Реклама / Ads
0| 7514 |18.05.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Жените от бизнеса помагат на деца, лишени от родителски грижи

.
„Селена“ се ражда през 2007 година. Тя има ясна цел: подкрепа на жените в бизнеса и техните идеи. „Селена“ е първата по рода си организация в България. Тя обединява дами от бизнеса, учени и професионалисти и им дава шанса да обменят знания и опит. „Селена“ е името на Асоциацията на жените предприемачи в България.
 

„Детство“ се ражда през 2012 г. Наричат я още Детска къща. Тя също има ясна цел: грижи се за деца от 0 до 7 г., отделени от семействата си поради различни причини, които поставят в риск техния живот, физическо, емоционално и психическо здраве, както и възможностите им за развитие.  От раждането си до сега, Детската къща се е погрижила, с много обич и индивидуално отношение, за над 57 деца.

 

„Ведра кафе“ се ражда през 2020 г. по време на добре познатата Пандемия от новаторския дух и сръчните ръце на Галина Петрова. И тя, подобно на „Селена“ и „Детство“, има цел: да създаде собствена марка българско занаятчийско кафе, прясно изпечено от майстори занаятчии с над 20 години опит. Днес „Ведра кафе“ предлага над 20 различни крафт кафета и отговаря на всеки вкус.

 

Защо ви разказваме тези истории? Какво е общото между тях? „Селена“ е родена, за да подкрепя! Когато през 2020 г. Ковид довежда до фалит дистрибуторската фирма за кафе, чай и вода на Галина Петрова, тя намира подкрепа и пример за добри практики именно в Асоциацията на жените предприемачи в България „Селена“. А смисълът на доброто е да го предадеш нататък! „Ведра кафе“ помага доброто да бъде предадено нататък и заедно с ръководството на Асоциацията създават кафето „Селена“, за да могат да дадат шанс и пример на членове и нечленове на организацията да съчетаят пиенето на хубаво кафе с добро дело.

 

.

 

.

 

Кафето „Селена“ има два вида: „Очарование“ и „Вдъхновение“. Общото между тях е, че и двете кафета дават шанс на всички членове на Асоциацията, както и на външни лица, да го закупят и да помогнат. От всяко закупено кафе, „Селена“ се даряват два лева на Фондация „За нашите деца“ и нейната Детска къща. А на 3 юни 2022, членове на Асоциацията на жените предприемачи „Селена“, ще посетят, заедно с децата си Детската къща. Те ще запознаят своите деца с децата, лишени от родителски грижи и да им дадат един добър пример за това колко е важно да подкрепяш онези, които имат нужда от подкрепа.


.

В Асоциацията на жените предприемачи в България членуват дами, които са майки и отглеждат децата си, съчетавайки бизнеса с майчинството. Те искрено вярват, че е техен обществен дълг да подкрепят подобен тип активности и инициативи. Като майки с бизнеси, тези жени имат привилегията да бъдат в позиция, в която могат да помогнат. И смятат, че е редно да се възползват от нея и да обърнат специално внимание на децата, лишени от родителски грижи.


.

 

Защо го правят? За да дадат пример на бизнеса! Всеки един бизнес може да дари безвъзмездно - за тази или друга стойностна кауза. „Селена“ е просто един пример. Капка в океана. Пример за бизнеса, който дава за децата! Пример, който силно се надяваме да прелее нататък и да залее още множество бизнеси и фирми. Освен безвъзмездните дарения, всеки бранд или фирма може да създаде свой собствен продукт или услуга, чрез който да помага. Изберете сами своята кауза. Призивът на дамите от Асоциацията „Селена“ е: „Не оставайте безразлични! Нито към децата, нито към възрастните в обществото!“


.

 

„Селена“ и „Ведра кафе“ подкрепят Детска къща! Те вярват, че тези деца не бива да остават незабелязани. Те съществуват! Те са бъдещето! Те са умни, притежават различни умения, които могат да развият и да се превърнат в активна част от обществото. И имат нужда единствено от подкрепяща среда, мъничко вяра, добър пример и вдъхновение! Бъдете това вдъхновение! Нека бизнесът продължи да помага на децата!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4920 |02.03.2022 Лорер иска бизнеса да включи бесарабските българи и украинците в пазара на труда . 3| 4472 |18.02.2022 Заради скъпия ток: ББР подпомага бизнеса с необезпечени кредити . 12| 4675 |12.01.2022 Кабинетът ще помага на бизнеса, заяви премиерът Кирил Петков . 3| 4766 |29.11.2021 HENSOLDT доставя най-новата IFF технология на Въоръжените сили на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads