Реклама / Ads
0| 7219 |26.02.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кембридж стъпи в София чрез гимназия Златарски

.
Ученици от гимназия Златарски
Гимназия Златарски е асоциирана към Cambidge International Examinations
 

Международна гимназия Златарски вече е сертифицирана като Международен образователен център към University of Cambridge International Examinations (CIE). Така българските ученици ще имат възможност да се обучават по британските програми A Levels и IGCSE, като едновременно ще получават британска и българска диплома за средно образование. Ан Пънтис, изпълнителен директор към отдела за международни изпити на Университета Кеймбридж (CIE), коментира новината: „Изключително сме щастливи, че Международна гимназия Златарски – София е вече оторизиран център от Кеймбридж и се надявам, че сътрудничеството ни ще бъде дълго, ефективно и от голяма полза за учениците в региона”. CIE е най-голямата организация в света, предлагаща международни програми за ученици на възраст 14-19 години. 150 държави приемат дипломите Cambridge IGCSE и A Level, които са признати от най-престижните университети в света.

Това е голямо признание от престижния университет за високото качество на обучение в Гимназия Златарски, което разширява образователните перспективи пред учениците в България, като им предлага освен вече утвърдената си International Baccalaureate (IB) Diploma Programme в 11 и 12 клас и британските програми A Levels (11 и 12 клас) и IGCSE (9 и 10 клас). След като въведе International Baccalaureate през 2003 г., Гимназия Златарски бележи най-високи резултати, постигани от български ученици на международните изпити. Затова все повече ученици от България и чужбина избират Гимназия Златарски за предуниверситетска подготовка, вместо да заминават за чужбина за същите квалификации. Oxford, Warwick, UCL, Imperial and King’s College London приемат ученици на гимназията.

„Горди сме, че освен към International Baccalaureate, Гимназия Златарски е асоциирана и към Cambidge International Examinations. За 7 години създадохме най-успешната International Baccalaureate програма в България. С британските A Levels и IGCSE разширяваме възможностите за учениците тук, в България, да се обучават по качествени международни програми, което е неоспоримо предимство при кандидатстване в британски университети”, споделя г-жа Цветана Кардашева, директор на гимназията.

Благодарение на International Baccalaureate, A Levels и IGCSE в Гимназия Златарски все повече родители предпочитат децата им да се обучават по международните програми в България и едновременно с това да получават и българските си дипломи. Таксите в Гимназия Златарски в София за A Levels и International Baccalaureate (IB) са средно 5500 евро на година, докато същото обучение струва около 20 000 паунда в Англия, а в Швейцария таксите варират от 54 до 100 000 франка.

Гимназия Златарски е оторизиран UCAS център за кандидатстване във Великобритания и училището комуникира директно с британските университети. Това спестява на завършващите училището мъки по кандидатстването, ходене по фирми и им осигурява директен прием, без да се налага ‘подготвителна’ година за престижен университет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5673 |25.02.2010 "Ваканция/СПА 2010" отваря врати в София . 9| 12583 |23.02.2010 1500 съдят „Топлофикация – София” . 4| 5319 |08.02.2010 Имотите в София падат с 10%? . 1| 5375 |01.02.2010 Ирландци купиха Телефонната палата в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads