Реклама / Ads
0| 5117 |09.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Само 4 и 5-звездни могат да бъдат SPA, уелнес и бизнес хотелите

.
В действащата нормативна уредба липсват конкретни изисквания, отразяващи спецификата на отделните видове хотели. За първи път се дава точна дефиниция на бизнес хотел, резиденс, SPA и др.
   Само 4 и 5-звездни могат да бъдат SPA, уелнес и бизнес хотелите. Това предвиждат одобрените от правителството изменения и допълнения в Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения, предава агенция Фокус.
Целта е да се създадат условия за развитие на специализирани форми на туризъм - конгресен, балнео, SPA и уелнес, чрез създаване на конкретни изисквания към съответните видове хотели и предлаганите в тях услуги.
В действащата нормативна уредба липсват конкретни изисквания, отразяващи спецификата на отделните видове хотели. За първи път се дава точна дефиниция на бизнес хотел.
Бизнес-хотелите трябва да осигуряват условия за провеждане на работни срещи, конференции, конгреси, презентации, приеми, семинари и т.н.
Хотел-резиденс ще бъдат 5-звездни и ще предлагат висок комфорт и нетрадиционно обзавеждане. Те ще бъдат изградени при пълна свобода на проектирането и архитектурно-творчески решения на външната конструкция и фасадата на хотела - резиденции, старинни сгради, паметници на културата. SPA-хотелите е необходимо да предлагат разнообразни водни и козметични процедури, спортни занимания, природосъобразни форми и методи за почивка, физическо и естетическо поддържане на тялото, които са консултирани и реализирани от квалифициран персонал.
Уелнес-хотелите трябва да разполагат със SPA или уелнес център, в които се прилагат разнообразни услуги, процедури, терапии и програми, културно-развлекателни и хоби занимания.
Балнео-хотелите трябва да имат балнео-лечебен център със специализирано оборудвани кабинети, предназначени за извършване на профилактика, лечение и рехабилитация на туристите от квалифициран медицински и немедицински персонал.
Клуб-хотелите пък са средство за подслон, в което туристите се обслужват по интереси и се предлагат основни и разнообразни допълнителни услуги.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2869 |26.09.2023 Икономистът Георги Вулджев: Датата 1 януари 2025 г. за влизане в еврозоната е напълно пожелателна . 4| 5297 |25.09.2023 Гергов ще пие студена вода. Окончателно запорираха варненските акции в Пловдивския панаир . 0| 3170 |25.09.2023 HOLIDAY PARK Хасково отваря врати . 0| 5306 |25.09.2023 Скандал с българи на границата с Турция: Счупиха ни личните карти и не ни пуснаха да минем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads