Вторник, 24 Октомври 2017, 05:10
Frognews
0| 3002 |26.10.2016

Общински съветници от ГЕРБ – В. Търново: С номер 17 в бюлетината гарантираме добрата комуникация между властите

.
В предпоследен етап е проектът, с който ще бъде обновена детската градина „Рада Войвода“ във великотърновския квартал „Чолаковци“. Това научиха ръководството и екипът на детското заведение, по време на разговор с общински съветници от най-голямата група във Великотърновския общински съвет.

С педагозите се срещнаха председателят на ВТОбС Венцислав Спирдонов, д-р Даниела Андреева,  д-р Валентин Точков, Атанас Парушев, Георги Марков и лидерът на групата на ГЕРБ в местния парламент Деян Хаджийски.

 

Общинските съветници разгледаха двора и сградата на детската градина. Една от най-неотложните нужди, които представиха пред тях педагозите, бе подмяната на подовите постелки. Съветниците от ГЕРБ обещаха закупят с лични средства пътеки, които да сменят старите износени килими, докато градината не бъде изцяло преобзаведена.

 

Проектът за ремонт на детското заведение е за близо 1.4 млн. лв. и ще се финансира по програма „Региони в растеж“. Дейностите в ОДЗ "Рада Войвода" са част от проект на Община Велико Търново за реконструкция и модернизация на сградите и прилежащите пространства на учебните заведения ОДЗ "Ален мак", ОДЗ "Рада Войвода", СУ "Владимир Комаров", СУ "Емилиян Станев", СУ "Г. С. Раковски", ОДЗ "Пролет".

 

В детска градина „Рада Войвода“, в която се възпитават над 150 деца, са предвидени всички необходими дейности по укрепване, ремонт и реконструкция на сградата и благоустрояване на прилежащото дворно пространство, закупуване на обзавеждане по списък и вид, предоставени от ръководството на детското заведение, прилагане на мерки за енергийна ефективност - външна топлоизолация, нова отоплителна инсталация, подмяна на котел, монтиране на колектори, газификация на котелната инсталация и на кухнята, енергоспестяващо осветление, хидроизолация на покрива, ремонт на детските площадки. Строителните работи са за общо 1 135 797 лева, а стойността на обзавеждането е 103 830 лева.

 

Предвиденото по проекта е напълно достатъчно за нуждите на възпитателното звено, според директорката и колектива на ОДЗ „Рада Войвода“. Стъпка по стъпка, всички стари проблеми и поставени въпроси намират решение, единодушни бяха гости и домакини.

 

Последователността, с която се работи и на местно и на национално ниво трябва да продължи, заяви при последвалите разговори с жители на Чолаковци Деян Хаджийски. Общинските съветници призоваха хората да гласуват с номер 17 в бюлетината, защото добрата комуникация между властите и институциите са фактор за запазването на онази стабилност и предвидимост, необходими за развитието на общините, населените места и кварталите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще се срещне със служители на предприятие в София 0| 6237 |08.11.2016 . Владимир Тошев, ГЕРБ - Видин: Не можем да позволим езика на омразата да бъде водещ там, където трябва да говорим за политики 0| 6341 |08.11.2016 . Ген. Радев: Цачева се опитва да превърне личната си загуба в национална трагедия 10| 10721 |07.11.2016 . Ген. Радев: В безсилието си опонентите ми търгуват със страха 0| 6311 |07.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах