Реклама / Ads
15| 4986 |14.05.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Ненчев клекна за ремонта на МиГ-29

.
Николай Ненчев
От далечна Южна Корея военният министър Николай Ненчев продължава да ръководи армията.След като назначми нов от хиляди километри нов шеф на военното разузнаване и изпрати войска на македонската граница, сега коментира и проблема с ремонтите на МиГ-29. Такива ще има, не е ясно дали ще го правят руснаци или поляци.
 
В началото на следващата седмица ще свикам съвета по отбрана, за да обсъдим проблема с изтребителите МиГ-29, каза пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев. Той е в Монголия в състава на официалната делегация, водена от президента Росен Плевнелиев, която днес е в Южна Корея. Заседанието трябва да реши дали ще се намерят 25 млн. лв. с авансово плащане на една трета от сумата за тази година за ремонт на три самолета, за да могат да тренират пилотите, които охраняват въздушните ни граници.

Министърът обясни, че не му се иска с лека ръка да даде парите, защото били на българските данъкоплатци. Той уточни, че по време на посещението на президента Плевнелиев в Полша, непосредствено преди да замине за Монголия, имало и представители на военното министерство. С полската страна били водени разговори за ремонта на нашите МиГ.

"Оказа се, че разликата в цената между Русия и Полша е много сериозна. Тоест, ако руската страна ни предлага да ремонтира един двигател на изтребител за 3 млн. лв., а МиГ-29 имат по два, Полша предлага това да стане за 2 млн. лв. на двигател. Нали разбирате, че тази разлика е много сериозна и мен лично ме засяга", уточни Ненчев. Преди няколко месеца той беше в Полша и след като се върна, обяви, че поляците са се съгласили да ремонтират наши двигатели на МиГ-29 и дори били предложили да ни дадат да ползваме временно под наем техни, докато станат готови българските. Няколко дни след това обаче говорителят на полското военно министерство опроверга думите на Ненчев и заяви, че такава договореност няма. Проблемът е, че договорът с руската компания РСК-МиГ изтича през септември, а са нужни спешни мерки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6015 |13.05.2015 Миков: Мост има, а път не!- 8 г. след първа копка на "Нова Европа" . 1| 5143 |13.05.2015 Чужда компания ще търси парите на КТБ . 14| 4655 |13.05.2015 Президентът моли корейския бизнес да дойде у нас . 4| 4935 |12.05.2015 Сигнал до ЕК! Квесторите на КТБ отказали да изплатят дарения за болни деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads