Реклама / Ads
9| 12223 |30.11.2009 ГЛАСЪТ

Четвърти километър

.
Из делниците на един луд
 
Тони Филипов, д-р

Понеделник, 23 ноември

Във връзка с празника Въведение Богородично шефката на женската ГЕРБ в София Албена Йорданова отишла да запали свещичка на Богородичка, както казва учителят Борисов. До тук добре. Но рекла и нещо да рече и пропуснала златен шанс да замълчи: „Добре е да се поучим от турските сериали, да видим там какви са отношенията в семейството.” Права е, но защо само от турските?! И от американските може. Например „Дързост и красота”. Там семейните ценности са издигнати до неподозирани висоти. Всичко се развива в семейство Форестър, дори дейности, които обикновено се изнасят извън семейството. Един ден слушам (случайно) как Стефани вика на Ерик: "Но скъпи, Брук е спала вече с всички мъже в семейството..." И пенсиите гледат с придихание това сложно ашладисване в името на семейството…
Проф. Лъчезар Филипов, зам.-директор на Института за космически изследвания на БАН съобщил пред „Новинар”, че наши учени задали 30 въпроса на извънземните и те им отговорили. 30! Не един или два, а 30! Щото те, извънземните, били вече тук и ни наблюдавали.

И аз ги наблюдавам – навсякъде са! Даже понякога стигам до кощунствената мисъл, че те ни управляват… Но ме смущава, че професорът вика, че те били готови да ни помогнат. А такава готовност в управляващите досега не съм забелязал… Но пък от друга страна, според него се оказва, че ние не сме знаели какво да поискаме от тях. Което пък обяснява защо не ни помагат…
Които и да са, оказва се, че ние не сме подготвени. И как ще сме! През 2003 г. депутатът от КБ Димитър Дойчинов видя над стадиона в Перник летящи чинии. И предложи НС спешно да приеме стратегия, срещна се и със Станишев. Но Станишев понеже не вярвал в извънземния разум, не даде ход на стратегията. Те червените май в никой разум не вярват… И се пропуснаха 6 златни години да се подготвим.

Подозирам, че в момента на откритието Дойчинов е бил докарал оня дъх, който Кърт Вонегът нарича „иприт и рози”… Но това не намалява стойността на откритието. И което е най-важното с оглед на съобщението на БАН, помня, че тогава питахме Дойчинов дали вярва, че НЛО се опитва да контактува с нас. Рече: „Допускам го." Разбирате ли какво ви казвам?! Този пернишки интелект е изпреварил с шест години БАН!

Между другото, четох, че думата „извънземен” е с пернишки произход. Те така викали на тия, дето напускали община Земен и се преселвали в Перник – демек извън Земен. В последствие това наименование се разшири и днес шопите викат извънземен на всеки, който кара Голф тройка по жълтите паветета.
В тая връзка бях потресен като прочетох, че бордът на директорите на МБАЛ "Рахила Ангелова" в Перник взел решение абортите да поскъпнат двойно. Не биваше! Трябваше да ги намалят, ако не е възможно изцяло да са безплатни…
Както и да е. Но не съм съгласен с Л. Филипов, че сме напълно неподготвени. Още през 2003 г. уфологът Кънев представи всемирна валута – “галактос”. А пари като има, човек за всичко е подготвен, не ли?
Обаче пък нали ние сме малък народ и големите винаги ни ебават. От Британския космически институт откраднаха идеята на Кирчо и създадоха „първата” космическа валута - Quid (Универсална междугалактическа квазивалута).
Но следващата идея е доказала, че е неоткрадваема, тя е само за вътрешна консумация. Новият шеф на БДЖ-то Милчо Ламбрев рекъл, че ще качваме турските тирове. Щото министър Цветков заповядал да разтоварят магистрала „Тракия”. А на него му заповядал Бойко.

През 2003 г. Никито Василев имаше такава идея. Тогава „Новинар” разкри, че това е опитвано и преди. Известно е като “Каспичански проект”. Провалил се естествено. Което не значи, че пак ще се провали. Във всеки случай трябва да се опита. Ако не стане на влак, да се види дали не може на самолет. В краен случай да се качват на други тирове. Ако качим един тир върху друг, ще намалим трафика двойно, което пак е нещо.
Няма невъзможни неща. Винаги се намира някой, който не е чул, че едно нещо е невъзможно, и го прави. В това отношение новата власт има огромни предимство.

Братя българи от САЩ, пишете какво е станало на срещата на Желева с диаспората. Чух, че нещо ви посъветвала на висок глас да не ревете на чужди гробища. Точно както Бойко в „Сеизмограф” посъветва Янето. Което ме кара да мисля, че в кабинета всички усилено усвояват речника на Борисов. Жалко, че не е по-богат!

Вторник, 24 ноември
Ново изследване за ролята на парите в човешкото щастие на австралийския учен Пол Фриджтърс установило, че парите носят щастие. А загубата на пари се преживявяла като загуба на близък човек. Това го казвам само, за да илюстрирам, че и хорските учени се занимават с глупости. Иначе лично аз споделям възгледите за „хедонистичната мелница” на британския икономист Ричард Лейард. Хората бързо свикват с новата степен на богатство и започват да искат още. Ако сте наблюдавали българските пенсии като мен, ще се съгласите. Колко пъти им се дигнаха парите и те все не са щастливи и искат още. Отделно, дето се събират при „Ал. Невски” уж да протестират, а всъщност събират люспите злато, дето се отмиват от кубетата.

Цяла нощ не съм спал от вълнение, че извънземните са ни писали! Така съм се радвал само веднъж през живота си, когато царят ми прати коледна картичка. Или не ми прати, не помня. И много ми стана драго, като видях, че ученият от БАН Лъчезар Филипов и арх. Марияна Везнева, която всъщност разчела пиктограмите, гостуват на Милен и Лора. Обаче Милен ми развали настроението, подхилкваше се иронично през цялото време. Госпожата вика, че пиктограмите били дело на махатмите от Шамбала, Милен се хили. Тя вика, че била в телепатична връзка с тях, той пак се хили. Тя вика, че си имала уговорка да й пускат пиктограмите в английските ниви, той се хили. Ама никакво уважение! Как може!
Тази Шамбала, според един руски академик, се намира в Хималаите и там в шестоъгълни стаи живеели жителите на Атлантида. Те били на по 6 000 г. Стояли в поза лотос, в свръхсъзнателното състояние “самадхи” и чакали да дойде техният час. (6000 г. чакат да дойде техния час, ние опищяхме орталъка за некакви си 20 г.!)
Госпожа Везнева питала извънземните и за икономическата криза. Рекли, че докато човечеството не развие и двете полукълба на мозъка си, е в опасност. Милен пак се изхили.
А това за полукълбата е страшно важно и, ако се замисли човек, именно то храни и Милен. Когато човек гледа телевизия, мозъчната активност се премества от лявото полукълбо, което отговаря за логическата мисъл в дясното, което е на емоциите и не мисли, а само се кефи. При това преместване на активността се отделят ендорфини (опиати), които водят до физическо пристрастяване към гледането на телевизия, в това число и на сутрешните блокове. Иначе няма никаква причина, нито политическа, нито познавателна, да седим пред телевизора и да зяпаме Бареков или Милен как се лензят…
Като цяло това, дето го разправя г-жа Везнева е известно отдавна от дейността на теософското общество, създадено от г-жа Блаватска през 1875 г… Тази г-жа Блаватска също получавала телепатични и писмени послания от духовните учители в Хималаите…

Но що ни трябва да се връщаме чак до теософите?! Само преди 20 г. военните от ГЩ, под ръководството на министър Луджев, копаха две години и заровиха 16 млн. в дупката в Царичина. Какво търсеха? Съкровището на Самуил, двуполовия човек… Изобщо търсеха си акъла. И тогава бяха намесени извънземните. Екстрасенската Елена Логинова ходеше с една тетрадка и записваше напътствията им… И полковници и генерали копаха като луди…

Иначе и аз вярвам, че не може да няма и друг разум из милиардите милиарди звезди. Но не вярвам точно на нас да се обадят. Мислил съм например защо Христос не се е явил на нас, а на евреите. Щото ако беше дошъл при нас и беше казал: “Истината ви казвам! Вервайте ми!”- ние щяхме веднага да му повярваме… На кой не повярвахме? И нямаше да го разпънем, нямаше да стане жертва и да изкупи човешките грехове и цялата история щеше да се преебе…
А, ако се питате защо точно Лъчезар Филипов заговори за извънземните, веднага ще ви обясня. От гузност. През 1978 г. над София се появи странно тяло, голямо колкото топка за тенис с необичайно ярка светлина. Тогава на заседание на Държавния съвет, ако не се лъжа под председателството на Гриша Филипов, се взело решение да се скрие от народа и да му се каже, че това е Вечерницата. Та сега синът реабилитира истината.

Сряда, 25 ноември
Монитор ликува: „Имунитетът на Овчаров на косъм. Прокуратурата погва трети министър на Станишев.” Ей, не се радвайте толкова. Министрите са крайно число, ще ги свършат и ще почнат зам.-министрите… Или вие точно затова се радвате?
„Дойче Веле” коментира Дянков: „Той се завърна след успешна кариера в СБ, за да работи за страната си, но работата в България, види се, не е лесна работа… Защо способните и образовани българи изграждат успешни кариери за нула време извън родината си, а тук не става?”
Да, бе, верно? Що не става? Да не би да е затова, че една кариера в чужбина може да се състои и без доказателства, а тук сме малка страна и се знае всичко за всеки?

Пък според „Стандарт” Дянков избрал Борисов пред Обама. Обамата поканил жена му за финансов съветник, но те предпочели предизвикателството в България. Така ще да е. Те и царските юпита точно затова дойдоха. И като свърши предизвикателството си се върнаха пак в Ситито в Лондон и големите банки. Или бъркам?
Абе, колкото и да е хубава една работа, чакаш ли само на заплата, мани я! А министър е друго. На Бакърджиев през лятото му влязоха крадци дома и отмъкнаха от касата в спалнята 200 хил. евро, 20 хил. лв., часовници “Картие” и “Монблан”, златни накити на неизвестна стойност. Преди години пак му влизаха и взеха 200 хил. лв. Е, как става? При това, имайте предвид, че той беше вицепремиер само 2 години!

От Монтана ми съобщиха, че Фидоска около изборите изтеглила 2 млн. лв., като разправяла, че ще стане министър и ще намери начин да ги върне. Щото какво ще да се заканва Бойко, няма начин да няма начин! Не настоявам, само казвам какво ми казаха… От тази информация мога да си помисля, че толкова струва министерски пост, но ще отида твърде далеч. А аз и без това понякога отивам толкова далече, че някой път направо няма да мога да се върна. И ще има да ме търсите…
Нора Стоичкова пише в „Новинар”: „Чува се например, че един председател на държавен пазарен регулатор е платил 10 млн., вероятно в евро, за да запази поста си.”

У нас нещо като почне да се чува, все излиза истина. Пак почна да се чува, че Пеевски купува „24 часа” и „Труд”. Споменаха ми и цифра - 70 млн. евро. Голяма грешка прави Бойко, но да не му пречим. Знанието може да се предаде, но мъдростта не. Мъдростта, че падналият няма приятели… журналисти, всеки трябва сам да си я открие. Ще.
Та за юпитата, де. Ако някой си зареже хубавата работа на запад и дойде да ни оправя, още на границата трябва да го посрещат или психиатрите, или прокуратурата. Имам пресантиман, че в конкретния случай има яснота чий ангажимент е посрещането, но не е моя работа да турям диагнози…

Ало, пенсиите, чета, че свинският грип затихвал, но вие не се отпускайте, пазете се, щото идвал редовният сезонен грип. То пък как ли да се пазите. Четох някъде, че някакъв биолог бил рекъл: “Каквото и да направите, в живота винаги побеждават микробите.” Всъщност, сега ми хрумва един начин, посочен от поета Георги Константинов, как да ги победите:
Ако умра, разбира се,
в един далечен ден -
и всички подли вируси
ще изпомрат във мен.
Точно така! Мамка им и вируси!

Четвъртък, 26 ноември
Даниел Вълчев вика: „Това статукво за първи път беше разколебано през 2001 г., когато изборите бяха спечелени от Симеон, вторият път е сега, когато ги спечели Борисов. За съжаление трябва да призная, че въпреки добрите неща, които се случиха след 2001 г., някак си неусетно, “бавно и полека”, статуквото отново набра сила.”
За съжаление, трябва да кажа, че пак ще стане така. И макар че по принцип твърдя противното, този път съм склонен да кажа, че истината е проста и по милиционерски чиста… Бойко е общият кандидат на политическата класа, призван да запази статуквото.

Прав е Лечков, може много да ви стане криво, но е прав: „Възмездие няма да има. Убеден съм! Възмездие има само в приказките… Разберете, няма да има осъден министър!”
Жалко! Мен ми се щеше Станишев в Пазарджишкия… Но явно няма да стане. То пък кой ли е вярвал, че ще стане… Изследване на центъра на атомния социолог Павлов твърди, че 60% от хората у нас не вярвали, че ще видят бивш министър в райе. Ако не става дума за налудност на изследователите, то остава да е налудност в електората. Щото данните същевременно показват, че 80% одобряват ревизията на предишната власт… Тоест, излиза, че одобряват една ревизия „за сведение” така да се каже…

Колкото до Станишев, той си призна оня ден: „Може да имам много трески за дялане, ама крадец не съм.”
Да ви кажа честно, не съм единодушен. И Виденов май беше честен. И Костов беше кадърен. Та се чудя - честен некадърник, или крадлив и кадърен? С простата си глава аз разсъждавам така: кадърният ще понаправи и за себе си, но ще понаправи и за другите, а некадърният ни за себе си, ни за другите… В първия случай поне един ще се облагодетелства, а във втория – никой! Възможността за честен и кадърен умишлено я изключвам. Ако можехме да родим такъв, за 20 г. все щяхме да родим баре един. Но даже и да се появи отнякъде такъв, ние няма да го изберем, сигурен съм. Дотолкова свикнахме, че всички са маскари, че няма да го разпознаем.

Лошото е, че лъжата придоби глобални размери. Хакери проникнали в компютъра на шефа на отдела за изследване на климата в университета на Източна Англия проф. Фил Джоунс и отмъкнали пощата, от която става ясно, че световната конспирация не е рожба само на болни мозъци. На 12.10. 2009 г. проф. Джоунс писал на американските си колеги: „Факт, е че в момента не можем да твърдим, че има затопляне, това е пародия.”
Какво ли не се наговори за глобалното затопляне! Стигна се до такива куриози, че в Австралия въведоха данък „пръдня” на кравите, щото отделяли метан и ускорявали климатичните промени. Даже се измисли екологичен вибратор - жива пчела се затваря в бамбукова тръба. Аз бих го направил с бръмбар жетварка, ама и с пчела става…
А истината, която многократно съм ви споделял, е, че цялата калимера е да се ограбват бедните народи за сметка на богатите. $300-350 млрд. са необходими годишно за прилагането на Протокола от Киото. И за по-малко пари се е лъгало повече.


Това на снимката е единственото доказателство за
глобалното затопляне!


Пък датски журналисти установили, че много от шефовете на СЗО били на ведомост в компании като “Рош” (Тамифлу), “Глаксо” (Реленца) и др. И затова се застъпвали яростно за обявяване на свинския за пандемия и за провеждането на масова имунизация. И независимо, че досега свинския е взел 6750 жертви (средната годишна смъртност от “традиционните” видове грип достига до 500 хил. души), далавераджиите продължават да настояват за пандемия и ваксинация.
Бих могъл да се радвам, че още на 30 април съм обяснил подробно тази грандиозна многомилиардна далавера, но ми е тъжно, че пак са ни хванали на бастуна с кривото…

Проф. д-р Искрен Коцев, експерт по гастроентерология и диететика обяснява пред „Стандарт” какви са безопасните дози алкохол: 100 мл вино, 25 мл ракия, 200 мл бира. „За жалост, вика, минималната "мярка" на българина е 100 г твърд алкохол.”
25 мл с пипетка ли да го отмерваме, бе!? Отиваш на гости и домакинът раздава капкомерите… Това да не са давилови капки! И какво ние, дето пием по 100 г. (няколко пъти) сме алкохолици, така ли?
Тоя специално не го разбирам каква му е далаверата. Няма да се учудя, ако работи за някой безалкохолен гигант. Почнах вече всички да подозирам. Греховно е така да се мисли за хората, но рядко е грешно.
Пък може и безкористно да го прави. Тя докторската логика е малко бамбашка. За тях всеки, който пие повече от личния си лекар, е алкохолик. Така че избирайте си внимателно личния лекар. Той трябва да е искрен с вас и да ви каже той колко пие, а не колко вие да пиете. Д-р Искрен Коцев не ми се вижда напълно искрен: „Категорично съм против алкохола - достатъчно съм се нагледал на увреждания от него по хранопровод, стомах, дебело черво…”
Само един въпрос ще му задам. Досторите като искат да запазят един орган за по-дълго време във вода ли го слагат, или в спирт?

Алкохолът не е от темите, по които човек трябва да изглежда прекалено вещ, но много се дразня на докторите. Особено като почнат да опяват преди празниците. Да седнат и да си решат колко грама е полезно, та ние като седнем да сме наясно с колко нарушаваме. Щото МЗ наскоро излезе с програма срещу алкохолизма, в която ни препоръчва по 62 г концентрат, което е двойно на докторското. Пък някои други учени смятат, че е индивидуално, в зависимост от теглото. Което вероятно означава, че трябва да ходим все с кантарче и да се теглим преди всяко сядане на софрата.
Проблемът не е в алкохола, а в прекаляването. И вода да препие човек, пак ще умре. Нали в крайна сметка удавянето като диагноза не е нищо друго, освен прекаляване с водата. Не прекалявайте с нищо. Отдавайте се едновременно на всичките си пороци и така няма да станете жертва на някой от тях. Хапнете, пийнете, запалете една цигара, пък на всичкото отгоре, ако има и нещо отдолу – значи Бог е с вас. Пък като няма – няма.
Само две думи още ще ви кажа. Преди години видях на стената в една кръчма мисъл, която ме изуми с евристиката си: "Пълното изтрезняване води до внезапна смърт". Помислете! Ако не ви мързи, де…

Петък, 27 ноември

Само да чуя вече милиционерите да се оплакват от ниски заплати! Цецко, дето цял живот е работил като милиционер, а и жена му също, притежавал 6 апартамента (с два гаража) в столицата и къща с. Шума, отделно гори и поляна. Вярно е, че три от апартаментите е закупил миналата година, когато вече не работеше милиционер (всъщност, той никъде не работеше, щото обикаляше да прави партията), но и три апартамента на две заплати не са никак малко. И 100 бона спестени имал! Чух, че журналистите го скъсали от въпроси от къде са му доходите за тия апартаменти. По-точно, искаше ми се да чуя, ама не чух. Как пък един си не отвори устата!
Чета вчера, че папа Йоан Павел имал навика да се самобичува. Секретарят му Емери Кабонго разказва, че папата задължително се биел с камшик преди да ръкополага епископи и свещеници. Което е много правилно. Щото откак ги ръкоположиш вече и да се убиеш, все е тая. А като изядеш няколко камшика преди това, вероятно ще се замислиш кой кардинал, кой поп…

Станишев вика, че ресорът, който дадоха на Желева бил «много сериозен провал на Бойко на европейската сцена». Да, наистина, не е некой престижен ресор. Дето вика един приятел работата на Желева ще е главно да да гали черни дечица по къдравата главица и да раздава ориз.
Бойко обаче извади аргумент, който не ми беше хрумнал: "Ако този ресор беше лош, Ахмед Доган нямаше да го даде на Емел Етем - най-близкия му човек".

Което коренно променя дискурса. В смисъл, ако има надежда от ресора на Желева да бараме, както Емел Етем, не възразявам. Само трябва да й се намери един заместник като Пеевски. Ако намерим подходящ човек, току един ден изкупим „Билд”, „Файненшъл Таймс”, „Сън” и няколко водещи европейски телевизии… Ще го видя тогава Барозу!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 11784 |23.11.2009 Четвърти километър . 6| 10538 |16.11.2009 Четвърти километър . 785| 106461 |08.11.2009 Четвърти километър . 16| 16107 |02.11.2009 Четвърти километър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads