Реклама / Ads
0| 9124 |13.03.2017 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Директорът на ”Русенска Корабостроителница Запад”: Не убивайте работещо предприятие

.
Корабостроителницата е запечатана по искане не синдиците на КТБ.
 
За нарастващия проблем в дунавския град единствено Фрог нюз писа още миналата седмица.

 

Корабостроителницата в Русе е запечатана от края на миналия месец, а според думите на Димитров нито назначения за временнен синдик Росен Милошев, нито частният съдебен изпълнител Милкана Македонска са положили някакви усилия да намерят друго решение за изхвърлените на улицата над 100 работници. Ръководството търси съдействие в усилията да запази дейността на запечатаното и блокирано от дейност предприятие.

 

В петък, 10 март, от КНСБ –Русе обявиха, че са изпратили писмо до служебния премиер Огнян Герджиков и служебния министър на икономиката Теодор Седларски, в което посочват, че от корабостроителницата в Русе се изнасят активи.

 

Освен, че работещите в „Русенска корабостоителница Запад” не се допускат до работните им места „съществуват обосновани подозрения, че в момента се извършват действия по изнасяне на машини и съоръжения, като по този начин имуществото на дружеството драстично намалява“, пишат синдикалистите. За да се стопира този процес, както и за да се отхвърлят подобни съмнения, от РС на КНСБ настояват да се предприемат спешни мерки, за да се опазят материалните активи на дружеството, да се назначи постоянен синдик и да се изготви оздравителна програма.

 

Представителите на синдиката са отправили и искане заплатите на работниците и служителите да бъдат изплатени и възможно най-скоро да бъде нормализиран работния процес. В противен случай те са готови да предприемат синдикални и граждански действия, с които да защитят работните си места.

 

Цялото изявление може да видите ТУК

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 160 |30.03.2024 Какво да си купим от Кайсери и Аванос? . 0| 379 |29.03.2024 Защо лаптопите на Apple превъзхождат конкуренцията? . 9| 13692 |27.03.2024 Икономистът Красен Станчев: Преминаването към еврото ще струва около 1 мрд. 200 хил. лв. . 11| 7189 |26.03.2024 Швеция може да участва в модернизацията на Българската армия с противокорабни комплекси, многоцелеви оръжейни системи и високоточни бомби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads