Реклама / Ads
1| 5251 |16.12.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Блокс Груп откри една от най-модерните болници за рехабилитация в Европа

.
Лечебното заведение е разположено в полите на Витоша и си сътрудничи с най-престижния център за рехабилитация в света – Шърли Райън Абилити Лаб
 

Вчера, 15 декември, се проведе официалното откриване на една от най-големите и модерни болници за рехабилитация и продължително лечение в Европа, собственост на Блокс Груп – водещ оператор в рехабилитацията и грижите за възрастни хора в България и региона.


.

На събитието присъства кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, както и представители на различни сектори на бизнеса, образованието и медицината.


.

Тържествената церемония по освещаването на болницата беше водена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.


.

„Откриването на болницата за рехабилитация е едно от най-големите постижения на Блокс Груп. Изключително съм горд, че успяхме да отворим вратите на едно от най-модерните лечебни заведения за рехабилитация и продължително лечение в Европа. Вярвам, че това е важна стъпка напред в развитието на здравно-социалния сектор и наша основна мисия – да помагаме на хората.“, каза изпълнителният директор на Блокс Груп г-н Илиян Григоров в речта си към всички присъстващи по време на официалното събитие.


.

Специализираната болница за рехабилитация Блокс е разположена в полите на Витоша. Общата й площ е 14 000 кв.м и разполага със стационар, включващ 100 легла, разпределени в 54 единични и двойни стаи, амбулаторен център със 17 кабинета, 6 салона за рехабилитация и помещения за хидропроцедури. В лечебното заведение ще се лекуват както възрастни, така и деца.


.

Болницата отговаря на всички съвременни световни стандарти в областта на рехабилитацията, като обхваща както цялостна амбулаторна рехабилитация, така и ранна рехабилитация на стационарни пациенти след активно лечение.


.

За първи път в България ще бъдат предложени и технологии като антигравитационни пътеки, басейн за хидротерапия и водна бягаща пътека, както и високотехнологични роботизирани апарати за раздвижване. Блокс си сътрудничи с най-престижния център за рехабилитация в света – Шърли Райън Абилити Лаб (Shirley Ryan Ability Lab), номер 1 в САЩ през последните три десетилетия и с най-голям изследователски бюджет в света в тази област. Проектът на сградата е дело на водещото архитектурно студио за лечебни заведения – HKS Architects.


.
За Блокс здравни и социални грижи:

 

Блокс здравни и социални грижи е собственик на най-големия и напълно интегриран център за рехабилитация, палиативни грижи и грижи за възрастни хора в България. Комплексът е в експлоатация от 2 години и е разположен на площ от 35 дка в близост до околовръстен път гр. София, в полите на Витоша планина. Той включва  специализирана болница за рехабилитация и продължително лечение, дом за настаняване на възрастни от семеен тип, който се състой от 9 самостоятелни къщи, всяка от които може да настани до 9 резидента, хоспис и дневен център за възрастни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5161 |20.10.2022 БAT България представи glo™ hyper X2 – последната иновация за нагряване на тютюн на компанията . 2| 5152 |11.10.2022 АДФИ откри проблем с обществени поръчки за близо 20 млн. лева . 0| 4900 |09.10.2022 Обувките Vans вече имат култов статус. Открийте как да изберете правилния модел за вас . 0| 3305 |23.08.2022 Как да открием най-интересните ротативки за 2022?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads