Реклама / Ads
2| 4041 |21.03.2023 СВЯТ

”Гардиън” и ”Дейли мейл” за разговорите Путин-Дзинпин

.
Меню за диктатори
Английските медии коментират посещението на китайския лидер в Москва. ”Гардиън”: По време на разговора, продължил четири часа и половина, двамата са се наричали ”драги приятелю”. ”Дейли мейл”: Ако Путин наистина си мисли, че Си му е равен, се заблуждава.
 

"Гардиън" разказва  подробности от снощната вечеря между Си Дзинпин и руския лидер Владимир Путин.

 

Менюто е било от шест блюда, сред които блини с пъдпъдъци и гъби и риба. А в края на вечерята Путин е изпратил лично Дзинпин до колата му и двамата се "усмихвали един на друг".

 

В същото време японският министър-председател Фумио Кишида е на посещение в Украйна и се среща с Володимир Зеленски, с когото се очаква да обсъдят възстановяването на страната.

 

Вестникът цитира съветникът по сигурността на Белия дом Джон Кърби, който изрази надежда, че китайският лидер ще използва влиянието си и ще убеди Путин да изтегли войските си от Украйна.

 

В. "Дейли мейл" публикува анализ на Д-р Джейд МакГлин, научен сътрудник в Департамента по военни изследвания в Кралския колеж в Лондон и автор на книгата "Войната на Русия", публикувана тази седмица.

 

Според нея посещението на китайският лидер ще донесе големи вътрешнополитически дивиденти на Владимир Путин. Той ще покаже, че Русия не е изолирана на международната сцена.

 

"Но ако Путин наистина си мисли, че Си му е равен, се заблуждава. Защото подходът на Пекин към световната политика е много по-съобразителен от този на Москва.", пише тя.

 

Според Джейд Макглин, Китай може да достави оръжия на Русия, за да може войната да продължи колкото се може по-дълго.

 

"Защо? Защото всеки ден, в който войната продължава, Си и неговите поддръжници в Китайската комунистическа партия получават нови и ценни прозрения за това как Западът може да реагира, ако Китай продължи с това, което наистина има значение за него."

 

Авторката казва, че се има се предвид евентуалния план на Китай за завладяване на Тайван. По данни на ЦРУ Китай планира това да се случи през 2027 г., по думите й.

 

"Междувременно, изчислява Си, няколко дълги и тежки години на кървава и скъпа прокси война в Украйна ще отслабят решимостта на Америка да се бие другаде или да защитава своите съюзници.

 

Данъкоплатците от НАТО, предполага той, ще негодуват да плащат за конфликти в далечни земи. Което ме води до друга причина, поради която Си иска войната да продължи.

 

Приемането на китайски оръжия и подкрепа означава, че Русия се приближава все повече под контрола на Пекин", пише д-р Джейд МакГлин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5960 |21.03.2023 Държавният департамент на САЩ за посещението на Си Дзинпин в Москва . 0| 3548 |20.03.2023 Антониу Гутериш: В следващото десетилетие всички държави да ограничат вредните си емисии . 0| 3408 |20.03.2023 Си Дзинпин ще се срещне с Владимир Путин в Москва . 1| 3527 |19.03.2023 Бившият пакистански премиер Имран Хан е обвинен в тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads