Реклама / Ads
0| 4900 |02.03.2011 СВЯТ

И Сейф ал Ислам преписал дисертация?

.
синът на Кадафи
Заради подобен казус германският военен министър Гутенберг подаде вчера оставка.
 

Лондонското училище по икономика и политически науки потвърди, че разследва обвиненията преписал ли е синът на либийския лидер Сейф Ислам Кадафи дисертацията, която е защитил в едно от най- известните британски висши учебни заведения, пише Би Би Си.

Сейф Ислам е постъпил в LSE през 2003 г., завършил през 2008 г. Година по-късно той обещал да дари на училището 1,5 млн. фунта /около 2,2 млн. долара/ от Международния фонд на Кадафи за благотворителност и развитие.

Сега възникнаха съмнения, че в написването на дисертацията, Кадафи - младши е използвал услугите на трето лице, а част от работата му е директно преписана от други източници. В изявление, публикувано от Лондонското училище, пише: "На LSE са известни обвиненията по повод плагиатството в дисертацията на Сейф Ислам Кадафи. Училището много сериозно се отнася към всички подобни обвинения в преписване и разглежда този въпрос в съответствие със стандартните процедури." Директорът на училището Ховард Дейвис изрази съжаление заради своето пътуване до Либия, по време на което той е давал на режима съвети относно модернизацията на финансовите институции и призна, че изпитва неудобство от връзките на неговото учебно заведение със семейството на Кадафи. „Решението да приемем дарението от фонда, от Сейф Кадафи, сега играе срещу учебното заведение", добави Дейвис.

Frognews.bg припомня, че заради подобен казус германският военен министър Гутенберг подаде вчера оставка от всички заемани от него постове, след като медиите и много политици заявиха, че човек, който е преписвал, не може да има нравствен авторитет.

Карл-Теодор цу Гутенберг, може би най-популярният министър в коалиционния кабинет на християндемократите, Християнсоциалния съюз и либералите, беше обвинен, че е преписал съществени части от докторската си работа, без да обозначи преписаните текстове като цитати от други автори. Доскоро А. Меркел поддържаше Гутенберг, вкл. и с аргумента, че го е назначила за министър на отбраната, а не като научен работник. Въпреки това Гутенберг призна, че е допуснал "груби технически грешки" и се отказа от докторската си титла.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5181 |01.03.2011 Кремъл готви санкции срещу Либия . 3| 5448 |01.03.2011 Гутенберг хвърли оставката си . 1| 4711 |01.03.2011 Румънски пенсионери блокират Букурещ . 1| 5368 |01.03.2011 Земетресение разлюля Нова Заландия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads