Реклама / Ads
7| 9026 |04.03.2011 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Институт по микроелектроника стана собственик на "Ботев - Пловдив"

.
Кратко описание Източник: източник
Технологичен център - Институт по микроелектроника АД е новият мажоритарен собственик на Ботев, става ясно от справка в Търговския регистър. Дружеството притежава 90 процента от уставния капитал на Професионален футболен клуб Ботев АД.
 
Останалите 10 процента са собственост на Сдружение ФК Ботев. Според устава на АД-то обаче никъде в документацията не фигурира името на банкера Цветан Василев, за когото бе обявено, че ще присъства с него в официалните книжа. ТЦ - Институт по микроелектроника се представлява от трима души Съвет на директорите, без да се упоменава разпределението на капитала от 120 милиона лева в дружеството. Изпълнителен директор е 44-годишната Теодора Петрова Танева, а освен нея в борда са още 42-годишният Мартин Милчев Апостолов и 65-годишната Людмила Георгиева Петрова, писа "Марица".

Според устава на новото АД то е с едностепенна форма на управление. Висш ръководен орган е Общото събрание на акционерите. Предвид факта, че 90 процента от дяловете са притежание на ТЦ - Институт по микроелектроника АД - това означава, че Ботев ще е изцяло под контрол на Теодора Танева или хората, чиито интереси защитава в дружеството. По всяка вероятност зад института стои Цветан Василев, чийто доверен човек в Корпоративна търговска банка Юли Попов разкри, че именно той ще финансира клуба.

Технологичен център - Институт по микроелектроника АД, който е новият мажоритарен собственик на Ботев е със седалище в София на ул. „Хубча" No8 в район Красно село. Предметът на дейност на дружеството досега обаче е доста далеч от развиването на професионален футбол. В търговския регистър е записано, че се занимава с: научноизследователска, проектоконструкторска, маркетингова, внедрителска, производствена, инженерингова консултантска и посредническа дейност в областта на електрониката и микроелектрониката, производства в чисти помещения, търговия в страната и чужбина, отдаване под наем на сгради, площи и помещения, оборудване на съоръжения, обучение и квалификация на кадри, други дейности, незабранени от закон, придобиване и управление на участие в търговски дружества.

В протокола от събранието на Сдружение ФК Ботев от 7 февруари 2011 г. се обосновава съгласието за създаване на акционерно дружество заедно с ТЦ - Институт по микроелектроника с мотива, че членовете му не могат да осигурят необходимата финансова издръжка на представителния отбор и формациите от детско-юношеската школа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6168 |20.01.2011 С. Дянков: Реформите можеха да станат и преди, но не станаха, нали г-н Станишев? . 3| 5333 |12.10.2010 Борисов стана арбитър в дебата за осигуровките . 0| 5284 |05.10.2010 Криза в Тристранката, диалогът станал формален . 3| 8628 |26.06.2010 Какъв да стана, за да печеля здраво?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads