Реклама / Ads
0| 5914 |17.05.2015 СВЯТ

Саркози зове за Шенген 2

.
Бившият френски президент Никола Саркози
Никола Саркози се обяви за ново шенгенско споразумение, което нарече Шенген 2. Бившият френски президент заяви, че начинът, по който функционира Европа, трябва да бъде преразгледан от горе до долу.
 
"Трябва да се променят условията на прием на имигрантите и после да се дефинират условията за проява на солидарност. Трябва ни Шенген 2. Ние сме отворена страна от географска гледна точка, но въпросът с имиграцията стои пред нас и трябва да бъде уреден", каза бившият държавен глава на среща с поддръжници в град Сен Жорж д‘Орк, близо до южния френски град Монпелие, предадоха френските вестници "Либерасион" и "Фигаро".

"Очевидно е, че няма да оставим хората да измират по тротоарите на Франция. Но едно нещо е да се спаси някой, а съвсем друго да се създаде система, в която измамата ще стане правило, а не изключение и която ще бъде в ущърб на французите, които работят и внасят осигуровки", каза Саркози.

"Как можем днес да говорим, че няма повече пари за семейни надбавки, а да намираме същевременно 850 милиона евро, за да плащаме здравни осигуровки на хора, които никога не са внасяли пари за социални или здравни осигуровки", каза бившият президент.

"През целия си живот съм бил европеец и ще остана такъв до края на дните си. В продължение на три века до 1945 г. се конфронтирахме с Германия на всеки 30 години. Знам какво ни донесе Европа, но солидарността, ако я продължим по същия начин както досега, ще бъде катастрофа", предупреди Саркози. "Не можем да продължаваме по същия начин. Не можем да приемаме хора, които не можем повече да интегрираме", каза Саркози.

Саркози освен това разкритикува срещата на Франсоа Оланд с Фидел Кастро по време на визитата му в Куба. "Човекът, който каза, че не трябва да продаваме корабите Мистрал на руснаците, отива да празнува третата годишнина от идването си на власт с Фидел Кастро. Та Кастро превърна Куба в затвор под открито небе", припомни Саркози.

Бившият президент обвини също правителството на Оланд, че е пряко отговорно за невъобразимата безработицата в страната. Саркози добави, че французите и френските компании преживяват истински фискален шок и това пречи на френските фирми да участват в европейската икономика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4795 |08.05.2015 Юнкер зове за обща Европейска армия . 1| 4994 |21.02.2015 Станишев: България и Румъния в Шенген, заради общата европейска сигурност . 2| 5382 |06.01.2015 Румъния се разминава с Шенген през 2015 г. . 0| 10041 |20.11.2014 Челен опит! Министърка зове Германия да прави секс на тъмно (Видео)

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads