Реклама / Ads
3| 3959 |31.12.2020 СВЯТ

Меркел: Никога не сме чакали Новата година с толкова много надежда

.
Ангела Меркел
2020-а е била най-тежката в 15-годишното управление на германския канцлер Ангела Меркел. Това казва самата тя в новогодишното си обръщание:
 

"След 9 месеца ще се проведат парламентарни избори и аз няма да се кандидатирам отново. Следователно днес, по всяка вероятност, е последният път, в който ще се обърна към вас с новогодишно послание. Мисля, че не преувеличавам като казвам, че никога за последните 15 години не сме считали, че отиваща си година е толкова тежка и никога не сме, въпреки всички тревоги и скептицизъм, очаквали новата с толкова много надежда“.

Меркел си позволи и рядка емоционална проява като осъди протестното движение срещу ограниченията и носенето на маски:

 

"Мога само да си представя колко горчиво е чувството за скърбящите за любимите си хора, загубени заради коронавируса. Или за онези, които се борят с последствията от болестта, когато се спори или отрича съществуването на вируса от някои безнадеждни хора. Конспиративните теории не са само неверни и опасни, но и цинични и жестоки към тези хора“.


А турският президент Реджеп Ердоган обеща да превърне 2021-ва. в "година на реформи". Той заяви, че правителството се готви да предприеме стъпки за подобряване на демокрацията и засилване на икономиката в страната през новата година.


Отиващата си година беше трудна за всички и нейното бреме тежеше колкото на няколко години. Това заяви в новогодишното си приветствие президентът на Русия Владимир Путин. Жителите на полуостров Камчатка бяха първите, които го чуха:

"Без съмнение отминаващата година беше свързана с надеждата за преодоляване на трудностите и с гордост за онези, които показваха най-добрите човешки и професионални качества. Осъзнахме колко важни са надеждните, искрени и истински отношения между хората, приятелството и доверието. Преживяхме годината заедно с достойнство по начин, който подобава на един обединен народ, който почита традициите на предците си. Тези ценности, като кураж, отзивчивост и смелост живеят в нашите сърца, характер и постъпки".


В новогодишното си обръщение президентът на Китай Си Дзинпин разгледа постиженията на страната през 2020-а в борбата с неочакваната епидемия от Covid-19 и постигането на положителен икономически ръст. Той отбеляза и обявяването на победа в изкореняването на бедността в Китай:

 

"2020 е изключителна година. Изправени пред внезапната епидемия от новия коронавирус, поставихме живота на хората на първо място и постигнахме голямата любов между тях. Със солидарност и постоянство, написахме епична история в нашата борба срещу епидемията. Величието идва от обикновените хора, героите се раждат сред тях. Всеки един е забележителен. Изразявам съчувствието си към всички, които са били инфектирани с вируса и уважението си към всички герои на всекидневието. Горд съм с нашата велика родина, нашия народ и нашия непреклонен национален дух“.

Си Дзинпин призова за засилено международно сътрудничество в борбата срещу ковид-19, за който се смята, че е тръгнал от китайския град Ухан в края на 2019-а г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4818 |09.05.2020 Кралица Елизабет Втора: Никога не се отказвайте, никога не се отчайвайте, това беше посланието на Денят на победата . 1| 5198 |16.10.2019 Ердоган: Никога няма да обявим примирие в Северна Сирия. Помпео отива в Анкара . 0| 4670 |11.09.2019 Меркел: Полагаме усилия да няма Брекзит без сделка . 1| 5678 |07.09.2019 Меркел: Размяната на затворници между Русия и Украйна е знак за надежда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads