Реклама / Ads
1| 5408 |18.04.2013 СВЯТ

Взривът в Тексас причини и земетресение

.
Взривът в завода за торове в Тексас е предизвикал истински ужас в град Уест. Информацията за броя на жертвите продължава да е противоречива. Взривът е предизвикал и земетресение с магнитут 2,1, съобщи Геологическият топографски институт на САЩ. Много сгради са разрушени.
 

Има опасения, че може да има нов взрив в един от силозите на завода, хората се евакуират. Причината за експлозията остава неясна.

Това е страшно опустошение. Никога не съм виждал подобно нещо. Прилича на военна зона с всички разрушения, каза шерифът Парнел Макнамара, предаде БНР.

До момента няма информация за това какво може да е предизвикало експлозията. Предполага се, че е възникнал пожар, първоначалната експлозия е била последвана от две по-малки.

Продължава претърсването на района и издирването на пострадали и все още не се споменават точни данни. Близкият старчески дом се е срутил от експлозията. Оттам са били евакуирани 133-ма души, но не е ясно колко са ранените. Разрушено е близкото училище. Има изравнени със земята и разрушени или пострадали около 80 домове. Намиращ се наблизо жилищен комплекс с 50 апартамента е разрушен.

Повече от 2 часа след експлозията, над града все още е имало гъст тъмен облак дим. Горяли са средното училище и домовете, които са били наблизо.

До момента се споменава за повече от 100 ранени, които са били откарани в близката болница, но има и в други болници. Губернаторът на щата Тексас Рик Пери заяви, че е готов да мобилизира държавни ресурси, за да помогне на местните власти, които се занимават с инцидента. Има опасения за експлозия и във втория силоз на завода и е започнала евакуация в района.

От Белия дом официално заявяват, че администрацията на Обама е наясно със ситуацията и от федералната агенция за управление на извънредните ситуации се включват в действие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6439 |23.03.2011 Взривът във "Фукушима-1" - авария от най-висша степен? . 0| 5112 |11.10.2010 Задържан е шефът на завода, причинил разлива в Унгария . 0| 4571 |09.05.2010 Счупен рул причинил потъването на “Илинден”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads