Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

0| 4485 |20.11.2016 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

България получава висока оценка в доклад за данъчната прозрачност

.
България получи оценка LARGELY COMPLIANT /в голяма степен съответстващ/ в доклад на Глобалния форум за прозрачност и обмен на информация за данъчни цели към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/. Това съобщиха от Националната агенция за приходите.

Партньорската проверка, в която са участвали международни експерти от различни държави, е продължила близо година.

 

Според Глобалния форум България има всички процедури и източници, гарантиращи навременното предоставяне на поисканата информация от международните партньори, с които страната има сключени спогодби за избягване на данъчно облагане /СИДДО/ при спазване на изискванията за поверителност на данъчната информация.

 

Страната ни към момента има сключени международни спогодби за избягване на двойното данъчно облагане с 68 държави в целия свят, като обменът на информацията с чуждите данъчни структури се извършва от Националната агенция за приходите.

 

От 1 юли 2016 г. за България е в сила и Многостранната конвенция за взаимно административно сътрудничество по данъчни въпроси, с което кръгът на чуждестранните партньори се разширява до 118, се посочва в съобщението.

 

Обменът на данъчна информация най-често се осъществява, когато данъчните органи в една страна ревизират физически и юридически лица, които имат имущество, банкови сметки или икономическа дейност на територията на друга държава.

 

Ефективният обмен на данъчни данни помага да се предотвратят опитите за неплащане на данъци чрез операции в различни страни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 10164 |16.11.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: На вечно изоставане обрича България Бюджет 2017 . 0| 4894 |10.11.2016 „Епъл“ пусна карти на трафика в България, Словакия и Словения . 0| 4697 |05.11.2016 10 гръцки фирми дневно се местят в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ