Реклама / Ads
5| 5856 |20.11.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Стойнев: Данъчната политика в България няма да се променя

.
Драгомир Стойнев
Данъчната политика в България няма да се променя в бъдеще, заяви Драгомир Стойнев на среща с представители на 15 корпорации, членуващи в Бизнес съвета за Международно разбирателство, в рамките на посещението му в САЩ.
 

По думите му България ще продължава да прилага най-ниски данъчни ставки в Европа – 10% корпоративен данък, 0% за реинвестиране на печалба в общини с висока безработица, 5% данък върху дивидентите, предаде БТВ. Стойнев подчерта, че това, че данъчната политика няма да се променя не означава, че няма да се подобрява. Той добави, че от следващата година се предвиждат облекчения за хората с минимални доходи, но те по никакъв начин няма да тежат на работодателите и бизнеса.
 

„Политическите отношения между България и САЩ са на изключително високо ниво. Смятам, че е време да пренесем позитивната динамика и в сферата на икономиката, където наблюдавам известно забавяне”, обяви министърът на икономиката и енергетиката, цитиран от "Фокус". Според Стойнев визитата му в САЩ цели да даде нов импулс на контактите между деловите среди в двете държави в сферата на икономиката и енергетиката.

Българският посланик Елена Поптодорова подчерта от своя страна, че отношенията между България и САЩ са стратегически и са много добре развити на политическо ниво, както и в сферите на правоприлагането и отбраната. Областите, които имат нужда от по-силно развитие, са търговията и инвестициите. В тази връзка министър Стойнев запозна представителите на американския бизнес с усилията на правителство за „подобряване на бизнес средата, намаляване на регулаторните тежести и подкрепа за инвестициите”.
 

Стойнев посочи, че правителството е решило вместо да налага решения, да попита компаниите какво им е необходимо. „Всички компании се спряха на един голям проблем – бюрокрацията”, каза иконимическият министър и добави, че вече са взети мерки за облекчаването или премахването на 85 режима за разрешителни и лицензии. „Бизнесът трябва да усеща държавата само когато си плаща данъците, в останалото време трябва да е свободен да работи и да се развива”, подчерта Стойнев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6201 |04.08.2013 Драгомир Стойнев: Енергетиката се нормализира . 25| 5813 |05.07.2013 Стойнев: Енергетиката е като стая с барут, в която човек държи запалка . 11| 6216 |17.06.2013 Министър Стойнев: Важно е да има стабилен кабинет заради инвеститорите . 15| 6357 |13.06.2013 Анжела Тонева: Ще преразгледаме политиката с ВЕИ-производителите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads