Реклама / Ads
0| 5358 |04.05.2007 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Тръгна подписка в защита на парк “Странджа”

.
Общинският съвет на Царево и незаконният строител на вилно селище „Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за създаване на Парка от 1995 г, за да бъде обявена тя за нищожна.
 
Strandzha.jpgСлед протестите в защита на природен парк “Странджа”, представители на сдружение “Златна Странджа”стартираха и подписка със същата цел, съобщи Burgasinfo.
Разкрит е пункт в книжарница “Хеликон”, където всеки желаещ може да изрази гражданската си позиция. Подписката е качена и в интернет на адрес: https://www.bgpetition.com/strandja/index.html.
Общинският съвет на Царево и незаконният строител на вилно селище „Златна перла” край село Варвара, обжалват заповедта за създаване на Парка от 1995 г, за да бъде обявена тя за нищожна. Единствено статутът на Парка спира безконтролното застрояване по Южното Черноморие сега. Резултатите от подобно строителство всеки може да види днес - от Златни пясъци през Слънчев бряг и Созопол, до Лозенец и бившия къмпинг Нестинарка край Царево. Следващото заседение на Върховния административен съд ще бъде на 21 май 2007 година.
Всички държави без изключение се стремят да съхранят своята природа, чрез така наречените защитени територии - резервати, национални и природни паркове, защитени местности и др., а в България е обратно – защитени територии биват ликвидирани една по една, заради инвеститорски интереси, смятат еколозите. “Положението в страната ни е направо стряскащо. Ситуацията в България, свързана с унищожението на природата, е нетърпима и абсурдна. Глобалното затопляне чука на вратите ни със своите катастрофални последици, а ние мълчим и позволяваме единични финансови интереси да определят унищожаването на най-ценното, което имаме - природата на България, нашето национално богатство», обявяват в открито писмо до медиите от сдружение "Златна Странджа". "ФН"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 1683 |17.04.2024 ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година . 2| 3000 |15.04.2024 БДЖ вдига драстично цените на билетите за пътуване с влак . 0| 2286 |15.04.2024 Безплатни консултации с неврохирурга проф. д-р Дениз Коня на 27.04.24г. в София . 0| 3317 |11.04.2024 Практикер отвори своя трети хипермаркет в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads