Реклама / Ads
0| 5858 |23.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Дъждовете не уплашиха българите, те вече потеглят към морето

.



Първа по-голяма вълна от българи се очаква по морето за четирите почивни дни около 24-ти май, макар и времето да не е слънчево според прогнозите. Туристите са пр
 



Първа по-голяма вълна от българи се очаква по морето за четирите почивни дни около 24-ти май, макар и времето да не е слънчево според прогнозите. Туристите са привлечени към българските Черноморски курорти от съотношението цени-качество и по-специално услугата с всички включени разходи. Масово хотелите в морските ни курорти са се погрижили да осигурят пакетни цени за две или три нощувки като в някои от тях се включва и празнична вечеря или обяд, както и закуски.
В Слънчев бряг пакетните цени за 3 нощувки с включена закуска варират от 140 до 270 лева на човек, като голямата разлика в цената идва от броя звезди на хотела. Подобни са предложенията и за Златни пясъци, Албена и Несебър. В Обзор, Китен, Созопол и Синеморец офертите са около 150 лева за тридневен пакет и до 100 лева за две нощувки. В цените екскурзиантите обикновенно ползват и допълнителни екстри като застраховка, паркинг, басейн и др.
Тази година отново по морето са се погрижили да осигурят и разнообразни начини за забавление и релакс на туристите. Първите летовници могат да се насладят на разходки с корабчета, летене с парашут, сърфинг, каране на джет или водни ски. Традиционните вече станали надуваеми банани и различни гуми теглени от моторница, също чакат своите почитатели.
Джетовете, които станаха запазена марка на плажа в Слънчев бряг, и сега ще вървят на цени около 30 лева за 30 минути скоростно препускане. Приблизително същата е цената и за романтичен круиз с малка яхта.
В Созопол и Царево ще може да се практикува подводен риболов. Удоволствието да преследваш рибни пасажи с харпун излиза между 300 и 500 лева.
Въпреки това, ако се сбъднат прогонозите на метеоролозите и времето остане мрачно през почивните дни, туристите могат да се насладят на разнообразните релаксиращи процедури вътре в хотелите, както и да посетят казината или да разпуснат чрез боулинг, билярд, тенис или фитнес. Туроператорите са помислили и за малчуганите като им организират развлекателни партита с клоуни и други веселия.
Желаещите да направят екстремен преход из близките хълмове край морето, могат да се възползват от организирани екскурзии с джип, така нареченото сафари.
 снимки Вяра Йовева
„Въпреки, че за тези три дни масово туристите предпочитат морето, доказателство за което са многобройните резервации, има и доста желаещи да посетят СПА хотели във вътрешността на страната”, обясниха пред „Фрогнюз” представители на една от големите туристически агенции. В повечето дву и тризвездни хотели вече е пълно. Масово резервациите са насочени и към Копривщица, Велинград, Девин и Велико Търново. В Мелник също очакват бум на туристи от България. Всичко е резервирано, само от българи обясниха от местен хотел пред „Фрогнюз”. Същото потвърдиха и от един от големите хотели в Сандански. Все още места могат да се намерят в по-скъпите хотели с 4 и 5 звезди.
Там пакетите за три нощувки вървят около 200-300 лева на човек. За различните разкрасителни и СПА процедури и приятни организирани развлечения се доплаща. На повечето места почиващите могат да се насладят и на безплатна сауна и фитнес.
В Троянския балкан, Банско или Боровец пък има предложения за две нощувки с празнична вечеря за около 100 лева. Ентусиазтите, който предпочетат планината могат да направят преход до някой от красивите върхове или пък да останат в топлия и приятен басейн в хотела.
Независимо дали на море или на планина, масово хотелите са се погрижили да привлекат своите гости с уютна атмосфера и добри предложения.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2339 |26.04.2024 Анталия - за почивка или екскурзия? . 0| 2143 |29.04.2024 Бърз онлайн кредит с лошо ЦКР . 0| 3326 |26.04.2024 5 практични съвета за организиране на малка баня . 1| 2872 |24.04.2024 Агенцията по храните с масови проверки в Билла, Лидл, Кауфланд и пазарите за козунаци, яйца и агнешко за Великден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads