Реклама / Ads
0| 4920 |29.10.2021 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Кметът Пенчо Милков връчи наградите „Русе 21. Век“

.
Кметът на Русе Пенчо Милков връчи ежегодните награди „Русе 21. век“. Двама ученици и един студент бяха отличени за изключителните си постижения и завоювани награди от национални и международни състезания, олимпиади и конкурси.
 

„Тази награда е и огромна отговорност за вас, защото знаещите и можещите трябва да поемат грижата не само за себе си, но и за обществото“, каза Пенчо Милков по време на церемонията.

 

Единствената дама сред тримата първенци на Русе е Мария Кирилова – ученичка от 11-и клас в МГ „Баба Тонка“, която има изключителен принос за обогатяване на историята на училището си, както и за утвърждаване авторитета на Русе на национално и международно ниво. Завоювала е Кристален приз на международната конференция CompSysTech 2021 за научен доклад „Artificial Intelligence “3D IA Robot”, Специална награда на журито в „Методология и ИТ в образованието“ Международно състезание, Национален кръг, категория Използване на математически методи за решаване на практически проблеми. Носител е на Специалната награда на журито в националния конкурс „Млади изобретатели“ 2019 г. - село Оряховица от фондация „Миню Балкански“ за проект „3D образователна игра за изучаване на ноти“ и др.

 

Ивайло Георгиев е възпитаник на СУПНЕ „Фридрих Шилер” и е в 11-и  клас. Завършва първия гимназиален етап с пълно отличие, а на изпита за първо ниво на немска езикова диплома Ивайло постига най-високото ниво В1. През всички години на обучението си той завоюва високи резултати на национално и областно равнище по различни учебни предмети – по немски език, по физика и астрономия, по биология и здравно образование, по история и цивилизация, по география и икономика, като за учебната 2020/2021 година е спечелил първо място на Националната олимпиадата по история и цивилизации.

 

Третият награден е Йордан Ганев – студент в трети курс специалност „Софтуерно инженерство“ в РУ „Ангел Кънчев“. Участва в редица научни форуми и състезания и печели престижни награди, сред които: първа награда на състезанието NASA Space Apps Challenge – Русе, второ място в студентската научна сесия, секция Информатика и компютърни науки и др. В екип със свой колега разработва прототип на безконтактна вендинг машина, като с тази разработка участва в Студентска научна сесия. В своите изследвания студентът демонстрира задълбочени знания и умения по проблеми в областта на информатиката и компютърните науки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4311 |02.09.2021 Пенчо Милков към регионалното министерство: Част от таксите от Дунав мост трябва да остават в Русе . 7| 6111 |01.08.2013 Кметът на Поморие на разпит в полицията за АМ “Тракия” . 3| 5723 |15.05.2008 Кметът на Варна: Няма да допусна нито една тухла повече в курортите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads