Реклама / Ads
16| 8678 |23.12.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Само във Фрог: Орешарски отряза проект за мост към голфигрището на Вальо Златев, ГЕРБ го одобри

.
Мостът към голф игрището в Правец
Проектът за изграждане на мостче към голф игрището на петролния бос Валентин Златев в Правец първоначално е бил отхвърлен, като неотговарящ на критериите за финансиране по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ от предходното ръководство на Държавен фонд "Земеделие" по времето на правителството на Пламен Орешарски, става ясно от документи, с които Фрог нюз разполага.
 

На практика проектът е описан документално, като "Реконструкция на част от второстепенната улична мрежа чрез изграждане на носеща конструкция на велоалея". Зад това название обаче се крие строителството на мост над езерото в Правец. Въпросното съоръжение струва над един милион лева без ДДС на европейския данъкоплатец.

 

По закон обаче, според запознати, през ПРСР не може да се финансира строителство на мостове, пък били те и пешеходни. Подобни съоръжения би трябвало да се изграждат с пари по други програми. В случая обаче пряката пешеходна връзка между "РИУ Правец" - хотела на бащата Валентин Златев - и неговото голф-игрище е финасирана по селската програма. Когато ДФЗ, в лицето на Мирослав Николов „отрязва“ община Правец за  мостчето, решението е обжалвано от кмета на града Румен Гуниски. Същият е  близък приятел на Валентин Златев. Според запознати именно тази дружба е станала причина за похищението на сина му – Румен Гунински младши, който се превърна в последната жертва на „Наглите“. 

 

Заповед, с която се отказва финансирането на проекта от ДФЗ

 

 

 

 

След смяната на ръководството във фонда от ГЕРБ, проектът е задвижен и на 24 април тази година Община Правец е открила обществена поръчка за избор на строител.  Цената на поръчката на "велоалеята" ( да се разбира мост)  е над 1 072 000 без ДДС. На търгът се явяват трима участници и общината си избира  "Джи Пи Груп" за строител.  Това, очевидно случайно е фирмата, която проектира "РИУ Правец", а също и клубната къща и голф-академията от прилежащия комплекс. Фирмата, като цяло, често печели обществени поръчки в Правец. "Джи Пи Груп"  участва и в консорциума, който ще строи новата 23 километрова отсечка от автомагистрала "Хемус" за скромната за България цена от 300 млиона. Втората част от лота беше спечелена от ПСТ Хемус, в която влиза сочената за близка до #КОЙ - ПСТ Груп. "Джи пи груп" е и ексклузивен строител на "Лукойл нефтохим Бургас", чийто генерален директор е Валентин Златев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5274 |15.11.2015 ЧЕЗ изгражда мрежа за присъединяване на нови клиенти в Самоков . 0| 5618 |16.10.2015 Полуфиналът на Евроволей 2015 само с участието на България ще се излъчва в Кюстендил . 6| 5762 |16.09.2015 Я. Гечев за Фрог: 500 млн. може да са загубите по Програмата за селските райони . 25| 6175 |30.08.2015 Борисов обвини Орешарски и за закъснението на АМ "Хемус"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads