Реклама / Ads
5| 6086 |25.03.2014 СВЯТ

Здравейте скъпи кримчани! Вече сте в Русия!

.
Добре дошъл, Крим!Здравейте скъпи кримчани! Радваме се да ви видим. И в първите редове на писмото ми позволете да ви поздравя с това, че току-що проведохте последния референдум в живота си. Повече няма да имате никакви "волеизявления".Така започва текст от блога на руския журналист Аркадий бабченко, който коментира преминаването на полуостржова към Русия. Ето и целия текст:

"...Повече няма да избирате - нищо и никога. Нищо и никога. Запомнете това веднага.

Второ, можете да се сбогувате с вашата телевизия.

Довиждане пряк ефир, токшоу и дебати. Здравейте очерняне, дебили и сексистки шеги. Само Кисельов, нападки и директни свързвания с Путин.

Трето, наборната армия. Това изобщо е отделна тема. За 23 години окупация вие, разбира се, вече сте забравили какво е това да взимат децата ви за войници. Е, нищо. Ще си спомните. А особено ще си припомните, когато вашите деца започнат в нашата - сори, вече вашата - армия да умират от болести, от които по света никой не умира от 100 години насам. От пневмония, например. След кримския климат ще служат някъде в Кунашир. Ще се нагледате и на надписи "Кавказ-сила" на остриганите им глави.

Впрочем, запишете си веднага този адрес: https://mright.hro.org/ Това е фондация "Правото на майките", която вече 20 години се занимава с подпомагане семействата на загинали военнослужещи. За миналата година фондацията е помогнала на семействата на 2465 загинали. От тях, впрочем, 20% са самоубили се, 20% са били докарани до самоубийство, 15% са страдали от заболявания, а 5% са били пребити до смърт. Както се пее в песента, "не тъгувай за мееееен".

И, да, пенсията на войнишките майки-инвалиди, изгубили главата на семейството, възлизат в Русия на 40 долара. Да, добре чухте. И ще се борите с години, за да я получите. Добре дошли в нашата съдебна система.

Разговорът за съдебната система е дълъг, затова само ще напомня: разпалването на ненавист, оскърблението към чувствата на вярващите, оправдаването на терористични действия, екстремистките изказвания, клеветата - всичко това се преследва по Наказателния кодекс.

Отричането на историята, възпрепятстване преминаването на гражданите, несанкционираното събиране на повече от 5 души, аморалното поведение - всичко това и още много, много други неща са административни престъпления.

Казват, че с нашите казаци вече сте се запознали. Красавци, нали? Е, нищо, нищо. Още не сте виждали нашите попове.

Имаме си федерална програма за повишаване духовността и изработването на "духовни кламери". Под лозунга "Да втъкнем църквата във всяка цепнатина". Така че там, където сте си мислели, че ще има детска градина или удобно кръстовище, ще си имате църква. Нищо, че под прозорците ви ще се влачи задръстване - трябва да има църква. Нищо, ще го схванете с течение на времето.

И да, общината ще ви събира такса за храма - тази духовна иновация я сътвориха в кметството на Електростал.

Като заговорихме за квитанциите, да знаете че у нас върви реформа на комуналния сектор и скоро ще получавате по 5000 квитанции за всевъзможни неща. А, и нещо за социалните помощи - още ли не сте минали през замяната им с доплащания? Не? Направо ви завиждам колко чудни открития ви очакват.

Впрочем, да знаете, че от 5 години нашата дивизия "Дзержински" провежда учения по темата "разпръскване на тълпи недоволни пенсионери". Мисля, че биха предали с радост опита си на вашия "Беркут".

Изобщо няма да говоря за такива дреболии като присвояване на най-лакомите парчета земя под дворци и вили, превземане на чужд бизнес, разрушаване и палежи на жилища там, където трябва да има молове, и пр. и пр. Няма да ви говоря и за данъчните, санитарните, пожарните, прокуратурата, следствието, ФСБ, администрацията и пр. и пр. Казват, че там преживявате основно благодарение на туризма? Е, нищо, нищо. У нас това се нарича "да накараш бизнеса да сънува кошмари". Нищо. Ще се приспособите.

Да, по повод туризма. Частни хотелчета нещо имате там, а? На първа линия на морето, да? В Крим? Е, не е проблем.

Като се замислиш, повече няма да имате повече частни хотелчета на първа линия. Но пък каква вила на Ткачов ще имате! Дача на Шойгу! Дачи на всичките сенатори. Дачи на всичките депутати! Дачи на всичките от ФСБ! А след тях и цялото следствие и прокуратура! Какви яхти ще има на частните пристани! С какви огради само ще оградят вашето море! Всичките проклети бандеровци ще се спукат от завист. А на вас и градският плаж в Севастопол ви стига.

Препоръчвам ви да научите израза "Вие сте много, а аз съм сама!". Ще го чувате от гишетата на Пощата на Русия, "Сбербанк", Пенсионния фонд, социалните служби... всичко това вече е ваше. Поздравления.

А, да. За "Сбербанк" - отново страхотно ви провървя, защото тъкмо сме в поредната фаза на пенсионната реформа. То и преди не беше ясно как се начисляваха пенсиите, а сега въобще никой не разбира - ще ги има ли, няма ли да ги има.

Научете също така още два термина. КТО - контратерористична операция, и "хексоген". Важно е. Това вече наистина е важно. И в бъдеще се постарайте да избягвате местата, където се събират хора като гари, летища - гарите и летищата особено! - автогари, пазари, концерти и изобщо. На летището пристигайте поне 3 часа по-рано. Металдетектори ще има на всеки вход. С милицията по-добре не се шегувайте. Постарайте се да нямате брада. Изрусете си косите. Обръщайте си джобовете и при първо поискване давайте да ви обискират. И никога, никога не излизайте от дома си без лични документи.

Не забравяйте и за санкциите от нашите международни приятели, т.е. вече врагове. Вече сте в Русия.

И няколко дребни подробности:

- забранени са митингите в Русия

- забранено е оказването на съпротива при незаконен арест и незаконно задържане

- забранени са самоопределението на нациите, излизането от състава на Русия, сепаратизмът

- забранено е осиновяването на деца от чужденци

- забранена е пропагандата на хомосексуалност

- забранени са концертите на Мадона и "Океан Ельзи"

- забранени са несанкционираните плакати

- забранена е телевизия "Дождь"

- до няколко дни ще ви забранят онлайн преводите на пари

- в Москва цените са два пъти по-високи от тези в Киев, за всичко.

И, да - у нас (а вече и у вас) е забранена продажбата и употребата на алкохол от 23 до 8 часа. Сух закон."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6173 |25.03.2014 Магазините в Крим са полупразни . 29| 7349 |25.03.2014 Изключиха Русия от Г-8 . 2| 5567 |24.03.2014 Бившият норвежки премиер става генсек на НАТО? . 13| 9879 |24.03.2014 Ще паднат ли US-визите за всички в ЕС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads