме на страната на безработните българи, които не искат държавата да плаща на безработните бежанци здравни осигуровки, а тях, безработните българи, да ги праща в списъци на чакащи в болниците.
Ние сме на страната на децата, които искат да започват първи клас с буквар, а това правителството им го отне. Ние сме на страната на учителите, които искат да преподават „Под игото“, а не „Робинзон Крузо“.
Ние сме на страната на земеделците, които не искат да си изхвърлят продукцията, защото правителството на ГЕРБ подкрепя санкциите срещу Русия. Ние сме на страната на пенсионерите, които цял живот дадоха за България, а сега мизерстват. На страната на малкия и среден бизнес, който е на колене. Всички тези хора чакат от нас промяната. Само ние заедно можем да им я дадем.
Ние избираме смелостта и няма да бъдем послушни, не искаме и послушен президент. Но ние, смелите, подаваме ръка на уплашените, на слабите и на обезверените, за да им да дадем надежда, да им дадем кураж, да им посочим път и да ги преведем по този път.
Вие сте свободни хора, имате право на избор. Някои от вас са червени, други са сини или отвратени от политиката, обезверени и не искат да подкрепят никого.
Днес става дума за отечество. Не давайте България! Изберете честта, достойнството, солидарността, справедливостта, родината, свободата и смелостта.
И днес тези наши ценности имат своето олицетворение, имат своето име – ген. Румен Радев - президент на Република България, Илияна Йотова - вицепрезидент на Република България. На добър час! Успех и победа не за тях само,  и не за нас само, а за доброто на България!
„Цялата сила е във ваши ръце, за да направите така, че този невероятен мъж с голям авторитет и сила да стане президент и да работи за доброто на България”. Така се обърна към събралото се множество председателят на Групата на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела. Той заяви, че заедно с президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова той ще  работи за изпълнението на 4 основни ангажимента:  удвояване средствата в европейския план за инвестиции; засилване и удвояване на кохезионната политика, структурните фондове в помощ и услуга на България; удвояване на фондовете за „Младежката гаранция”;  усилия за приемане на България и Румъния в Шенген.  „190 ентусиазирани евродепутати в ЕС ще работят за разрешаване на проблемите на българските граждани и българските семейства”, каза още Питела.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6259 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6388 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10742 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6332 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах