Реклама / Ads
20| 2711 |07.09.2024 СВЯТ

Зеленски: Жалко, че не можем да ударим Кремъл

.
Володимир Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски, който през деня беше на срещата на съюзниците на Украйна във формата "Рамщайн" и се срещна с канцлера Шолц, вече е в Италия на международния форум "Амброзети". Там каза, че съжалява, че Украйна не може да удари Кремъл.
 

"Жалко, че не можем да го направим...Защото далекобойните оръжия, които имат нашите партньори, стигат само на 200 км", отбеляза Зеленски, цитиран от УНИАН. Той подчерта, че Украйна развива собствени дронове и ракети, за да пренесе постепенно войната в Русия.

 

"Ще пренесем тази война обратно в Русия, за да почувства Путин натиска и да пожелае единствено мир", каза Зеленски.

Той добави, че руските самолети нанасят удари в Украйна от военни летища, отдалечени на 100 до 300 км от границата, затова Киев се нуждае от далекобойни оръжия.

 

"Тези оръжия са ни нужни срещу военните летища, Украйна не се цели в граждански обекти", увери президентът.

"Ще покажа на Г-7 и Байдън какво трябва да се направи, за да се притисне Путин и да приключи войната", каза Зеленски. "Путин търси ракети по целия свят, за да убива украински деца, ние търсим ПВО. Курската операция беше нужна, за да отворим очите на Запада, че Путин иска да ни унищожи, а не да защитава Русия. Териториално войната се води в Украйна, но пострада целия свят. ", заяви Зеленски. Беше изпратен с дълги аплодисменти.

 

Използването на предоставени на Киев американски оръжия за нанасяне на удари на далечни разстояния в Русия няма да промени значително ситуацията в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс. По този начин той деликатно се противопостави на желанието на Киев за премахване на ограниченията върху употребата на тези оръжия, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

 

Говорейки пред репортери след среща в американската военновъздушна база в западния германски град Рамщайн, посветена на помощта за Украйна, Остин подчерта, че не конкретното оръжие ще промени ситуацията.

Остин също така заяви, че Русия е преместила своите планиращи бомби отново отвъд обхвата на ракетите ATAКМС. Остин добави, че самата Украйна разполага със значителни възможности за атакуване на цели далеч отвъд обхвата на британските крилати ракети "Сторм Шадоу".

 

Очаква се Зеленски да пътува до САЩ този месец, където той се надява да представи "план за победа" пред президента Джо Байдън. Въпреки това, тъй като войната продължава и нахлуването в Курска област досега не е успяло да постигне прехвърляне на руски сили от вътрешността на Украйна, не е ясно дали този ход ще се отплати, посочва Ройтерс.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2617 |05.09.2024 Проучване: Два месеца преди изборите в САЩ Тръмп и Харис са с почти изравнени шансове в три ключови щата . 4| 2482 |05.09.2024 ISW: За да избегне санкциите, Русия разчита на Индия, Сърбия и Китай . 4| 2793 |04.09.2024 Украинският външен министър Дмитро Кулеба подаде оставка . 17| 9598 |01.09.2024 Москва загърби Курск, няма да преговаря за завзетите от Украйна територии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads