Реклама / Ads
0| 2955 |23.09.2022 СВЯТ

Най-голямата хакерска атака в Австралия: Изтекли са лични данни на над 9 млн. души

.
В Австралия се случи най-голямата хакерска атака на континента. Предполага се, че са засегнати личните данни на около 40% от населението на страната. Става дума за клиентите на втората по-големина телекомуникационна компания на територията. От ръководството се извиниха за изтичането на данните и увериха, че работят със съответните органи, за да изяснят кой стои зад атаката и каква точно информация е станала достъпна неправомерно.
 

Вторият по големина телекомуникационен оператор ще се свърже с близо 10 милиона от клиентите си, за които се предполага, че за засегнати от мащабната хакерска атака. Нерегламентирано достъпени са адреси, данни от шофьорски книжки, номера на паспорти.

 

„В информационното пространство се разпространява информация за 9 милиона и 800 хиляди потребители. Искам да кажа, че това е възможно най-лошия сценарий. Имаме основание да смятаме, че броят е значително по-малък, но работим активно, за да изясним какво точно за получили хакерите. И нещо важно – в атакуваната база данни няма финансови параметри. Няма пароли и т.н.“, обясни Кели Байер Росмарин, изпълнителен директор на компанията.

 

Като телекомуникационен гигант, компанията е обект на хакерски атаки и към момента успешно е успявала да опази данните на клиентите и потребителите си.

 

„Тази атака не прилича на никоя, която сме виждали преди, и за съжаление е успешна. Заедно с компетентните органи се опитваме да разберем какво точно е изтекло като данни“, каза Росмарин.

 

Полицията и властите с ресор „Киберсигурност“ продължават разследването на най-голямата хакерска атака в Австралия. А от засегнатата компания приканват абонатите си да сменят паролите си и да се свържат с институциите, които разполагат с тяхна чувствителна информация, за да се предотврати потенциално неправомерното им използване.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3256 |05.09.2022 Служители на руското посолство в Кабул са загинали при бомбена атака . 0| 4425 |28.07.2022 Германия пред най-голямата си енергийна криза, въвежда такса върху сметките за газ . 0| 3920 |20.06.2022 Във Великобритания започва най-голямата транспортна стачка за последните 30 г. . 0| 3488 |19.06.2022 „Ислямска държава“ пое отговорността за атаката срещу сикхски храм в Кабул

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads