Събота, 25 Ноември 2017, 05:56
Frognews
0| 3258 |06.10.2016

Мария Габриел: Стартирането от България на новата Европейска гранична и брегова охрана е израз на доверие и оценка

.
„Стартирането на дейността на Европейската гранична и брегова охрана от България е силен сигнал за доверие в страната ни и висока оценка за свършеното от българското правителство начело с премиера Бойко Борисов.

Нещо повече, включването на България в обхвата на агенцията, въпреки че не е член на Шенген, и отпускането на 160 милиона евро за подсилване защитата на границите са признание за ключовата роля на България в управлението на миграцията.“  Това коментира зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европарламента и ръководител на българската делегация в нея Мария Габриел от ГКПП „Капитан Андреево“,  където беше дадено началото на същинската работа на агенцията.

В процеса на работа по законодателството, Мария Габриел внесе редица изменения със свои колеги по приетия в Европейския парламент доклад, конкретно засягащи България. В резултат е гарантирано участието на страната ни в новата служба и в случай на засилен миграционен натиск по границата с Турция ще бъде оказана необходимата техническа подкрепа и помощ от допълнителни специалисти. Освен това беше одобрено и предложение дейностите на службата да включват и защита на външните граници от терористични заплахи и трансгранична престъпност, а не само справяне с миграционната криза.

„Създаването на новата агенция за Европейска гранична и брегова охрана  за рекордно кратко време е успех, показващ способността на ЕС да реагира бързо по въпроси от ключово значение, какъвто е осигуряването на външните граници на Съюза. Осигуряването на високо равнище на сигурност в рамките на целия ЕС, като същевременно се защитава свободното движение на хора в него, е приоритет за справяне с настоящата миграционна криза“, посочи още Мария Габриел.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6260 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6388 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10743 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6332 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах