Реклама / Ads
0| 5677 |26.03.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Розовата Мерилин е фаворит на силните жени

.
Най-накрая българският елит се срещна с творенията на гениалния Анди Уорхол
 
10-те Мерилинки на поп-арт идола Уорхол за първи път гостуват в България до края на този месец. Всеки фен на Мерилин трябва да използва възможността да я види в всичките й лица, а който може и да си я закупи, докато му е само на една крачка разстояние, защото след това отива директно в музей.

Вече десетилетия наред Мерилин продължава да подлудява света. Иконата е най-търсената от световния елит жена, за която се състезават и милионери и милиардери. Много са имената на колекционерите на всичко свързано с нея, които обикалят различните музеи и търгове по света в търсене на нещо Мерилинско.

За вечния интерес към Мерилин най-достоверно може да ни говорят от световноизвестния Аукцион Christie’s, където всяка година се провеждат различни търгове посветени на поп иконата на всички времена. Именно там се събира елита от цял свят, за да види изяществото на всичко свързано с Мерилин, да се докосне до нея и разбира се – да наддава с милиони, за да притежава нещо свързано с нея. Факт е, че да си собственик на една такава Мерилин струва цяло състояние, но за истинските колекционери и хора с възможности това е несравнимо удоволствие.



Притежанието на Мерилин освен въпрос на чест и висок социален статус, може да се окаже изключително разумна инвестиция. Картина от колекцията през 1962 г. се е продавала за 250 долара, днес за минимум 250 000 долара, а утре може да е цяло състояние. Така например именно на търг в Christie’s преди година настоящият милионер Ричърд Уайдман продаде своята Жълта Мерилин, закупена за 250 долара, за над 15 000 000 долара. Пак в аукциона на богатите през 2006 г. бе продадена и Оранжевата Мерилин на колосалната цена от 16 500 000 долара.



Благодарение именно на творците като Анди Уорхол, днес любимата на всички Мерилин може да бъде открита навсякъде за много по-символична стойност. Редица успешни марки носят името и лика й, с което стават фаворит сред жените за отрицателно време. За размерите на България не е учудващо, че родната марка Мерилин стана тотален хит и всички жени смятат, че е символ на истинската жена. За тези, които не можем да си позволим да дадем няколко стотин-хиляди долара достатъчно е, че можем да открием духа на Мерилин навсякъде около нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6925 |17.12.2009 Мерилин се превърна в модна тенденция . 6| 8269 |23.07.2009 Как Борисов стана новият фаворит на Запада? . 2| 22695 |03.04.2009 Феромоните – скритото оръжие на Мерилин Монро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads