Реклама / Ads
4| 5756 |03.07.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Правим опити да върнем скандинавските туристи у нас

.
Отливът на скандинавски туристи от България и мерките, които страната ни да предприеме, за да възстанови имиджа си на сигурна и безопасна дестинация бяха обсъдени днес на работен обяд.
 

Срещата беше между зам.министърът на външните работи Милен Керемедчиев посланиците на скандинавските държави. На срещата присъстваха Н.П. Кауко Ямсен, посланик на Република Финландия, Н.П. Коре Ерхард Янсон, посланик на Кралство Дания, Н.П Тове Скарстейн, посланик на Кралство Норвегия, г-н Андерс Стор, първи заместник ръководител на мисията на Кралство Швеция и Стела Балтова, заместник-председател на Държавната агенция по туризъм.

sreshta turizum.jpgКакто вече ви информирахме, на работната среща, организирана от Съюза на инвеститорите в туризма на 16 юни в Слънчев бряг, в присъствието на Керемедчиев, туроператорите и хотелиерите споделиха притеснения от сериозния спад с около 50% на туристи от скандинавските държави. Това стана, след като миналата година шведски гражданин беше убит в курортния комплекс и последва бурна реакция на медиите в северните страни. По същия повод СИТ изпрати покана за среща до министър Михаил Миков, на която да бъдат набелязани спешни мерки за подобряване сигурността в курортите и връщането на чувството за безопасност у туристите. Според посланиците две са основните причини, които карат скандинавците да изберат друга посока на пътуванията си - лошо обслужване и липса на сигурност в българските курорти.

sreshta_turisum.jpgСтела Балтова предложи ДАТ да организира среща с браншовите организации в туризма, на която да бъдат обсъдени проблемите на обслужването и човешките ресурси. Сигурността на курортите е въпрос на единна политика и сътрудничество между отделните институции - МВР, прокуратура, МВнР, каза Милен Керемедчиев, който е и председател на Консултативния съвет по международно сътрудничество към СИТ. Той ще организира обща среща с Главния секретар на МВР и представители на прокуратурата по конкретни случаи, описани от чуждите посланици и лично ще проследи развитието на следствията и делата по тях. През октомври ще се състои втора среща с дипломатите, на която ще ги информира за резултатите.

Керемедчиев отправи към посланиците молба да съдействат информациите за подобряване на сигурността в курортите ни да стигат до гражданите на съответните държави. Заместник министърът ще инструктира българските посланици в скандинавските страни да започнат активна разяснителна кампания с конкретни примери за добро сътрудничество между институциите на България в подобряване на сигурността и безопасността в градовете и местата за почивка. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5131 |30.06.2008 Царево очаква чешки туристи . 1| 5439 |27.06.2008 Недоволните туристи ще могат се оплакват в сезонни приемни . 1| 9353 |18.06.2008 Туристическата такса в Несебър по-висока от догодина . 0| 5281 |09.06.2008 Созополските плажове ще са достъпни за туристите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads