Реклама / Ads
1| 3235 |01.04.2021 СВЯТ

Байдън: Инфраструктурният план за $2,25 трлн. създава милиони работни места

.
Президентът на САЩ Джо Байдън
Президентът на САЩ Джо Байдън представи вчера инфраструктурния си план в размер на 2,25 трилиона щатски долара, с което постави началото на продължителна битка за втората си голяма икономическа програма, предаде ”Блумбърг”.
 

В речта си в Питсбърг, Байдън каза, че миналият икономически растеж е пропуснал големи части от американското общество.

 

„Всички се справяме по-добре, когато всички се справяме добре. Време е да изградим икономиката си от средата“, заяви Байдън, казвайки, че планът му „възнаграждава работата, а не само богатството, има за цел да създаде милиони работни места“.

 

„Ще започна със самата същност на плана. Той включва надграждане на транспортната инфраструктура, пътищата, мостовете, летищата, каза още държавният глава“, уточни президентът.

 

Той заяви, че е отворен за алтернативни идеи от депутатите, включително републиканците, но е твърдо решен да прокара програма, която той определи като жизненоважна, за да подкрепи конкурентоспособността на Америка срещу другите държави, водени от Китай.

 

„Останалият свят се затваря и затваря бързо“, предупреди Байдън.

 

Но явно американският лидер ще се изправи срещу яростното противодействие от страна на Републиканската партия, особено заради предложението му да плати пакета с увеличение на данъците.

 

Както стана ясно вчера, увеличение на данъците ще плати плана от 2,25 трилиона щатски долара на президента за модернизиране на инфраструктурата.

 

Белият дом публикува съобщение с плана преди планираната за по-късно днес реч на Байдън.

 

Планът предвижда 620 милиарда долара да отидат за транспорт; 650 милиарда долара са предвидени за инициативи за подобряване качеството на живот в дома; 580 милиарда долара ще бъдат отделени за подсилване на американското производство, за изследвания и развитие и 400 милиарда долара ще бъдат отпуснати за подобряване грижата за възрастните хора и инвалидите.

 

Вдигането на данъците напълно ще плати инвестициите в този план през следващите 15 г.

 

Администрацията на Байдън предлага вдигане на корпоративния данък от 21 на 28 на сто. През 2017 г. републиканците намалиха корпоративния данък от 35 на 21 на сто.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3467 |30.03.2021 Италия с план: 5-дневна карантина за всички туристи от ЕС . 2| 3783 |25.03.2021 Байдън: Ще се кандидатирам за втори мандат пред 2024 година . 3| 3484 |15.03.2021 Байдън: 100 млн. американци ще бъдат ваксинирани в следващите 10 дни . 0| 3993 |12.03.2021 Планът за възстановяване на САЩ: 43 000 долара на секунда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads