Реклама / Ads
2| 22696 |03.04.2009 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Феромоните – скритото оръжие на Мерилин Монро

.
Скандални разкрития за живота и кариерата на Мерилин Монро бяха оповестени наскоро в таблоидите по света. Шокът дойде от анонимен източник, който твърди, че разкрил тайната на успеха на чаровната блондинка.
 
В допълнение към изкусителния външен вид, обаятелна персона и артистични умения, той добавя и една тайна съставка, отговорна за по-голямата част от успехите на иконата.

Според въпросния източник, който дълги години проучвал живота и навиците на Холивудската звезда, основна роля за постиженията й както в личен, така и в професионален план, играели цигарите, към които тя открито заявявала своя афинитет. Всички те били предварително подготвяни от нейн доверен технолог, който единствен знаел съставките и миксирането им в нейните цигари. Защо обаче била необходима цялата тази тайнственост? Оказва се, че човекът, отговорен за блендирането добавял специална съставка, непозната на масовата публика до момента. Става въпрос за определен вид органични молекули, известни днес като феромони*, които се отделяли при запалването на цигарата и влизали в състава на тютюневия дим. Тези вещества съвсем отскоро станаха предмет на по-дълбоки изучавания и стана ясно, че именно те са отговорни за химическото привличане между двама души, което протича при процеса на влюбване и избиране на потенциален партньор в живота. Те се произвеждат по съвсем нормален начин от човешкото тяло и са напълно безвредни. Очевидно довереният на Мерилин технолог е бил наясно с тези свойства на веществата, затова решил да добави от тях в нейните цигари и така подковал кариерата и успехите на сексбомбата.



Трудно е наистина да се докаже истинността на тези твърдения, но те не са никак лишени от логика. Така например ако човек се вгледа и проследи по-внимателно живота на Мерилин Монро, ще забележи че най-големите си успехи тя постига в интервала между края на 40-те и края на 50-те години – именно периодът, в който афишира открито своето влечение към цигарите. Множеството снимков и видеоматериал показват русата амбиция в сексапилна поза, запалила цигара, а мъжете наоколо сякаш са омагьосани от необяснима сила. На една такава конкретна снимка сър Лорънс Оливие сам запалва цигарата с феромони на Мерилин, гледайки я с влюбен поглед, пълен с обожание и преклонение. Пред приятели той споделя: „Усещането, което се носи от нея е неповторимо. Истинско усещане за жена.” По това време известният актьор е женен за не по-безизвестната Вивиан Лий, което донякъде кара околните да се запитат дали влечението му към Мерилин не се дължи на нещо повече от кокетничество, при положение че има до себе си една от най-красивите и ухажвани жени в света. Днес можем съвсем спокойно да си обясним неговото поведение с тайното оръжие на русата американка – цигари с феромони, потръпващи между сочните й устни в жест, изпълнен с еротика и предизвикателство.

Друго доказателство за теорията за влиянието на цигарите на Мерилин върху околните е невероятният успех на три от филмите, в които тя пуши. Става въпрос за „Right Cross”, „Ниагара” и „Проклетите седем години”, като особено добри отзиви тя получава за изпълненията си в последните два. Според критиците има нещо необяснимо в обаянието й и в ролите, които тя изиграва. Необяснимо за тях, но пределно ясно за нас – молекулите на привличането в цигарите са спомогнали за великолепното й представяне както пред камерите, така и в реалния живот. Да не забравяме, че именно във филма „Проклетите седем години” е една от най-горещите сцени в световната филмова класика, а именно епизодът, в който Мерилин застава над въздушна шахта и емблематичната й бяла рокля се вдига от струята въздух. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4947 |02.04.2009 Слагат таван на банкерските премии . 12| 6980 |02.04.2009 Слънчев бряг с изгодни оферти за българи . 2| 7014 |02.04.2009 България целогодишна туристическа дестинация . 2| 4752 |02.04.2009 Национална стратегия за туризма ще ни превърне в рай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads