Реклама / Ads
0| 13974 |20.06.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Доброволците на VIVACOM Cares маркираха част от екопътеката Ком – Емине

.
Доброволци от клуб VIVACOM Cares обозначиха част от най-дългия маркиран туристически маршрут в България: eкопътеката Ком - Емине.
 

 

Тя преминава по централното било на Стара планина и е завършваща част на европейския транснационален пешеходен маршрут Е-3. Пътят е ежегодно извървяван от десетки български и чуждестранни граждани, но десетки са и тези, за които приятната разходка сред българската природа се превръща в многочасово лутане, дължащо се на едва видимата или липсваща на места маркировка.

 

По инициатива на служителите на телекома първата акция от проекта за маркиране на екопътеката се състоя на 16 юни 2012 г. Благодарение на всеобщия ентусиазъм и упоритост доброволците успяха да обозначат 18 километра от маршрута, и то в един от най-труднопроходимите участъци - между Арабаконак и хижа Чавдар. „В началото е леко, върви се по черен път, но след това нещата се променят. Вървяхме, а шипки крадяха шапките ни, копривите и къпините не ни прощаваха, имаше храсталаци и паднали дървета, които едва успявахме да заобиколим. Уж има стара маркировка, а се губи. И пътека няма. Кой от къде е минал? Пълна загадка,” разказва С. Гергова, старши специалист Обслужване на клиенти.

 

Разделени на две групи, доброволците на VIVACOM Cares успяха да маркират двата варианта на маршрута, краткия и обходния, улеснявайки по този начин ориентирането в тази отсечка на екопътеката. Обозначаването на туристическия маршрут Ком-Емине обаче не се изчерпва само с тази акция. Клуб VIVACOM Cares предвижда да проведе и други подобни доброволчески акции до края на лятото. Очакванията са да успеят да покрият още поне 50 километра от маршрута.

 

Клубът на доброволците е част от социалните проекти на VIVACOM и обединява голям брой служители на компанията. Всеки месец членовете на клуба отделят време и внимание, за да се посветят на различни социални каузи. Доброволческите кампании на VIVACOM се организират в цялата страна, в зависимост от включените за помощ места: детски градини, училища, паркове, домове за възрастни и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6676 |19.12.2011 VIVACOM с награда за уникален за България проект . 0| 10437 |30.08.2011 VIVACOM пуска революционен мобилен план без договор . 0| 5242 |12.05.2010 Мтел и VIVACOM се разбраха за номерата . 21| 7199 |10.09.2009 VIVACOM - новият телеком

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads