Реклама / Ads
0| 4454 |25.05.2017 СВЯТ

”Ню Йорк таймс”: Бомбата в Манчестър - пълна с метал, болтове и мощна батерия

.
Задействаното от самоубиеца Салман Абеди взривно устройство в зала ”Манчестър Арена” е било мощно и сложно, пише в. ”Ню Йорк таймс”. Изданието анализира бомбата въз основа на заснети и намерени на мястото на престъплението свидетелства.
 
Публикуват се снимки, на които се виждат различни фрагменти - парчета от взривното устройство, детонаторът, батерия, части от синя раница и парчета метал и болтове. Тези елементи позволяват да се направи изводът, че бомбата е била мощна и е била грижливо направена така, че да нанесе максимални поражения. Така твърдят потърсени от вестника експерти.

Бомбата е била поставена по-скоро в чанта, отколкото в пояс. Тя е била достатъчно мощна да отнесе тялото на камикадзето далече от експлозията и да опустоши широк полукръг, където са се намирали основната част то жертвите. Взривното устройство не е било с обикновен детонатор. Наличието на електроника говори, че е възможно да е имало закъснител или дори приемник за задействане от разстояние, а може би и комбинация от двете. Устройството имало и много по-мощна от използваните в такива случаи батерии.

Арестуваните за атентата в Манчестър вече са 8

Бомбата е направена от материали, които трудно могат да бъдат намерени във Великобритания, съобщи телевизия Ен Би Си. Това доказва, че атентаторът е имал съучастници.

Салман Абеди е бил заснет от камери за видеонаблюдение в търговския център "Арндейл" в Манчестър в петък вечерта, съобщи телевизия "Скай нюз". Той бил с раница, която, изглежда, е била купена наскоро.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3921 |25.05.2017 Осем души са задържани за атентата в Манчестър . 7| 5227 |24.05.2017 Арестуваха брата на атентатора в Манчестър . 0| 4419 |24.05.2017 Нова полицейска операция в Манчестър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads