Реклама / Ads
0| 5707 |11.09.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Във фермата на "Боровица" - между красиви гледки и качествена храна

.
Село Боровица, освен с красивите гледки на природата в Белоградчишкия район, впечатлява и кулинарно - с млечните продукти от собствени крави и с изцяло естествени съставки на кравеферма и мандра "Боровица".
 

Село Боровица се намира в област Видин. Името му идва от скалния феномер Боров камък, която се извисява над селото. На десетина километра от селото виждаме и Белоградчишките скали.


.
Боров камък

 

От 2019 година тук заработва кравеферма и мандра "Боровица". На мястото на някогашен кравекомплекс с европейски средства е изградена изцяло нова ферма. Строителството започва през 2016 година и е завършено през май 2019, когато са внесени специално селектирани 101 крави, порода "Холщайн" от Чехия. 

 


.

 

Преди и след


.

 

Оттогава насам животните във фермата са се удвоили - че и отгоре. В "Боровица" сами отглеждат своите крави и произвеждат продуктите си само от тяхното мляко - пълномаслено. Така в продуктите няма нищо, което не можем да открием в природата.

 

Сами отглеждат и храната за животните, осигуряват целогодишната храна на животните. Както знаем - хранителният процес е изключително важен за здравето на кравите и качеството на млякото. 


.

 

Няколко години, след като фермата започва работа, отваря и мандрата, в която произвеждат собствена продукция под марка "Боровица". Мандрата се намира в непосредствена близост до фермата. Издоеното мляко постъпва в мандрата  за обработка и производство на продукция без забавяне.

 

Към класическите фермерски изделия като кисело мляко сирене, кашкавал и извара, сред продуктите откриваме моцарела, айрян, кашкавали и сирена с различни вкусове - манатарка, орехи, боровинка и още много.


.

 

"Вярваме, че в днешно време е особено важно с какво се храним - ние, нашите деца, нашите родители. Важно е да възпитаваме от рано вкуса към истинските чисти, натурални продукти. Ето защо произвеждаме нашите сирена по класическа технология, с български закваски. Спазваме технологичното време за зреене и не добавяме сухо мляко, оцветители и други заместители. Радваме се, че вкусът се харесва и на най-малките", казват от "Боровица".

 

Освен от физическия магазин на "Боровица" в самото село, мандрата има три свои фирмени магазина и в София - на ул. „Братя Миладинови“ 29 в центъра на столицата, на ул. „Нишава“ 47А в "Белите брези" и на ул. „Марагидик“ 25 в "Редута". Ще ги намерите и в някои от хранителните вериги, био магазини и ресторанти.

 

Също така - продуктите могат да бъдат купени и от онлайн магазина на "Боровица".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3880 |30.08.2024 Коя е „Фръцлата“ на Сицилия? . 0| 4132 |27.08.2024 Къде намират приложение устройствата от магазина за шпиони? . 3| 4472 |23.08.2024 Става ли Сицилия за лятна почивка? . 2| 5660 |22.08.2024 Вицепрезидентът на КНСБ: След 20 години всеки втори работещ ще е на над 55-годишна възраст

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads