Реклама / Ads
17| 13058 |20.12.2011 СВЯТ

Йончева, Гибона и Паси за Северна Корея: Това е друг свят

.
в Северна Корея от вчера ридаят за починалия си лидер
Новият лидер бил завършил в Швейцария, където учел под чуждо име и самоличност.
 

Аз като журналист чаках много дълго време за виза за Северна Корея. На летището там ти взимат паспорта, мобилния телефон, движиш се без документи и ти ги връщат на заминаване, разказа по БТВ журналистката Елена Йончева. Тя заснела ценни кадри из провинцията и по селата, благодарение на свои западни колеги. Йончева напомни, че в момента армията на Северна Корея се намирала в пълна бойна готовност, което говорело, че смяната на един режим с друг било нещо много сериозно. Новият лидер бил завършил в Швейцария, където учел под чуждо име и самоличност. Той бил определен за наследник на поста, само защото по-големият му брат се опитал да посети Токио с фалшив паспорт, за да отиде в Дисниленд. Така загубил шансовете си да поеме поста на държавен глава. Йончева добави, че плачът сега може би е искрен, защото тези хора живеели като в тв риалити.

Божидар Искренов - Гибона бил първият стъпил в Северна Корея през 70-те години на турнир. Там има определен график за ходене, за допуск. Там се работи денонощно, разказа още той. Децата се движили в еднакви униформи и задължително със значки на Ким Ир Сен. Искренов добави, че там имало уникален ред.

Там има и природни дадености и какво да се направи, но в рамките на ЕС няма обща политика, каза Соломон Паси. Той носел послание от правителството на САЩ в Северна Корея да се откажат от ядрената си програма. Насреща се предлагали същите облаги, на които се радвали либийците. Отговорът бил напълно положителен; те взривили охладителната си кула за тежка вода на ядрен реактор и приели среща на най-високо равнище между покойния си лидер и този на Южна Корея. Колективизмът е много интересен инструмент за взимане на решения. Лидерът там няма такава роля както в Европа, затова не се очакват големи промени. Голямата промяна може да дойде само ако се появи информация - чрез gsm-и, коментира Паси. Сега имат на 100 души по 2 телефона. Интернетът се контролирал изцяло.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6101 |28.11.2011 Ураган помете Северна Европа . 2| 5526 |29.10.2011 4.4 по Рихтер разтърси Северна Италия . 11| 5973 |04.04.2011 В Северна Корея екзекутираха двама ексминистри . 1| 5843 |25.11.2010 Северна Корея: Ще нападаме още

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads