Реклама / Ads
0| 3948 |16.12.2017 СВЯТ

Австрийските консерватори и популисти обсъдиха бъдещия кабинет с президента

.
Александър Ван дер Белен
Австрия ще стане единствената западноевропейска страна, в чието правителство участва крайнодясна партия.
 

За коолиционно управление се договориха спечелилата изборите австрийска консервативна партия на Себастиан Курц и крайно дясната Партия на свободата на  Хайнц-Кристиан Щрахе.

 

Двамата лидери бяха приети днес от президента Александър Ван дер Белен, когото запознаха със състава на кабинета и неговата програма.

 

Очаква се той да има 14 членове - 8 министри за Австрийската народна партия, а 6 за Австрийската партия на свободата, съобщава БГНЕС. След срещата бъдещият най-млад премиер в Европа, 31-годишния Себастиян  Курц заяви:
Имаме добър, силен екип. Що се отнася до моята част от него -  половината са жени, а две трети от екипа  - експерти, които ще спомогнат със знания в посока на политическото лидерство.
 

Според лидера на крайно дясната Партия на свободата на  Хайнц-Кристиан Щрахе, пред страната се откриват добри перспективи:
Всичко е в името на нашата красива Република Австрия, заради която поемаме отговорност и заради която ще си сътрудничим в името на едно по-добро бъдеще.

 

Очаква се Щрахе да бъде вицепремиер в новото австрийско правителство, чиято програма ще бъде обявена по-късно днес.

 

Курц и Щрахе и преговорните им екипи завършиха в петък вечер преговорите за коалиционно правителство с документ за управлението на страната за идните пет години. Двамата съгласуваха кандидатите за министерски постове, които ще бъдат представени в скоро време. Планира се новото правителство да положи клетва в понеделник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4148 |21.11.2017 Путин и Асад обсъдиха ситуацията в Сирия . 0| 6441 |09.06.2017 Консерваторите на Тереза Мей губят парламентарното си мнозинство . 1| 4750 |08.05.2015 Консерваторите на Камерън поведоха на Острова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads