Реклама / Ads
0| 6586 |20.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Арабски туристи с мерак да почиват у нас

.
Арабските страни проявяват интерес към задълбочаване на сътрудничеството с Варна в сферата на туризма и икономическите отношения. Миналата година в български курорти са почивали 1 500 туристи от Кувейт.
 
 Арабските страни проявяват интерес към задълбочаване на сътрудничеството с Варна в сферата на туризма и икономическите отношения, стана ясно на среща на областния управител и кмета на морската столица Петър Кандиларов и Кирил Йорданов с представители на Съвета на арабските посланици.

Домакините представиха значението на морския град като туристически, транспортен, културен и образователен център. Йорданов информира посланиците и за реализираните през последните шест години инвестиции във Варна, равняващи се на 1 млрд. щатски долара.
Кувейтските туристи са много доволни от обслужването в България и я предпочитат като дестинация поради по-евтините цени на туристическите услуги, заяви Ахмад Абдула Бу Зубар, извънреден и пълномощен посланик на Кувейт. По думите му с всяка изминала година броят на кувейтските туристи у нас се увеличава. Миналата година в български курорти са почивали 1 500 туристи от Кувейт.
Посещенията им у нас са улеснени благодарение на чартърната линия Варна - Кувейт, която функционира в продължение на три месеца ежегодно. Страната има намерение да бъде открита целогодишна въздушна линия София - Кувейт, информира Бу Зубар. Увеличават се и кувейтските бизнесмени, които инвестират в земя у нас.
От своя страна посланикът на Мароко Ел Гайлани Доими представи приетата от правителството на страната програма за развитието на туризма, която предвижда привличането на 10 млн. туристи ежегодно.
Миналата година Мароко е била посетена от 6,5 млн. туристи, а очакванията са през 2010 година броят им да надвиши 10 милиона. Страната ще работи за увеличаване на мароканските туристи в България, тъй като засега техният брой е малък.
Предвижда се да бъде открита спряната преди години въздушна линия София - Казабланка. Ел Гайлани Доими разказа и за марокански инвеститор, живеещ в Полша, който е закупил хотел в България с цел да привлича повече туристи от Мароко у нас. Ще работим за побратимяването на иракски град с Варна, заяви Хайдер С. Ал-Барак, извънреден и пълномощен посланик на Ирак.
Той информира, че правителството на страната е взело решение да насърчава страните, които имат военни контингенти в Ирак и желаят да инвестират там. В края на срещата кметът на Варна Кирил Йорданов изрази надежда, че страната ни ще получи подкрепа от арабските страни за медицинските ни сестри в Либия. "ФН"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5031 |09.05.2007 Музеят в Мадара отново става атракция за туристи след 23-годишно прекъсване . 0| 5154 |08.05.2007 Музеят в Мадара отново става атракция за туристи след 23-годишно прекъсване . 0| 5170 |13.05.2007 И това лято туристите ще газят вар и кал по морето . 0| 5736 |16.05.2007 Анелия Крушкова, председател на ДАТ: Всяка нестабилност в България отблъсква туристите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads