Реклама / Ads
0| 8775 |25.02.2014 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Поморие строи ултрамодерно рибарско пристанище

.
Поморие ще строи модерно рибарско пристанище за 10 милиона лева. Това стана ясно по време на посещението на министъра на МРР Десислава Терзиева в морския град. Тя лично донесе на кмета Иван Алексиев разрешителното за строеж на новото пристанище.
 

Финансирането по него ще дойде по оперативна програма развитие на сектор "Рибарство" на ИАРА, информира Стандарт нюз. Договорът за финансиране предстои да бъде подписан в близко време, след което ще стартират и процедурите за избор на изпълнител. На пристанището е предвидено да се изградят рибарски кей и рибна борса.

 

"Проектът е изключително важен за Поморие, а целта е да осигурим едно защитено място за нашите рибари. По-нататък ще търсим вариант и за изграждане на закрити лодкостоянки", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев. Министър Терзиева посети и прочутия Музей на солта в курортния град, за да провери как са инвестирани отпуснатите средства за реконструкцията му.

 

"Поздравявам кмета за добре свършената работа. С удоволствие гледам този музей, защото той със сигурност ще допринесе за развитието на туризма в общината", заяви министър Терзиева.

 

Министърката на регионалното развитие донесе добри вести и за Бургас. Тя заяви, че близо 9 милиона лева от националния бюджет ще бъдат инвестирани в републиканската пътна мрежа на територията на Бургаска област. Ремонтите на пътищата ще започнат в началото на строителния сезон и трябва да приключат до края на годината. За да бъдат избегнати жестоките задръствания на входа и изхода на Бургас, стартира проект за изграждане на обходен път, който ще изведе трафика извън морския град, обяви министър Терзиева. Трасето по северния обход може да започне най-рано през 2015 година, тъй като предстоят дълги и сложни отчуждителни процедури.

 

"Когато тези процедури завършат, се надявам да намерим финансиране. Северният обход струва много пари, но е много важен за Бургас. Недопустимо е от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака по 2-3 часа заради задръстване", каза Терзиева. Тази година започва ремонтът на пътя Миролюбово-Каблешково-Ахелой. За него са осигурени 4 милиона лева. Трасето от Бургас до Слънчев бряг обаче остава за следващата година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5312 |10.12.2013 Строителството в криза: 7,8% спад . 5| 6604 |09.12.2013 Пестим от “Струма”, строим “Хемус” . 7| 6099 |01.08.2013 Кметът на Поморие на разпит в полицията за АМ “Тракия” . 26| 5876 |05.06.2013 Натискат ни с 1 млрд евро глоба да строим АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads