Реклама / Ads
0| 3122 |15.11.2023 СВЯТ

Байдън отправи остри критики срещу Тръмп, езикът му напомнял този на нацистите

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Американският държавен глава Джо Байдън отправи остри критики срещу експрезидента Доналд Тръмп, защото е използвал думата "паразити" по отношение на политическите си врагове, като заяви, че това напомня на изказвания, използвани от нацистите в Германия през 30-те години, съобщи Ройтерс.
 

На скорошен митинг в Ню Хемпшър Тръмп повтори фалшивото твърдение, че президентските избори през 2020 г. са му били отнети с измама, и заяви пред тълпата, че ще "изкорени комунистите, марксистите, фашистите и радикалните леви бандити, които живеят като паразити в пределите на нашата страна, които лъжат, крадат и мамят на изборите".

 

Американският президент посочи, че коментарите на Тръмп повтарят езика, чут в нацистка Германия през 30-те години на миналия век. "Само през последните няколко дни Тръмп заяви, че ако се върне на поста, ще преследва всички, които му се противопоставят, и ще унищожи това, което той нарече "паразити... в Америка".

 

"Това повтаря изказвания, които сте можели да чуете в нацистка Германия през 30-те години. Дори не е първият случай", отбеляза Байдън по време на събитие за събиране на средства в Сан Франциско.

 

"Тръмп също така наскоро говори за това, че цитирам: "кръвта на Америка е отровена". Отново повтаря същите фрази, използвани в нацистка Германия", категоричен бе държавният глава.

 

Изказванията на Тръмп генерираха вълна от критики във виртуалното пространство, като някои историци коментираха, че езикът му отразява този на авторитарни управници, стремящи се да дехуманизират враговете си.

 

Стивън Чунг, говорител на кампанията на Тръмп, преди това отхвърли сравненията с нацистите, Хитлер и италианския Мусолини. "Онези, които се опитват да направят това нелепо твърдение, явно са снежинки, които се хващат за всичко, защото страдат от синдрома на разочарованието от Тръмп и тяхното тъжно, жалко съществуване ще бъде смазано, когато президентът Тръмп се върне в Белия дом", смята Чунг.

 

"Снежинка" представлява термин, който се използва за отхвърляне на човек като лесно обидчив или прекалено чувствителен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3099 |14.11.2023 Властите в Непал забраниха TikTok, за да запазят социалната хармония в страната . 5| 3556 |14.11.2023 Путин помилва осъдения за убийството на журналистката Анна Политковская . 4| 4345 |13.11.2023 Шаман ще издига Путин за поредния му президентски мандат? . 1| 5438 |09.11.2023 Макрон настоя за спиране на огъня между Израел и Хамас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads